Låsning

Håller ju på med en hemtenta för fullt. Den ska vara inne på söndag, och jag har gjort ca 25% av den. Igår gick det bra, idag går det mkt sämre. Fick i morse veta av en klasskompis att jag missförstått en fråga, så svaret jag slet med igår är bara att radera. Så nu blev jag då så vansinnigt opeppad. Solen skiner och jag vill sola istället för att sitta inne vid datorn och plugga. Helst skulle jag vilja hitta på nåt med någon, gärna ta en glass på stan, och gärna fara och träna, men igår stukade jag foten när jag sprang på löpbanden på friskvårds. Så jag är aningen handikappad. Hoppar på ett ben..

Jag har beslutat mig för att vara nykter ikväll och först vara med syrrorna för att senare åka förbi Nisse och co och till sist "gängets" fest. Jag kom som på det att om jag ska festa ikväll så finns det inte en chans att jag ska kunna plugga imorgon heller, får alltid bomull i huvudet dagen efter, och då blir det stressigt värre att bli klar innan söndag. Känns bra med en vit helg. Dessutom är det inte optimalt att festa med en stukad fot. Kan som bara sitta på en stol hela kvällen.

Svägerskan berättade just att svininfluensan råder i New York.... Så nu blev jag aningen nojjig!!! Pontus, kom heeeeeem...!!!!! Om man bortser från oron över influensan går det bra att vara gräsänka. Första kvällen var lite jobbig, men nu har jag vant mig att vara ensam. Jag sover sjukt mycket bättre då han är borta.. Jag är ju så lättväckt så jag vaknar i vaniga fall typ 100 gånger varje natt när han vänder sig eller hostar eller nåt. Men saknar honom gör jag ju. Det gör jag iofs bara om han typ far en sväng på macken eller nåt. Haha. Romantisk eller patetisk?

Igår var jag hos Majsan och pysslade. Trevligt trevligt.

Nä. Nu ger jag upp, gör en kopp kaffe, och sätter mig ute i solen med min ljudbok som jag lyssnat på 100 gånger, Änglar med Marian keyes. Jag älskar den!! Och alla hennes böcker. Skrattar hela tiden. Det är så kvicka repliker, och mamma Walsh är typ roligaste kvinnan jag vet. Rachel Molin läser, och hon gör det sjukt bra dessutom.
 
Jaja. Trevlig kväll på er!









Sådärja

Det här är jag.

Ambivalenta Moa...

Det är kanske ingen nyhet att jag aldrig kan bestämma mig för saker, men nu har det måhända gått lite till överdrift. Knåpar redan på en ny bloggdesign. Den nuvarande är inte "jag". Jag är inte pastellig..
Den nya ska bli i 50-tals-stil med starka färger, mkt rött, och pinuppor som jag ääälskar. De är så vackra och kurviga, och inte alls vulgära som många bilder av idag.

När jag hamnar i en riktig svacka, som jag gjort nu, tar jag mig för sånahär projekt. Som kanske inte är mkt för världen, men gör mig sysselsatt och ger mig tillfälle att göra utlopp för all kreativitet, samtidigt som det inte kräver ett jota av mig. Det är väl bra att jag är sån, och inte bara blir helt handlingsförlamad när jag har en down-period.

Idag när jag sms:ade Pontus svarade han att han just åkte förbi frihetsgudinnan. Häftigt. Även konstigt att hans klocka visar 17.30 nu..

Gonatt då.

Ps. Kan alla som skriver kommentarer anonymt typ sluta med det, jag blir så vaaansinnigt nyfiken! Skriv  gärna massa, men med namn ist :)



Bye bye baby.

Nu har älsklingen åkt iväg till USA för att spela. Det känns ohyggligt länge med 10 dagar.. Även om vi inte ses så överdrivet mycket när han är hemma ändå, så blir det en helt annan sak då han åker iväg såhär länge, så långt bort. Han kan inte komma farandes om det händer något.. Men jag missunnar dem inte den här resan alls. Jag är glad för deras skull, och kommer med glädje lyssna på allt spännande de gjort då han kommer hem igen!

Det är väl såhär det känns att vara rockstjärne-fru I guess..



Ikväll har varit en kväll med många beslut... Kan berätta mer om det en annan dag då jag tagit reda på ett och annat... Jag tror detta är det rätta, även om det känns väldigt tråkigt..

Gonatt.


En dag..

.. ska jag här på bloggen skriva om mina förhoppningar, mina förväntningar, mina drömmar och mina mål med livet. Jag känner att jag behöver positivboosta min tillvaro.  Jag blev enormt peppad att ta itu med denna uppgift, men är alldeles för trött nu. Så en dag... Kanske redan imorgon.

En jobbig dag. Besöksförbudet upphävt och besök hos M hela eftermiddagen. Hon fick se min tatuering, och hon log. Det var väldigt väldigt länge sedan. Då forsade tårarna minsann. Ibland är livet så vackert. Kan sorg vara vackert?
Jag läste någonstans att sorgen är summan av kärleken... Fint sagt.

Imorgon ska jag ha en bra dag. Jag ska träna, jag ska sola, jag ska äta god mat, jag ska se någon bra film och sist men inte minst mysa med min alldeles egna Pontus, innan han åker till USA i 10 dagar med bandet.
 



I'm in love

Då och då går jag och förälskar mig i kvinnor (sist var det ju Lisbeth Salander som nån kanske minns) . På ett platoniskt vis, men ändock. Nu har det hänt igen. I Kenley Collins som medverkar  i project runway säsong 5. Alltså som går på tv nu.

Hon är så himla söööööt och vacker, och världens charmigaste leende, och sjukt härlig stil! Wobido, jag vill ju va som du........


Jahapp.

Fick just veta att det var 600 sökande till parkförvaltningen i år. Då får ju jag jobb. Not.

Nu är sommarkurserna mitt enda hopp. Om det finns någon rättvisa i världen så kommer jag in. Annars vet jag inte vad jag gör....


Någon som vill ha mig som svartjobbare i sommar? Jag kan måla, städa, barnpassa, djurpassa, sjunga, dansa, läsa högt för dig, skriva dina memoarer, köra din bil, klippa gräs, rensa ogräs, plocka bär,  ja. You name it. (fast kan inte så mkt mer än det jag skrev...)

Jag är till ditt förfogande om du behöver mig!










Fragile we are..

Idag har jag suckat hela dan. Förutom nån timme då jag lekte med lille G. Han lyser upp min tillvaro.

Det känns så himla tungt nu. Vill inte gå skola, vill inte pendla, har inga pengar, har inget att göra i sommar så att jag kan tjäna pengar. Ingenting går bra. Eller ja, träningen flyter på. Det känns bra att jag kommit igång. Känner mig som fastare i hullet. Men annars är det verkligen skit. Jag vill inte vara negativ eller bitter, men jag orkar inte tänka positivt längre.

Eftersom jag drar mig undan från alla känner jag mig ensam. Jag har mig själv att skylla, men jag kan inte göra annat.

Jag tänker på döden 90% av min vakna tid, drömmer om döden minst lika mycket.

Ska ner till Umeå imorgon. Jag måste. Obligatoriskt. Jag vill hålla mig hemma "om det skulle hända nåt". Vi håller andan..

Orkar inte orkar inte orkar inte orkar inte...


Bättre sent..

För ca en månad sedan var jag ju på IKEA. Här kommer lite bilder från våran vårpimpade lägenhet.

Vardagsrummet före:




Efter:





Sovrummet före:



Efter:





Nu ska jag sova min dagliga lur, sen ska jag göra mig klar för fest hos Majsan ikväll. Festerna är alltid lyckade hos henne, så jag är peppad. Sen blir det till att lyssna på älsklingen och hans band Moonsafari ikväll. Kl 22 på Nocks. Kom vettja!






Inte så tokigt.

Jag är nöjd med min nya design. Jag satt från kl 21.00 till kl 01.30 inatt. Blev som besatt, kunde inte ge mig förrän det blev bra.

Nu är jag påväg in på stan, ska fika med Majsan och Eva. Eller.. En slät kopp kaffe ;) Igår spelade jag och syskonbarnen kola-poker, så det blev en hel del chokladkola för mig.. Jag bröt alltså mitt helglöfte, som bestod av bara gottesaker fredag och lördag. Så då får jag lida för det idag. Eller imorgon..... Får se..

Jag tränar då på bra i alla fall. 3-4 gånger i veckan. Jag ska på gymmet senare idag och köra lite ergofit! ( En sånhär maskin om man står och vevar både armarna och benen och som är bra för knäna)

Oj nu måste jag rusa!

Trevlig helg!

oops

Råkade deleta min design... Så.. Nu får jag lov att sätta mig och knåpa ihop en ny. Det var ändå på tiden tycker jag.

Fäääärdig!

Jaha, så här blev slutresultatet:




Jag har gått inunder stjärnor

Glömma, förtränga, härda, kämpa, hoppas, utstå, överleva.








Låt mig få en sista sommar med henne. Låt den bli vacker.
Spara lite lycka åt oss.

Jag har bestämt mig.....

Ängeln ska ha hår. Jag är 1000 % säker på det nu. Mamma har världens finaste lockar. Självklart ska min mammaängel ha  lockar också.

Så det blir den här skissen jag tar med mig imorgon:





Den är ju fortfarande inte helt hundra så tatueraren får lov att renrita den.



Jag har köpt en mockajacka. Helt sjukt så trendig jag vart då helt plötsligt. Sofi Fahrman har spått att det blir årets skinnjacka. ;) ;) ;) (Som var så hajpat förra året)
 
Nu saknas bara chinos, ett tunt band runt huvet a la ABBA, ray-bans och en väska med fransar på så är jag typ Elin Kling själv. Hahahahaha

(MEN.......Chinos kan jag inte ha, dom ska ju som va pösiga där uppe, men på mig blir dom tajta ändå :)
Och fransväska tänker jag inte skaffa. Det är fult. Sånt där hårband känns väl rätt extremt och jag klarar mig bra med mina pilotbrillor, så... Jag är alltså ingen äkta trendnisse direkt. Kommer nog heller aldrig att bli... )


Glad påsk!





Lovar du ...

Lovar du att vara ärlig? Absolut
Du heter: Moa Evelina Westermark
Smeknamn: Mai
Låt som när du är ledsen sörjer till? "Till Hiva" med Melisson Horn är väldigt träffande.  
Beroende av: Sömn
Vem behöver du mest just nu: Pontus. Alltid Pontus.
Vad tror folk om dig? Jag är rädd att folk tror att jag är lite av en besserwisser
Stämmer det? NEJ. Jag är en riktig mjukis som är livrädd att folk inte ska gilla mig.
Vad får du oftast komplimanger för? Min lena hy och mitt lockiga hår.
Hur imponerar man på dig? Människor som får mig att skratta.
Brukar du skratta för dig själv? Jaa det vore konstigt annars. Så mkt knäppt jag är med om jämt.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Oj. Okej. Ja det går bra. Älskar dig. Puss"
Var bor du? Skellefteå. Har dock önskemål om att flytta till Umeå.
Trivs du där: Ja det gör jag. Men vill inte pendla.
Äger du några converse: Ett par.
Sprit, cider, vin eller öl: Allt utom öl funkar. Äppeldrinkar är favoriten.
Vad har du för mobil operatör: Halebop Vänner
Är du allergisk i mot något: Inte vad jag vet.
Har du haft sex idag: Nope.
Nästa mål i ditt liv: Bli vältränad... Haha
Vem ringde du senast? Elisabet, svarade ej dock.
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Jag äter hos Kalli och åker med Ulf till kören. (P)
Antal timmar sömn inatt:  typ 11... Ja jag vet, jag är en sjusovare.
Sov du ensam: Nej med Pontus och Sune.
Brukar du komma i tid: Nej, sen jag blev en Åkesson-familjemedlem har jag blivit en ruskig tidsoptimist. Förr var jag jämt i tid.
När mår du bra: När jag myser med barn/djur eller när jag buggar.
Hur känner du dig nu: Jo idag är det helt okej. Ser fram emot att träffa Elisabet och att äta middag med hon, Pontus, Mackan, Anna, Simon och Georg för att till slut se Zappes avslutningskonsert.
Vad tycker du om fötter: Mina fötter är rätt söta. Mjuka och pekar inåt. Men nåt som är äckligt är långa tånaglar och hår på fötterna/tårna.
Vad saknar du: Mamma.
Favorit dryck på morgonen: Proviva päron/kiwi
När brukar du oftast gå och lägga dig: Mellan 22 och 24
Sysslar du med någon idrott: Tränar på gym några gånger i veckan.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej. Men dock attraktion.
Har du spytt offentligt: Ja sist var några veckor sedan på bussen inför massa folk. Var lite överförfriskad.
Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Ha sjukt tråkigt tror jag. Kanske äta massa saker. Känns som att det inte sätter sig på dom.  
Är du nöjd med ditt liv: Svårdefinierat.
Vad gör du i morgon: Träffar Lisa och Lollo!
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Beror självklart på hur mkt jag har att tillgå. Är dock en slösa.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Hela köpinggänget.
Vad längtar du till? Tills den dagen jag blir mamma.
Om fem månader:  Har jag just blitt faster igen! :)
Du samlar på: Sjalar
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Pontus
Gillar du golf: Nej
Har du strumpor på dig nu: Ja, gråa med vita blommor på.
När grät du senast:  igårkväll
Laddar du ner musik och film från Internet: Vågar inte svara.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Gråta av lycka.
Har du piercing: Fyra i öronen som är i princip igenvuxna. Tatuerar mig dock på lördag. (!!)
Vill du gifta dig: Ja! Väntar bara på frieri...............................
Vill du ha barn: Absolut. NU!
Solar du ofta: Jag är en solnarkoman. Har dock skurit ner på solariumsolandet. Lite respekt för sin hud måste man ju ändå ha.
Gillar du att dansa: Ja bugg är sjukt kul.
Är du flygrädd: Näe det kan jag väl inte påstå.
Hur vig är du: Jag är typ ändå rätt vig.
Vilken är din favoritglass: Många. Marängswiss kanske.
Tycker du om sushi: Har faktiskt aldrig provat.
Vad äter du helst när du ser på film: Godis eller glass.
Bor dina föräldrar tillsammans: Nej.
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Morgonmänniska
Röker du:  Nej, och det är jag jävligt stolt över. Röka är äckligt.
Hur ofta tränar/motionerar du:  Typ 3 ggr/v
Senaste låt du hörde: Ghosts med Gary Jules.

much to cry about

Nu har jag varit avstängd alldeles för länge. Måste ventilera. Det måste ut. Men jag kan inte tvinga ut det.. Hälsade på henne idag. Hon började gråta när jag skulle leda en herre som hade gått fel till sitt rum, för att hon trodde att jag inte skulle komma tillbaka. Hon är en liten liten flicka som jag vill rå om tills jag går sönder. Men det går inte. Jag måste fortsätta leva något slags liv. 
Hon fyller år på torsdag. Jag vill ge henne hela världen.  Men det finns ingenting jag kan göra för henne så att något förändras.

Hur orkar man med högskolestudier när man hela tiden måste lägga alla krafter på att fungera normalt... Jag vill så gärna fixa skolan, men jag vet inte om det går. Jag orkar inte pendla. Och det verkar inte som jag får med mig gubben ner. Så jag vet inte hur jag ska göra.

Kan inte nån bara ha svar. Facit, någon?


Tatuering del 3

Nu har jag skissat upp min ängel som jag alltså ska göra långt nere i nacken. Kan dock inte bestämma mig för om den ska ha hår eller ej.






Det är som sagt bara en skiss. Ska "renrita" den innan jag beger mig till tatueraren om drygt en vecka. Den är vind och sned och oproportionelig på sina håll än så länge.

Men.. Med eller utan hår????



I morse myste jag och Sune i sängen hela förmiddagen. Fick några fina bilder med min överraskande bra mobilkamera.









Godnatt!

Passande start på 1a april!

Ja. Vi har då alltså en obligatorisk heldag idag. Jag hade tänkt ut att jag skulle härda denna dag sen unna mig ledighet torsdag och fredag.

Men....
Först försov jag mig till kl 6. Vaknade dessutom med en sprängande huvudvärk. Hade väckarn enbart på vibration så jag vaknade inte då den ringde 5.15.  Jag hade tänkt ta 5.50-bussen men det var ju bara att glömma. Istället bestämde jag mig för att chansa genom att ta atorpsbussen 5.20 för att hinna till 5.40-bussen till Umeå. Då jag kom fram till busshållsplatsen stod min "stå och vänta på 5.20-bussen tillsammans-kompis" där som väntat. Han är en herre på ca 60 år, troligtvis med mild utvecklingsstörning. Han är jättesöt. Han har en mössa med 2pac :)

Men idag måste han ha bestämt sig för att verkligen anamma 1a april-skojigheterna. På fem minuter hann han ljuga om:

- att han var konstnär som gjorde rörliga bilder och hade målat ca 400 tavlor som han hade hemma
- att han hade tillverkat världens minsta morakniv och hamnat i guinnes rekordbok
- att han hade sommarstuga på teneriffa,
- att han hade varit egenföretagare/uppfinnare med 350 anställda
- att han hade köpt ett larm till cykeln som kostade 400 000, som hade inbyggd kamera och larm som lät över hela stan 
- att han hade uppfunnit och tillverkat en klocka/ficklampa som han hade på sin nyckelring och stolt visade mig (som visade sig vara den jag bifogat här nedanför)


I samma andetag berättade han att han numera jobbar på samhall (ett företag som "anställer" förståndshandikappade för att uträtta enklare arbeten) , fyra timmar om dagen.
Jag blev så häpen över hans mytomanegenskaper att jag bara stod och gapade. Tur det, har i vanliga fall svårt att hålla mig för skratt när sådant här händer mig. Vilket det gör ovanligt ofta av någon anledning.. De gånger jag har stått och väntat med honom förut har han inte alls myttat på detta sätt. Undrar om det bara är en tillfällighet att det är 1a april? Återstår att se nästa gång jag står och väntar på bussen med honom. Återkommer när detta skett.

Ja hur som haver. När bussen kom upptäckte jag att jag inte hade med mig plånboken. Drog mig till minnes att jag igår stoppade den i jackfickan, och typiskt nog hade jag dagen till ära valt en annan jacka.. Så det var ju bara att traska hemåt. Väl hemma var inte plånboken i fickan, och jag tittade en extra gång i väskan. Och där låg den. 

Så nu sitter jag här. Missade två bussar pga omänsklig klantighet. Nästa buss går typ snart nån gång, och då är jag framme typ 10... Alltså hade jag då kommit en och en halv timme för sent. så då sket jag i hela dagen.
 
Det positiva med detta är att jag förmodligen inte varit särskilt produktiv idag pga min molande huvudvärk. Så det är kanske lika bra att jag stannar hemma.. Tyvärr måste jag ta igen det jag missar eftersom det är obligatoriskt.. 

Men men.. 

Så nu ska jag ta en ipren och lägga mig i sängen brevid Sune och lyssna på "flickan som lekte med elden". Del två i Stieg Larssons triologi. 

Sen måste jag styra upp mitt liv. Får se hur det går. 


Vem ska jag lura idag? Hmm..

  

RSS 2.0