Måndag 19/5-08 dag före dopparedan!

Imorgon sätter sig jag och Matilda på ett flyg till Italien. Så vansinnigt jäkla skönt. Men något som är nästan snäppet ännu skönare är att skolan är till stor del klar. Det är näst intill en overklig känsla. Har bara två saker kvar som jag fixar på ett kick då jag kommer hem igen.

Jag är otroligt nöjd över mig packning. Eller inte otroligt nöjd, men ändå helt okej nöjd. Packade nog lite väl mkt klänningar. Men men. Ska se till att använda alla så det inte kändes onödigt.

Jag återkommer troligtvis med uppdateringar där nere, om det finns nån dator tillgänglig dvs.

Ha det så gott så länge! ;)

Torsdag 15/5 -08

Sådärja. Nu var samtliga prov avklarade. Känns förjävla skönt. Dagens prov gick bra! Lyckades samla mina sista plugg-krafter igårkväll. Otroligt. Nu har jag "bara" inlämningsuppgifterna kvar. Men de tycker jag är mer baggis än hatade prov.

Det här kvar:

Naturkunskapprov
Samhällsekonomiprov
Genetikarbete (redovisning imorgon fredag)
Religionsarbete Islam (inlämning onsdag 28/5)
Religionsarbete Nyreligiösa rörelser (-II-)
Finaluppgift digitalkamera (har tänkt försöka ta några fina bilder i Italien, så redovisning blir vid hemkomst)
Vetenskaplig rapport ( valfri inlämningsdag, dock under nästa vecka)
Samhällskunskap Grupparbete ( kommer att missa redovisningstillfället.. Hur gör jag då?)
Samhällskunskap Runda bords-diskussioner ( missar även det... crap)

Ursäkta upprepningen gällande skolan hela tiden. Men det är tyvärr det enda som sker i mitt liv just nu. Men snart blir det andra bullar :)

Mamma hälsade på idag. Hon är så söt.

5 dagar kvar till Italien :)

Hejsvejs.


Tisdag 13/5 -08

Hejhej.

Idag har jag insett en sak. Ni vet, man kan ju veta någonting, men att leva efter det är en annan sak. Det här med i teorin och praktiken osv. Jag har insett att jag inte kan göra mer än mitt bästa. Och även om mitt bästa just nu inte är det som kanske var mitt bästa förra månaden, eller för fem år sedan, så kan jag inte göra något åt saken. Det funkar inte att tänka "men jag kan ju bättre, egentligen" som jag väldigt ofta gör. Denna insikt känns som en befrielse. Så varje gång jag blir lite uppstressad över skolan, dvs, iaf EN gång i minuten, så tar jag ett djupt andetag och tänker: Jag kan inte göra mer än mitt bästa. Och det funkar! Jag blir lugn igen! Synd bara att jag ska ha kommit på det här när skolan alldeles snart är över. Haha. Men som det heter, bättre sent än aldrig.

Fick iaf veta mina slutbetyg i biologi och naturkunskap idag. VG och MVG. Det känns helt okej.

Itaaaaalieeeeen.... Snart så :)
 
Imorgon ska jag ha lämna in ett foto som ska spegla allt vi lärt oss under hela fotokursen. HAHA. Det är inte tekniskt möjligt. Funderar att ta någon av dessa:



Lite trist, men jag gillar makro.

Vilken tycker ni? ;) Nu får alla dålig upplösning om man klickar på dom. De är inte så egentligen.






Tisdag 13/5 -08

Nu är klockan alltså 04.43. Jag är uppe. Och pluggar..... Vaknade av världens illamående, så jag gick upp. Mår fortfarande illa, värre faktiskt. Är i kräktankar.
Är det stressen som spökar eller är det en begynnande magsjuka? Det vore ju bara pricken över i:t. Att ligga handlingsförlamad i flera dagar utan att kunna plugga ett dyft. Skona mig.

Söndag 11/5 -08

Giv mig styrka att orka.

Jag sitter och pluggar tills att tårarna börjar rinna av utmattning.. Har även fått en ostkroksrygg eftersom jag sitter böjd över böcker/ tangentbord hela tiden. 

En vecka till.. Kom igen. Det går. Eller?

Samhällsprovet är på 20 fulltecknade a4-sidor. Jag har hittills gjort instuderingsfrågor på 3 sidor. Och nu orkar jag inge mer för idag...... Det värsta är att vi ska kunna göra diagram över samhällsekonomin. Jag vet inte ens hur man läser ett diagram.... Mamma.... 


 



 

Lördag 10/5 -08

Jag trodde att jag var bra på datorer. MEN ICKET! Jag håller på att få hjärnblödning för att jag inte får ordning på designen på min blogg. Det går inte!!! Och jag har inte tålamodet. Stilmallar hit, kodmoduler dit...

Om det är någon som har lust att hjälpa mig, snälla hojta :)


Jag är så vansinnigt trött. Jag sover och sover och sover... Får aldrig nog. Också har jag en väldans massa huvudvärk idag också.

Nu ska jag baka en kladdkaka, fick en hjärtformad form i inflyttningspresent av Lina i påskas, och nu är det dags att inviga den! Ska överraska Pidde när han kommer hem från jobbet med mysigt lördagsfika. Jag tänker ignorera att han inte är så förtjust i kladdkaka. ( Det är så svårt för mig att förstå att jag liksom inte kan ta åt mig det..) Haha.

Idag har jag diskat och städat och rensat kattlådan. Sen har jag varit hos mamma på middag och hämtat massa sommar/Italienkläder och en resväska. :) Den mindre. (!) Jag ska vara så otroligt skicklig när jag packar. Inte som jag brukar att jag hetspackar ungefär hela garderoben och lite mer. Är hopplös. Men nu ska jag packa jättelätt! Japp!
Jag hade tydligen missberäknat tiden kvar till Italienresan i rena ivern. Rätt information är att vi åker om 10 dagar idag. :)

Nu kom Pontus hem. Och inte hann jag göra något lördagsfika inte.

Fortfarande fredag 9/5 -08

Jag har helt plötsligt fått dille på att blogga :) Har lovat Matilda att göra följande:

Tre namn du går under:
1) Moa
2) Mai
3) Grisen (...... no comments.....)

Tre saker som skrämmer dig:

1) Våldtäktsmän
2) Döden
3) Ormar. Jag vet att det är ett fruktansvärt tråkigt svar, men vad kan jag säga... Ormar skrämmer mig nå vansinnigt.

Tre saker du har på dig (just nu):
1) En grå enkel bomullsklänning
2) en vit kortärmad tröja
3) min älsklingsscarf

Tre av dina favoritlåtar just nu:
1) Between the lines - Sara Bareilles
2) The river man- Nick Drake
3) Samtliga låtar med Moonsafari ;)


Tre sanningar om dig:
1) Jag är smått paranoid

2) Jag är oerhört slarvig och pedantisk på samma gång
3) Jag längtar nå vansinnigt efter att få en bäbis.... Men det får dröja ett tag till.

Tre av dina intressen:
1) Djur
2) Sång
3) Sömn (...)

Tre saker du verkligen vill ha:

1) Stadig inkomst
2) En ny bil som aldrig går sönder. Den ska vara liten och röd.
3) Långt hår

Tre människor du utmanar:
Jahaaa... Då säger jag några som jag tror orkar göra detta och som bloggar:
Sara L
Anna Å
Ida Jonsson och Ida Johansson ( de heter så lika så de får stå för en person:)


Fredag 9/5- 08

10.30 Två timmar kvar till provet...



16.19 Det gick verkligen över förväntan. Med div hjälpmedel.... Nämen det känns skönt att ha gjort bort det. Jätteskönt. Så nu är det bara att ladda om och ta itu med de andra femtielva uppgifterna.



Jag har fått jobb!!!!!!! :D Och inte bara jobb, utan ett BRA jobb! Det är på ett nytt boende för förståndshandikappade på anderstorp. Nere vid älven. Jag får jobba 75% hela sommaren. JAAAAAA!! Räddningen är här.


Jag är helt plötsligt en glad skit. :) Tänk vad snabbt det kan vända.

Trevlig helg hörrni! :)


Torsdag 8/5 -08

Nu är det illa ställt för Moa Westermark.

Jag orkar inte med skolan. Det går inte. Hur ska jag göra? Prov imorgon, men ingenting vill fastna! Det är så mycket svåra termer och så vansinnigt ointressant.. Och så himla mycket.... Detta har nu drivits till sin spets. Har inte haft ångest på länge, men ikväll så kom det.. Jag hyperventilerar och blir snurrig av allt syre, och det börjar sticka i hela kroppen och det trycker i bröstet. Och hjärnan slutar bara funka. Det är därför jag skriver ovanligt osammanhängande nu..

Hjälp mig någon.

Okej. Skärpning Moa. Strukturera. Planera. Då känns det bättre.

Detta har jag kvar:

1. Naturkunskapsprov på kroppens funktioner. Hur hjärta, hjärna, matspjälkning, blodomloppet osv är uppbyggt och fungerar. Skrivs imorgon fredag. Status: Kan kanske 20 % av det jag borde kunna. Ångest.

2. Samhällskunskapsprov på samhällsekonomi. Skrivs nästa torsdag. Status: Har överhuvudtaget inte tänkt tanken att börja plugga. Men när jag tänker tanken = ångest.

3. Skriva en vetenskaplig rapport på 8 datorskrivna sidor om stress ( ironiskt va, jag som är den mest stressade i hela världen just nu) Ska vara klar inom två veckor. Status: Har hittat lite fakta och skrivit en överskrift (....) Får overklighetskänslor när jag tänker på den.

4. Final-uppgift på fotokursen. Ta ett foto och redigera det och använda oss av allt vi lärt oss. Ska redovisas nästa onsdag. Status: Har inte hittat något bra motiv ännu. Känns ändå okej, eftersom jag bara kan få G på den kursen, så jag lägger ribban där.

5. Skriftlig inlämning i religion. Om islam. Inlämning nästa onsdag. Status: Har inte ens kollat på uppgiften. Stress...

6. Genetikarbete inom biologin/naturkunskapen. Redovisas när jag är i Italien. Hur i helvete ska jag lösa det då? Status: har bestämt område, inget mer.

7. Grupparbete på samhällskunskapen om... Nämen vad fan var det om nudå... Jag minns inte. Redovisas även det när jag är i Italien. Helvetes jävla skit. Status: Har ej börjat.

 8. Grupparbete i religion om new age mm. Redovisas även det när jag är i Italien. K*K. Status: Har ej fått uppgift av lärare vad vi ska skriva om än.


Allt detta ska jag göra på 10, jag upprepar: TIO DAGAR!

Måste prata med samtliga lärare. Tur att 3 av 4 ändå är vettiga och förstår min sits. Men den fjärde..... ÅÅÅH.

Nu ska jag krypa upp hos Pontus (som har vänt på dygnet och ligger och sover) och ev gråta av mig lite ångest.

Ni får ursäkta för det öppna inlägget. Vissa är ju kanske lite känsliga mot... Känsligheter.






Tisdag 6/5 -08

Grattis Simon 24 år. :)

Idag hade jag ju då samhällsprov. Det har nog aldrig gått så dåligt på ett prov i hela mitt liv. Men jag har mig själv att skylla. Jag pluggade pinsamt lite. Men läraren rättade snällt (väldigt snällt tillade han med eftertryck) så jag fick just såpass G. Känns skönt att inte behöva göra om det i alla fall. Men det känns ju sisådär att jag har ett till samhällsprov nästa vecka, som troligtvis kommer att vara lika svårt, om inte ännu svårare. På samhällsekonomi... Piss. Anledningen till att det blir så svårt att plugga inför samhällsproven beror ju på att jag läser på distans och inte har några lektionsanteckningar utan bara boken att gå efter. Men jag ska försöka fixa anteckningar till nästa veckas prov.. Som jag för övrigt är SKITSTRESSAD över. Jaja nog om det. Måste vara väldigt ointressant att läsa om.

I slutet av veckan skulle kommunen höra av sig angående sommarjobb. HOPPAS att jag får något trevligt erbjudande.

Jag är för övrigt skitnöjd över min nuvarande hårfärg. Den blir som bättre och bättre för varje tvätt. Naturligt ljusbrunt. Äntligen har jag tillbaka min naturliga hårfärg. Typ iaf. Lite trevligare bara.

Jag hade verkligen inget intressant att skriva om idag insåg jag nyss. Så därför slutar jag nu. Hej.

Måndag 5/5-08

Sedär! Det gick att boka resa, relativt smärtfritt. Så nu är det bokat och klart. Den 20e maj, om två veckor, beger sig jag och Matilda till Pescara, Italien. Wow! :) Det har nog aldrig känts såhär välbehövt att få komma bort och bara koppla av. Att få vara ledig en hel vecka från skola och plugg känns näst intill overkligt..

Pescara ligger i Abruzzo på östkusten. Ungefär samma höjd som Rom fast på andra sidan landet. Jag har ända sedan jag var ca 10 år och såg filmen stealing beauty varit jättesugen på att åka till Italien. Vackrare landskap på film har jag aldrig skådat. Hoppas bara verkligheten lever upp till mina förväntningar. Längtar mest till att hyra vespa och köra runt bland bergen och se vacker natur.. :) Fast.. Att sola och bada ska bli förbaskat skönt.

Jag är lite rädd att vi hamnar på ett hotell som inte har pool... Vi körde ospecat, och då handlar ju allt om tur. Klart man kan/bör/måste bada i havet, men jag har lite svårt både för saltvatten och sandstrand. Huden blir så äckligt torr. Åh jag fick just en jättehurv när jag tänkte på det. Men det brukar gå om jag har badskor och massa hudkräm med mig ;)

Prov imorgon. Jag har inte alls pluggat tillräckligt. Men det känns ändå okej. Jag fixar nog ett G. Har iofs hela morgondagen på mig att plugga. Provet är kl 15, och jag har inga lektioner innan dess.

Pontus är bäst. Han har handlat massa mat idag, och betalade rubbet. Tur att man är två. Och tur att han har lite bättre ekonomi än mig ;)




Foton från Pescara

Söndag 4/5 -08

Hej.

Idag fyller Zappe år. Grattis lillbubben :D

Igår fyllde Pidde år. 22. Eller var det 23? Haha. Vi skrattade gott åt att vi inte hade någon koll om vi fyller 22 eller 23 detta år. :) Eftersom man ofta börjar kalla sig tex 22 när det året man ska fylla 22 börjar, då kan man bli förvirrad den dagen man i själva verket fyller, eftersom man redan kallat sig en viss ålder ett tag. Knasigt.

Denna vecka kommer att bli tuff. Har två prov, tisdag och fredag, och en vetenskaplig rapport på typ 8 datorskrivna sidor som bör bli klar. Det känns nästan hopplöst. Men jag har nu skrivit ett veckoschema angående när jag ska göra vad. Jag måste strukturera upp vardagen på detta sätt för att inte få kortslutning i hjärnan.

Nu sitter jag och låtsasbokar en resa till Italien den 27 maj :) Det vore ju inte helt fel alltså... Men jag vågar inte riktigt boka än... Måste prata med arrangörerna om det här med tillstånd gällande minderårig osv. Ska ju åka med Matilda.  Jag är peppad! Det står iofs mellan Spanien och Italien.. Hur ska det här gå. De två människorna med mest beslutsångest i hela världen ska boka resa. Haha.

JAG VILL HA ETT JOBB.

Hejdå.



RSS 2.0