Sockersjukan?

Jag börjar på allvar bli orolig. Tänk om det är så att jag har diabetes. Jag är jättetörstig jämt, kissar ofta, är obeskrivligt trött.. Jag måste nog helt enkelt kolla upp det.. Jag har dragit på det så sjukt länge, men fler och fler påpekar det.. Och när andra nämner det blir det mer verkligt. Kanske inte bara är jag som är hypokonriker.. Och på tal om det..
Det låter dumt, men jag vågar inte uppsöka läkare. Jag är så rädd att de ska hitta nåt allvarligt fel.. Har väl blivit skadad av mammas sjukdomshistoria.. Hur vi inte anade nåt.. Usch.

Jag är utpumpad och ganska ledsen, så nu tror jag att jag kryper i säng.. Är inte klar med det jag ska säga imorgon på konserten, men jag skiter i det just nu. Jag orkar inte tänka på nåt. ÅÅÅH varför tog jag på mig det här.. Jag som knappt orkar finnas. Det där ska uttalas med lite ironi, jag är inte självmordsbenägen.

Gonatt.

Förresten, Ellenor vann Robinson om nån missade det. Sjukt ovärdig vinnare. Tycker tydligen aftonbladet också. 90% ville se Jarmo som årets vinnare. Jajja. En fis i rymden osv.

JAAA!

Det finns ett vattenland i, eller lite utanför, Barcelona! :)))

Nu hoppas jag bara att jag får med mig några lekglada körmedlemmar..



22 åkattraktioner hade de! :) Yeah!


http://www.barcelonaturisme.com/Illa-Fantasia/_vf-SMlY1yIuKQTV1aq49kNtbOQDrPg_r134v42QQNvKO30VmaOerdY7msdrRHX0z

Vilse i skogen och Lenka

Ja. I morse gick jag vilse.. Kanske inte på riktigt vilse, eftersom jag hittade hem på egen hand igen, men jag var nåda orolig där ett tag. Tog en skogsväg på min prommis, men valde fel stig och hamnade ute i vildmarken. Jag blev nyfiken och valde att fortsätta istället för att vända. Skogen blev jättetät och stigen jag följde var en "endast en människa har gått där tidigare, eller kanske rentav bara ett vilt djur-stig" så jag tappade bort såklart bort den.. Helt plötsligt hamnade jag i en sumpmark.. Det började dessutom regna. Och tack vare Saras spökhistorier om nån äcklig vittra som är ihålig och inte syns i profil blev jag riktigt uppskärrad. Jag hade mobilen med mig och ringde Pontus, men han bara grymtade något eftersom han var nyvaken och på väldigt dåligt humör. Så jag förlitade mig enbart på mig själv. Men det är riktigt läskigt att vara mitt ute i någonstans och inte alls veta vilket håll man ska gå... Fy... Men tillslut kunde jag skymta bebyggelse långt borta... Mina ögon tårades (nästan) av lättnad. Tack och lov!!

Har hittat en ny artist. Lenka. Precis min musiksmak! En blandning av Maia Hirasawa, Miss Li, Regina Spektor, Marit Larsen och Lily Allen typ. Kul!

Jag ser fram emot helgen om man bortser från lördagens mastodont-körövning.. Jag blir helt galet trött av sånt, plus att systerdottern Elsa har dansföreställning som jag missar.. Eller jag kanske smiter iväg en stund.. Lite dålig stil, men.. Min familj är mitt allt för att låta blödig, och jag vill inte missa föreställningen!

Men imorgon på dan ska jag lämna tillbaka mina kläder som inte passade, och förhoppningsvis hitta nåt nytt istället. Sen kl 16 ska kören sjunga på stan. Först i Arkaden just efter 16, sen i Vintergatan kanske 16.20.. Så om ni vill se lite körmusik, kom till stan! På kvällen blir det troligtvis tjejkväll med en riktigt riktigt tjejig film och massa godis (nåväl, litegrann iaf) På lördagkväll blir det grillfest med gänget, och söndag genrep och konsert. Jag ska prata MASSOR. Det är liksom inte bara "hej och välkomna" utan det är typ en uppsats.. Hmm.. Jaja. Jag hinner väl bli varm i kläderna efter ett tag hoppas jag.

Nu tjatar Pontus om att han vill ha datorn.

Förresten, ni som följer Lost... Vad hände? Säsongsavslutningen var råjobbig... ÅÅÅÅÅ... Vill bara se klart skiten, men nu måste jag vänta säkert ett år tills nästa säsong börjar sändas.

Gonatt.




Misslyckade klädinköp och lyckad löprunda

Helt plötsligt hade jag lite mer pengar än vad jag trodde, så jag unnade mig lite nya klädinköp. Jag är faktiskt i behov av sommarkläder, upptäckte det när jag gick igenom min garderob. Det var hål i eller fläckar på de flesta av sommarplaggen... ( kanske för att jag köper billigt skräp som inte håller + att jag är en sann spillare). Men hur som haver. Jag köpte 2 st tröjor, ett långt linne, en bikini, ett par skor och ett par jeansleggings. Det enda jag ska behålla är en av tröjorna och leggingsen.. Men så går det om man inte orkar prova sakerna på plats.
Ena tröjan var för kort för att vara en "lång tröja", linnet var alldeles för stort, bikinin satt inte bra och skorna såg ut som typ sockiplast när jag provade båda.. Typiskt.

For ut och sprang och det var råhärligt. Jag hade värsta flytet. Så nu har jag fått blodad tand igen gällande löpningen. Kom som av mig där ett tag.

Grey's-mys med Lena (ska börja använda namnen på mina systrar, inte bara "syrran", har kommit på att det låter så opersonligt samt att det bidrar till stor förvirring. "Vem av dom? Den äldre? Yngre? Kortare? Längre? Med glasögon eller utan? ) Så här kommer en liten redogörelse för min komplicerade släkt:

...........................................

Lite senare... Tog längre tid än jag trodde... Återkommer imorgon.. Gonatt.
 







Moas utmaning; summering av veckan

Det går bra med tränandet och ätandet. Händer dock inte mkt på vågen, eller på måttbandet... Det är helt sjukt faktiskt, för jag är stenhård! Jag har försökt att undvika att skylla på min medicin, men alltså den måste ju ha med saken att göra.. Eller bevisligen är det så, eftersom jag hört att en bekant går upp i vikt massor av sin medicin, och inte kan gå ner... Har hört många andra också som gått upp mycket av samma medicin....Och det var ju när jag började med den som jag gick upp i vikt..

Men jag ger inte upp. Jag känner mig friskare, piggare och starkare, och det är faktiskt mer värt än viktnedgång.

Vårkonsert nalkas.

På söndag har vi, alltså skellefteå kammarkör, vårkonsert. Och hoppsan, jag ska vara konfrencier.. Jag ska prata på i timmar (känns det som) om olika kompositörer och musikstycken. Vad har jag gett mig in på? Nåväl. ( Har fastnat för uttrycket "nåväl"..) Det blir en liten lagom utmaning. Jag behöver sånt.
Både jobbigt och bra är att konserten infinner sig på mors dag. Bra för att få mig på andra tankar, dåligt för att jag kanske inte KAN komma på andra tankar. Äh... Får väl lita på min syster som sa att "du är proffersionell nog för att fokusera på din uppgift.."
Jag har ju faktiskt ett litet förflutet inom konfrencier-sektorn....







Drömmeri

Det är ganska häftigt egentligen. När mitt liv står i stiltje så blomstrar mitt drömliv på nätterna. Jag drömmer kolossalt mycket, och egentligen rätt roliga saker.

Inatt drömde jag att kören var på ett vattenland någonstans ( troligtvis Barcelona eftersom vi ska dit om en månad) och det var sjukt roligt! Men helt plötsligt skulle Simon Å fara och köpa en soffa i Arvidsjaur och då förstördes stämningen.. Konstigt.. =)
På tal om vattenland. Det är nog det roligaste jag vet. Förutom att bugga då.. Jag HOPPAS att det finns nåt vattenland i Barcelona! Jag älskar vattenrutchkanor. På tal om det vill jag visa ett av de roligaste klippen jag sett.. Skadeglädjen är den enda sanna osv.. Enjoy!




Ensam och understimulerad.. OBS. Lite av ett martyrinlägg..

Ja det är tyvärr precis så jag känner mig just nu.. Känns som jag bara är hemma, ensam. Eller hos mamma eller på gymmet. Det är som det jag gör..Eftersom jag är ledig jämt så har jag väldigt mycket tid att slå ihjäl, och Pidde är borta nästan jämt. Förutom på nätterna, men då vill jag ju sova..
Det verkar som alla andra människor har så sjukt mycket att stå i, men jag vet ju att det bara är i kontrast till mig, som har nada att pyssla med. Jag skickar förgäves otaliga sms till människor där jag skriver och frågar om vi kan ses. Borde egentligen skriva " roa mig, jag får panik!!" Jag försöker ju som roa mig själv, fast man blir ganska fort less på ensamheten.

All denna tid får mig att grubbla alldeles för mycket. Jag har så många paranoida tankar.. Får för mig att de flesta människor undviker mig..  Jag vet, visst låter det dumt...? Men när jag får höra i efterhand att människor har hittat på saker, utan mig, så får jag så sjukt ont i hjärtat. Förr hade jag bara kunnat rycka på axlarna åt det.. Får också för mig att människor har slutat tycka om mig. Det är så patetiskt jag vet..

Gillar inte den här nya människan jag har blivit.



Likhet nr.1

Alla som känner mig väl vet att jag är besatt av att hitta likheter i utseendet mellan människor, och kan på allvar bli upprörd när någon finner likheter mellan personer som enligt mig inte alls är lika. Vissa människor tycker ibland att jag är helt ute och cyklar, fast jag själv tycker att jag är klockren. Men nu ska jag bevisa att jag är sjukt duktig på att hitta likheter mellan folk. Här kommer dagens bidrag:






                        

Johan "Långe" Westerlund                                             Henrik Lundqvist (Hockeymålvakt)

Lensning? Rensning?

Nu har vi ingenting i matväg hemma... Sitter och äter mackor utan pålägg och te utan mjölk.. Ingen höjdarfrulkost.

Har sovit 13 timmar i natt. Från 23 till 12.. Herrejösses. Drömde att jag var med i en buggtävling. Det var så jäkla roligt! Vill bugga!! VILL VILL VILL!!

Nu drar jag till Nisse. Hejs.

Pappabesök

Nu drar hela tjocka släkten (systrar+barn+sambos) till pappa i falmarksforsen för att spendera dagen där. Det blir trevligt. Och nu blev det dessutom strålande sol. Inte illa. Så det blir till att jobba på brännan!

Ikväll blir det Robinson. Är sjukt insatt! Jag gillar att fastna för grejer.

Gårdagen var en pina. Jag var så äckligt godissugen.. Men jag höll mig. Och eftersom jag gjorde det får jag äta godis idag. :D Vääärt!

Trevlig lördag!


Vadedememe?

Sedan igårkväll vid ca 20 på kvällen har jag varit helt onaturligt trött. Hela gårkvällen var jag tvungen att kämpa för att hålla ögonen öppna även fast jag drack 3 koppar kaffe, och nu vet jag inte vad jag skriver för att jag är så trött. Det är läskigt.. Är helt galet törstig jämt också, och ofta yr. Borde kanske söka till diagnos: okänd..

Det har aldrig tagit emot såhär mycket att fara och träna. Men jag ska bannemig dit ändå.

Grey's anatomy

Alltså jag har ju alltid gillat Grey's anatomy. Men igår insåg hur fantastiskt mycket jag älskar den serien! Rentav så mycket så att jag tillägnar den ett helt eget blogginlägg.
Det känns som jag är som ler och långhalm med hela bunten! (har dock liiiite svårt för Hunt än så länge, men.. Det börjar ta sig. Samt att jag inte har förlåtit Dr. Burke för det han gjorde mot Christina..) Det är klart den bästa serien ever, och jag RÅDER alla som inte sett den att börja bums! Iaf alla kvinnor.. Den slår faktiskt t.o.m, hör och häpna, desperate housewives! 
Serien har en perfekt blandning av drama, komik och spänning. Jag skrattar, gråter och håller andan omvartannat.
 
En säsongsavslutning nalkas och jag kan inte bestämma mig för om jag ska sätta mig och sträckglo nu i några timmar via datorn, eller om jag ska vänta tills nästa onsdag då nästa avsnitt sänds på tv... Fördel med datorn är uppenbar, då får jag se på en gång. Nackdelen är dock frånvaron av text. Just Grey's vill jag gärna ha text till, för det är så mkt medicinska termer och annat.

Jag försöker bestämma mig vem av karaktärerna som är min favorit, men det går inte. Just nu tror jag dock Meredith leder. Hon var king igår. Jag känner igen mig själv mycket i henne. Hon har liknande issues som mig. Sen så älskar jag Miranda. Och George... Och Karev... Och Izzies leende får mig att smälta.. Och nu har jag nästan nämt alla.

Hittade en jätterolig bild. Roligast är nästan IKEA-klockan i bakgrunden. Vi har en sån i köket. :)



Jaja. SE DET för guds skull.



En liten notis..

Mätte mig just runt kroppen..

På 10 dagar har jag minskat 12 cm!  Alltså ihopräknat alla ställen. Men ändå :)

multipla personligheter och körsång.

Jag funderar många gånger, mer eller mindre på allvar, om jag har nån form av mild schizofreni. Det är upp eller ner, fram eller bak. Jag kan tänka mig att många människor tycker att jag är oberäknelig. Jag är alltsomoftast glad i sällskap. Ofta deppig i min ensamhet. Men även när jag är ensam går det sjukt snabbt i svängarna. Jag kan känna mig glad, tacksam och rentav lycklig många stunder. Andra lurar oändlig sorg runt hörnet.. Ibland önskar jag att jag vore mer jämn. Det skulle troligtvis gå mindre energi.
Jag får dock mycket energi av att träffa (de flesta) människor, så det går kanske jämt ut på nåt sätt.

Nåväl. Det som gör att jag tror att jag har två personligheter (minst) just nu är att jag å ena sidan har skiiiitdåligt samvete för att jag hindrar P att åka på en grabbresa om ett par veckor (orkar inte vara själv nu när det är kritiskt med M) men samtidigt blir jag arg för att det inte var självklart att han skulle stanna hemma och att han nu är besviken.. Dåligt samvete och ilska går inte riktigt ihop.. Hatar att vara en käpp i hjulet men tycker samtidigt att jag har väldigt goda skäl att inte vara ensam i denna jobbiga tid.. ÅH.

Kören är kul! Och jag blev väldigt väldigt glad när jag helt oväntat fick en jättemysig kram av Sarah Ly! Tack för den Sara, den värmde nå oerhört och var väldigt välbehövd. :)

Gonatt.

Moas utmaning dag 5,6,7,8,9

Har inte uppdaterat på ett tag hur det går.. Kanske gör det veckovis hädanefter. Blir lite tjatigt med varje dag, och uppenbarligen har jag svårt att ta mig för att göra det också.

Har promenerat varje morgon utom i söndags då jag var bakis. Tränade power i fredags och idag. Fre,lör,sön gick dock sämre på matfronten. Åt gomiddag i fredags med lite godis till efterrätt, bröllop i lördags där det var massa god mat, sen bakis i söndags = galet gottesugen. Åt en mjukglass och lite godis.. Nåväl.. 

Gick ned två kilo från måndag till fredag. Gick dock upp ett kg efter helgens frosseri.. Men nu är jag igång igen. Igår och idag har jag skött mig utmärkt! Så jag hoppas på två kg till på fredag :) Fast... Jag skulle ju inte väga mig... Men så länge det går nedför är det ju roligt. :)

Känner att armarna blivit mkt mer fasta och muskliga sen jag började träna för 3 månader sedan. Magen är även lite plattare. Det är najs. Märker dock inget på kläderna än.. Jajja. Jag jobbar vidare. Det här är snart jag:


 

Bröllop

Om inte de där sjukintyget kommer snart får jag spunk.. Gillar inte känslan av att inte ha kontroll. Nu har jag ingen kontroll vad som händer med skolan, pengar, osv.. Men jag gör inget åt det!!! Ååh.

Skönt att det inte är sol idag. Jag blir så handlingsförlamad då. Vill bara ligga ute och sola. Så idag ska jag försöka ta tag i lite grejer...

Nu ska jag ut och promenera, sen ska jag träna halv tolv, in på stan och lämna igen en kofta, fara hem och styra upp saker, sen hälsa på Anna och Georg en stund.


Bröllopet i lördags var mycket trevligt. Här följer lite bilder:



 































Slut must.

Oj. Nu är det inte mycket energi kvar i Moa. Jag är ingen vidare psykolog numera.

Nä nu stoppar jag i batteriladdaren, som består av en skön säng med en fin Pontus bredvid.

Gonatt.

Jag är glad att nån tycker jag är rolig..... :)


Såhär kul har jag och världens bästa Georg då vi leker. :D

Ett steg i rätt riktning.

Fick just ett samtal från geriatrikmottagningen. De skulle skicka ett intyg till mig idag. Så äntligen kanske jag kan ta och styra upp de där byråkratidravvlet.

har hittat söta skor som jag nog tänker köpa idag:


Jag har nån grej för vita skor. Har säkert ägt ett trettiotal genom åren, och det är mycket för att avvika från normen och inte vara galen i skor.

Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer. Tror jag ska äta med syrran om hon är sugen, sen kanske fara till Anna och Georg ett tag medans Pontus är där och spelar in lite musik.. Sen skulle vi nog vidare till Lina och Robert. Bör dock lägga mig tidigt ikväll för att inte vara för trött imorgon på bröllopet.

Jag märker just att min blogg har gått från att vara en "tankeprojektor" till ett ytligt forum om vad jag gör på dagarna. Varför? Jag grubblar lika mkt som förr.. Hmm..

Nu måste jag skynda mig till friskvårds. Powerpasset börjar om 30 min, Hoj!

Dubbla inlägg.. Oj så.. Ambitiöst? Fånigt?

Nåväl.
Idag har jag lämnat in min mobil på lagning, handlat, solat, tvättat, sovit, joggat och nu ikväll sett film med Sara. En bra, dock inte alltför händelserik, dag. Tanken var att pyssla med Majsan, men hon var tydligen dubbelbokad, så det blev inställt..

Har bränt mig på överarmarna och på bröstet. Nackdelen med att sitta på en stol och sola utanför ytterdörren är att man inte direkt kommer åt att sola baksidan av kroppen. Känns inte så lockande att lägga sig på mage på asfalten. Det är ju inte torrt i gräset än, så det går som inte heller. Så nu är jag typ pepparkaka fram och kritvit bak.. Hmmm..

Ser fram emot lördagen. Ska på bröllop. Piddes kusin Olov och hans Jenny gifter sig i tavelsjö. Ska köpa skor imorgon! Jag vet.. Skriver mkt om mina icke-existerande pengar. Men jag MÅSTE ha sommarskor. Har inte gärna löpardojorna eller vinterpjucksen på bröllop.. Så det tänker jag faktiskt unna mig att köpa.

Gjorde ju slingor häromdagen, men blev missnöjd, så idag har jag tonat håret. Färgen hette mörk askblond, men blev mkt mörkare, som det alltid blir (att man aldrig lär sig). Så nu är det typ tillbaka till ursprungsfärgen.. VÄÄRT! Men det är som sagt bara en toning, så det ljusnar ju mer och mer.

Den här hårfärgen vill jag ha (gärna längden också, men mitt hår vägrar ju att växa längre än till typ nyckelbenen..):





Nä nu blir det sängen.

Gonatt.

Moas utmaning:dag 4

Klart att mobilen går sönder så jag inte kan ta mina fina dagliga promenadbilder... Vanliga kameran är trasig också. Jajja. Har fått låna saras telefon, den verkar ha bra kamera. Får testa med den.

I morse då jag skulle ut och gå så kom jag ca 10 meter innan jag höll på att svimma av smärta pga mina blåsor på lilltårna. Så de bidde ingen promenad..

Men jag spräckte blåsorna och satte på sånahära superskavsårsplåster, och drog ut och sprang nu i afton. Det gick mkt bättre. Skönt att springa! Man svettas nå så vansinnigt, och jag älskar att svettas. Bara vid träningtillfällen dock!

Har ätit bra idag också. En lyckad dag.


Moas utmaning: dag 3

Idag har jag tränat onormalt mycket. En timmes promenad, sen power, därefter core. Tog igen gårdagens skippning.
Känns väldans bra.

Ätit bra också, förutom vitt gobröd nu ikväll. Fick fika hos syrran, och det var det som bjöds. Var hungrig som en varg så jag kunde inte gärna tacka nej.

Har nu blåsor på lilltårna.. Måste välja nya skor att promenera i imorgonbitti..

Ny hårfärg och ändan i vagnen.

Jag har gjort slingor idag. Helt på egen hand.. Har frågat både syster och Majsan som båda kunde hjälpa mig, men är man otålig så är man. Så jag styrde helt enkelt upp det själv. Det blev bra förutom luggen som blev typ ljus hela den.. Så jag vet inte hur jag ska lösa det riktigt... Bilder kommer.

Jag har fortfarande inte tagit tag i det här med anhörigpenning. Men jag måste vänta på ett sjukintyg innan jag kan skicka in det hela.. Får inte tag på nån som kan skriva ut ett intyg dock...

Nu när jag är ledig måste jag planera minsta lilla minut för att inte känna mig rastlös och deppig. Planerar dock in mycket vilotid också. Låter kanske konstigt, men det är som planeringen som är viktig.

Morgondagen ser ut som följer.

Promenad
Diska
Städa
Bjuda Nisse på lunch
Hälsa på mamma
Träna Power
Grey's anatomy (<---- Veckans höjdpunkt!)

Moas utmaning: dag 2

Morgonens bilder:

(kommer troligtvis inte orka lägga upp bilderna varje dag, kanske inte så roligt att titta på heller.. Men några ggr iaf)









Pidde tyckte att jag skulle försöka ta exakt samma motiv, typ mäta upp där jag står osv, så att jag skulle kunna sätta ihop det till en sånhär cool film då man ser nåt utvecklas i ultrarapid,  men det kändes lite väl ambitiöst. Svårt också eftersom det blåser och så, då blir det ju ändå inte lika. Nåväl.

________________________________________________________________

Utvärdering dag 2.
Skippade konditionsträningen.. Orkade inte ta mig till friskvårds och vågade inte testa min stukade fot på asfalten.. Men en timmes prom är bra ändå.
Har ätit bra idag också.

Utvärdering dag 1.

Min första sunda dag har gått bra. Tog ju som bekant promenaden i morse. Sen gick jag och köpte allévo måltidsersättningar. Jag vet.. Av sånt går man ner i vikt, men direkt upp igen då man slutar.. Men det beror ju lite på hur man använder sig av dom. Jag har nu valt att byta ut middag och kvällsmål med allévoshakes, dels för att det ofta är på kvällen jag blir hungrig och sugen på saker, men med shakesen behöver jag inte ens fundera. Då är det bara det som gäller. Dels så är det skönt att slippa fundera på vad man ska äta.. Men frukost och lunch äter jag som vanligt. 

Jag tränade power i afton, alltså styrketräning. Mkt skönt, och känner mig mäkta stolt över att ha BÅDE promenerat och tränat idag.  

Första dagen har sammanfattningsvis gått mycket bra.


Moas utmaning: dag 1.

Ska från och med idag gå en ca 60 minuters promenad varje morgon före frukost. Innan dess ska jag dricka en kopp kaffe för att öka förbränningen. Jag ska nämligen nu i fem veckors tid gå in stenhårt för träning och bra kost. Målet är att minska kroppsmåtten, som jag nu mätt upp, med några centimeter samt få ökad muskelmassa. Vet inte hur många cm som är realistiskt men.. Tja, ett par, tre stycken i alla fall på varje uppmätt del. ( har efter många år lärt mig att man inte ska lita på vågen) 
Jag har satt ut en tid på fem veckor eftersom vi åker till Barcelona med kören den 23 juni. Förhoppningsvis fortsätter jag mitt sunda leverne även efter detta datum, men jag tar några veckor i taget.
Jag ska utöver promenaderna träna fem gånger i veckan. Styrketräning måndag, onsdag, fredag samt konditionsträning tisdag och torsdag. 
Jag ska långt ifrån svälta mig, däremot ska jag äta mycket protein, bara långsamma kolhydrater, mycket frukt och grönt samt bra fetter. Jag kommer att unna mig en dag i veckan (troligtvis fredag eller lördag) då jag får äta och dricka gott. Annars blir inte denna livsstil långvarig. Såpass bra känner jag mig själv. 

Jag kommer att utföra två moment som gör detta projekt mer motiverande. Varje morgon på min promenad ska jag ta fyra bilder på samma ställe, för att se hur våren blir till sommar. Likamed en rolig uppgift som förhoppningsvis kommer att peppa mig. Det andra jag gjort är att jag har skapat en ny kategori här på bloggen som jag har döpt till "Moas utmaning", där jag kommer att skriva varje dag hur det går. Det är bara för min egen skull så jag blir triggad till att klara detta. Om detta projekt ligger ute offentligt kommer jag inte undan lika lätt. 

Det här är dagens bilder. Jag har tagit dem med min mobil som har 3.2 megapixlar, alltså ingen vidare bra kamera. Men jag är ändock nöjd med dagens bidrag. 










Önska mig lycka till.






 

A bloody hypocrite..

Sitter nu och fyller i en anmälan om "uppehåll i studierna vid vård av närstående".. Har nyss mailat min kurshandledare angående min situation, och hoppas på att få svar snarast. Jag frågade om det finns någon möjlighet att göra den här kursen hemifrån. Om det inte går skickar jag in papperet om vård av närstående imorgon. Jag har ignorerat problemet alltför länge nu... Jag måste nu ta itu med skoldilemmat. Men det tar emot nåt så förbaskat. Jag vill inte.. Vill bara krypa ner under täcket och vänta tills allting löser sig av sig själv. Men det går inte. Jag är vuxen nu, och måste reda ut saker på egen hand.
Förra veckan tänkte jag att "jag tar den här veckan och vilar upp mig, så får jag ta ett beslut nästa vecka." Trodde det skulle kännas lättare nu. Det gör det inte. Det är precis lika ångestframkallande att tänka på skolan nu som för sex dagar sedan. Det knyter sig i magen så fort jag hör ordet skola.
Jag försökte nu att läsa igenom denna kurs's studieguide, men det gick inte. Jag förstår inte det jag läser. All oro, alla känslor blockerar hjärnan och gör att jag inte ta in någon som helst skolinformation. Och tanken på att sätta mig på bussen till Umeå gör mig alldeles matt.

Det som gör mig förbryllad är att vardagen flyter på nå så när så länge jag ignorerar skolan. Jag tar mig för saker, och allting går relativt bra. Det är bara just studierna som inte går. Därför känner jag mig som en hycklare. Jag säger till de som undrar att jag mår för dåligt för att gå i skola just nu, samtidigt som jag gör upp planer för kvällen, tränar, går på stan, och umgås med familj och vänner. Det känns fel. Om jag inte orkar med skolan, borde jag inte orka med något annat heller.  Annars har jag inte anledning att vara hemma. Så känns det. 
Jag vet egentligen att det inte fungerar så. Jag vet att jag måste ta mig för saker som ger mig energi och glädje för att orka i denna svåra tid. Det är sådant jag fyller dagarna med. Skolan ger mig just nu bara ängslan och oro, samtidigt som det suger ur mig all min energi. Den ekvationen går inte ihop, jag vet det. Men ändock.. Det känns fel.

Anledning nummer två som gör så att jag känner mig som den största hycklaren i världen är att jag har sökt några sommarkurser, och att jag håller tummarna så hårt att de blir blåa att jag ska komma in på någon av dom. Liksom vadå.. Ska jag sjukskriva mig nu från utbildningen i 3 veckor, för att sedan läsa en kurs i sommar som jag inte ens behöver i min utbildning? Det låter ju helt skruvat... Men anledningen till detta är endast pengar. Om jag tar studieuppehåll nu för vård av närstående får jag behålla månadens pengar. Men om jag inte kommer in på någon sommarkurs har jag inga pengar i sommar. Jag skulle mycket hellre vilja göra tvärt om. Orka nu fram till sommaren och vila då. Men det går inte. För det första orkar jag inte nu. Jag orkar inte åka ner till Umeå och medverka på lektioner och göra grupparbeten. Skulle orka om jag får jobba hemma, men det går troligvis inte. Kursen i sommar är nätbaserad, alltså behöver jag inte åka iväg någonstans. Då kan jag sitta hemma vid datorn och jobba i min takt. Många tänker säkert; "ska du alltså ta ännu mer studielån, hela sommaren, sen även senare när du måste ta igen kursen du missar?". Men jag kan inte tänka så. Orkar inte tänka på mina framtida studieskulder. Jag måste tänka på nu. Inte sen. Det får liksom lösa sig.

Jag är tjugoandra reserv på skrivarkursen som jag helst ville gå, så det är ju som kört. Är trea reserv på kursen "livsfrågor" vilket kanske är möjligt att jag kommer in på. Har dessutom nu sökt en tredje kurs i sociologi som det finns platser kvar på enligt studera.nu. Har dock inte fått något besked om jag är antagen. Borde bli det. Inte för att jag har något intresse av att läsa sociologi. Men vad gör man inte för pengar? Man gör nog det mesta har jag börjat inse.

Jag försöker att inte känna mig som en förlorare. Jag vet att jag har alla skäl i världen till att må dåligt, men hur gör andra människor i sorg? Varför orkar andra människor jobba och plugga, och inte jag? Jag vet att jag är en känslosam grubblare som troligtvis tänker och känner med hjärtat alldeles för mycket och jag vet att jag lätt ger upp när saker inte går bra. Men det jag inte förstår hur andra människor klarar av motgångar? Hur gör man? 



 

nejnejnej

Nu fick jag en klump i magen.. Måste bestämma mig hur jag ska göra med skolan.. En klasskamrat berättade just att jag hade missat två obligatoriska saker, även fast jag hade mailat och frågat en av lärarna om det var nåt obligatoriskt denna kurs som sa att det inte var det.. Jag kan ta ledigt i "vård av anhörig"... Ska nog kanske göra det den här månaden. Eller.. Jag vet inte!? Imorgon ska jag ta ett beslut. Inte idag. Idag är det lördag. Då ska man vara glad och bara tänka på trevliga saker..

Det är trist väder, trist att vara själv, trist att äta gröt ensam till middag en lördag, det är trist att Pontus jobbar hela kvällen.. Ska iaf vara barnvarkt åt världens bäste G ikväll. Det blir nog mysigt. Önskar bara att Pontus kunde barnvakta med mig.

Besökte "hemma" idag. Kändes jättejobbigt har inte varit där på drygt ett halvår.. Satt och bläddrade i hennes alla oöppnade brev, oanvända kuponger, orörda saker.. Så vansinnigt overkligt...

Vilken pissdag..


Cravings..

Varför är det så att när man har som minst pengar (=inga) så pockar köpsuget som mest?

Måste få bli lite ytlig en stund och dela med mig av lite grejer jag skulle vilja äga i sommar.. Då kanske min köplust försvinner lite... Eller.. Så blir det bara värre. Nåväl. Återstår att se..


Jag älskar den här nya DKNY-parfymen. Det var länge sedan jag bytte parfym, har kört på samma, heiress, i drygt två år nu... Men den här skulle jag verkligen vilja ha.. Typiskt Moa-lukt. Fruktig och härlig!



 

Jättefin bolero..



sjukt söt klänning..


söt jacka


superfin klänning



Fin sjal..



En äkta Moabikini..


Supersnygg axelväska..



Och ja... Till slut har även jag fallit för årets skotrend... Att det tar en timme att sno på sig dom är en annan femma.




Till sist tänkte jag avsluta med en klänning jag faktiskt har köpt. Ska på bröllop nästa helg, och hur mycket jag än försökte gräva i garderoben hittade jag ingenting jag kunde (ville) använda.. Så det fick bli en jeansklänning.


Har dock inga skor att ha till... :( Hmm.. Kan bli en sväng på myrorna imorgon.


Jag vet...

Folk måste tycka att jag är tokig. Att ändra design så drastiskt ungefär en gång i veckan. Men jag hittade ett citat som jag älskade och ville ha med på nå vis, så då var jag tvungen att ändra hela grejen.

Nu ska jag låta bloggen vara på detta viset många veckor framöver. Blev nöjd. Kanske dock fixar nån bakgrund istället för helvitt.

Jaja. Nu har jag så ont i huvet så jag måste lägga mig och vila en stund. Sen idag har jag mycket att stå i. Nej, ingen skola idag heller... Hmm..

Återkommer.

It's a lovely day for you and me in the rain..

Nu ska jag iväg och träna. Äntligen är foten nästan sitt gamla jag. Sen drar jag, Anna och Georg och hämtar killarna på falmark. Sen ska jag och Pontus mysa hela dan och kvällen. Han sa igår att han var toksugen på svensk mat, så jag tänkte sno ihop nåt riktigt svenskt. Typ köttbullar..

Trist väder. Men det är bra att det regnar så snön far bort.

Oj nu måste jag dra.



Ska försöka att ta mig till skolan imorgon... Får se hur det går med den saken...


När jag behövde honom som mest..

Pontus plan är inställt... Dom kommer inte hem förrän på onsdag... :(
 

Helt sjukt.

Jag är klar med tentan!! Helt fantastiskt.. Ojojoj. Nu behöver jag bara skriva ett kort arbete om en redovisning samt delta på två laborationer (vilket iofs känns helt galet pissjobbigt) för att få godkänt i kursen.

Alla som varit med om något overkligt som en sjukdom eller olycka som drabbar någon närstående vet vad jag pratar om när jag säger att man blir minst sagt handlingsförlamad. Därför är jag förbaskat stolt över att ha fixat den här sista tentan i kursen.

Nu är frågan bara om jag ska gå nästa kurs, som börjar om 10 timmar... Hmmm.. Jag måste alltså bestämma mig ganska snart. Efter den här tentadagen skulle jag behöva morgondagen till att återhämta mig, och att vara i skolan 8 timmar (12 timmar om man räknar med pendlingen) är nog något jag egentligen inte kommer att fixa. Frågan är bara om jag kommer att få gå kursen om jag inte kommer och registrerar mig imorgon. Men jag har mailat läraren nu och berättat läget. Han borde förstå.. Om han bara kunde svara! Ser att han är online på FC...
Om jag nu inte går den så blir jag sjukskriven istället.. Jag vill inte.. Men mestadels av tiden känns det inte som att jag fixar en månad till med plugg..

Jaja.

Älsklingen fyller 23 år idag! Grattis grattis min världens bästa Pontus!! Synd att jag inte kan fira honom IRL. Det får bli på tisdag då han kommer hem.





Tentasöndag.

10.56 Okej. Nu sätter jag igång med att avsluta hemtentan som ska in idag. Med avsluta menar jag att göra typ 70% av den, dvs merparten av arbetet. Men. Jag jobbar bäst med kniven på strupen.

Sååå... Here we go! Återkommer med hur det går.


12.45 GAAAH..En fråga ger mig extrem huvudbry, och jag känner lite småpanik. Ingen i klassen är inne på MSN, så jag kan inte fråga nån. (jag skulle ju kunna ringa, men jag har numera lite telefonfobi..) Men jo! Serru, nu kom Malin in.. Tack och lov!
 
16.00 Nu har jag fyrkantiga ögon efter att ha stirrat på en dataskärm i fem timmar, samtidigt som jag har ludd i skallen.. Måste ta en paus.. Måste sova...ZZZZZZZZZZZZZZ:...........
 

Sol i sinne..

Nä nu drar jag till pappsen och solar!


RSS 2.0