Julen nalkas.

Sedan mamma blev sjuk har jag egentligen bara velat sova bort julen. Ända tills i år. Hips vips vill jag pynta hela lägenheten full, baka julbröd (som iofs bara blev scones till slut), omge mig av mysig julmusik och tända ljus. Och framförallt, lukten av jul!! Har ett jul-te som sprider doft av kanel, kardemumma och nejlika här hemma, och det är så himla mysigt.
Det är klart att jag känner ett styng i magen när jag tänker på att det enda jag egentligen önskar mig i julklapp är en frisk mamma, och att tomten, hur snäll han än är, aldrig kommer att kunna ge mig det. Men ingen mår bättre av att jag gräver ned mig i juletider. Mamma vill att jag ska ha den mysigaste julen i världshistorien, det vet jag. Och det ska jag försöka ha.

Så... Åter till julpynteriet, som verkar ta en herrans massa timmar.. Började i söndags och är långt ifrån klar!

Ha det fint!


Ps. Har slutat snusa. Tog sista snusen i söndags vid middagstid, och än så länge går det lätt som en plätt! Onico is the shit! :)


Tillägnan

När jag är ledsen och det känns som att världens alla sorger hänger på mina axlar, så finns han där. Stryker mig över ryggen, torkar bort mina tårar, låter mig krypa in i hans famn och känna mig liten och ynklig. Han står trofast vid min sida och väntar ut min sorg. Och han får mig alltid att le igen.  Han får mig att återigen känna hopp, glädje och tacksamhet. Snart i åtta år har jag älskat honom. Och det kommer jag att göra till den dagen jag dör.

Jag har inte Sveriges finaste karl, utan Världens. På riktigt.

En liten nostalgitripp.


Mars 2003 




Julen 2003




Sommaren 2004



Sommaren 2005



Vintern 2006




Sommaren 2007




Sommaren 2008





Julen 2009



Sommaren 2010





Oktober 2010


Klockslag.

Jag tycker mest om tiden mellan 9 - 13.30. Dock tycker jag inte alls om tiden mellan middagen och kvällen. Alltså typ 17 - 20. Det är något melankoliskt med dessa timmar. Och inte får jag något vettigt gjort då heller.

På tal om vettigt.. Nu var det typ tre veckor sedan jag var på gymmet, och jag har ingen annan orsak än ren lättja. (och mina fjuttiga promenader är då ingenting att vara stolt över. Efter 20 minuter är jag iskall om ansiktet, arslet och benen, men blöt i svett under jackan. Obehag! (för att citera min svåger).
Jag hatar när man kommer av sig!!! Då är det så sjukt jobbigt att komma igång igen! Sen är ju jag lite knäpp, så om jag inte kommer igång i början på veckan, så måste jag vänta tills början på nästa. Kan bara inte ta tag i saker mitten på veckan. Och då fortsätter det inte alltid så sunda levernet den veckan ut. Jag har SÅ dålig karaktär. Pidde har varit förkyld och har heller inte kommit igång efter det. Så vi får ta varann i kragen nu. Eller på måndag............

Nu längtar jag faktiskt till julen. Vill ha myyyyyyys, och inte kall, svart november.



Nu blire film med Pidde, Kalli och Bella! Hoj!

En bra måndag!

Det kändes motigt att gå upp i morse och påbörja en ny vecka. Men när jag öppnade min inkorg fick jag ett glädjerus som heter duga! Att läkare kan göra en så glad. :)

Senare när jag handlade på coop fick jag dagens andra positiva upplevelse. Jag mötte en person med kundvagnen, och det blev sådär ni vet när båda väjer åt samma håll, för att sedan väja åt andra hållet samtidigt så man liksom aldrig kommer förbi varandra. När jag fick mig ur den där lite pinsamma, dock vanliga, företeelsen gick jag leende vidare. Då möts jag av en söt liten farbror med brett leende som gör samma sak, fast med flit eftersom han sett hela förloppet. Jag börjar skratta och säger nåt i stil med "nämen igen!", och han svarar på mysig bonnska  "He jer så kul å träff dä, för ji har se vackert leende!"
Att stöta på såhär trevliga människor är tyvärr ovanligt, men så mysigt! Jag ska bli mer sån själv. Man kan ju verkligen göra nån annans dag med så lite!






Mallig!

Här nedan är en av låtarna på Moon Safaris nya album. Fattar inte att jag har sådana sjukt duktiga och musikaliska människor omkring mig. Jag pyser av stolthet.
Ska lägga upp min absoluta favvolåt på skivan senare, den finns just nu inte som youtube-fil. Men den här är också finfin!



Ha nu en trevlig helg! Och hojta om ni vill köpa skivan, vi har ett litet lager här hemma! 150 kr st.



En ny människa?

Nu är det många som undrar... Hur var det egentligen att besöka en hypnotisör?

När vi kom dit blev jag tvärnervös och bad Pontus börja. (Jag bokade en tid åt honom också, efter lite övertalning. Han har svårt att sova, och jag hade läst att hypnos har god effekt vid sömnbesvär)  När han kom ut verkade han som lite lurig.. Lite salongsberusad typ.
 
När det var min tur så frågade han vad jag ville ha hjälp med och jag visade min medhavda lista. Vi kom överens att vi skulle fokusera på min dåliga självbild. Har så vansinnigt dåligt självförtroende, speciellt när det kommer till yrkesbiten, av helt förklarliga skäl.  
Han började med att ställa massa konstiga, men väldigt intressanta frågor, såsom HUR jag tänkte tankar, alltså hur tanken såg ut. Om jag såg en bild av mig själv framför mig i olika situationer, eller om jag såg saker utifrån mina ögon osv. Det hade tydligen betydelse. Han kom fram till att jag såg de negativa sakerna i mitt liv åt vänster i synfältet och de positiva till höger. Intressant.

Tydligen så behövde han inte försätta mig i så djup trans med tanke på det jag ville att han skulle hjälpa mig med. Det krävs djupare om man vill bli kvitt från beroenden, fobier och dylikt.

Han guidade mig ner i en djup avslappning. Skillnaden från när jag själv jobbar med mental avslappning hemma så kunde han guida mig personligen och anpassa det så att det hade effekt. Jag var hela tiden "vid medvetande", jag var det vill säga medveten om allt han sa, och hamnade alltså inte i nåt tillstånd där jag "försvann" för att sedan vakna upp. Det trodde jag egentligen inte heller. Det är nog den största myten om hypnos.
Snarare kände jag mig totalt lugn och avslappnad och kunde koppla bort tankar på allt annat, som i vanliga fall är svårt när jag "mediterar" hemma.
Såhär efteråt har jag lite svårt att minnas allt han sa, men han använde sig av min lista som jag skrivit, där det stod vad jag strävade efter, exempelvis att jag vill känna mig trygg i mig själv, och tro på det jag gör, och att lita till mig själv och lita på att andra uppskattar mig för den jag är osv. Det kändes att han talade direkt till mitt undermedvetna. Min logiska sida var som bortkopplad. Det var en väldigt skön känsla.

För att dra några exempel så bad han mig se mig själv framför mig precis som jag skulle vilja vara. Drömbilden av mig själv. Jag skulle noga betrakta den tjejen som satt där framför mig. Hur hon kände sig, hur hon pratade, hur hon hanterade olika problem, vilken hållning hon hade, hur hon betedde sig. När jag hade lärt känna henne väl, skulle jag, bildligt talat, gå fram till henne och sjunka in i hennes kropp för att bli henne, för att sedan känna efter hur det kändes osv.
Sen skulle jag besöka mitt drömhus. Där inne skulle jag göra lite olika saker. Bla skulle jag släppa av mig massa tunga stenar i hallen som symboliserade alla negativa tankar, för att sedan plocka på mig nya, positiva tankesätt.

Det var lite olika sådana övningar och uppgifter.

När jag kom till fullt medvetande kände jag mig helt lugn och som "såsig" i huvet, men samtidigt glasklar. Också konstig men härlig känsla.

Han spelade in sessionen på band och har skickat det till mig, så nu kan jag använda det om och om igen för att maximera effekten. Ska prova det nu när jag lägger mig tänkte jag!

Det är lite svårt att känna skillnad från tidigare, eftersom alltihop är väldigt abstrakt. Men jag känner att en stor process har börjat inom mig. Istället för mitt kanske inte alltid så konstruktiva grubblande så reflekterar jag mkt nu såhär efteråt, och lyssnar mer inåt.

Men en konkret förändring kände jag faktiskt idag. Det är en kvinna på praktiken som på senaste tid varit rätt otrevlig mot mig av någon anledning som jag inte orkar gå in på, men idag kunde jag tänka att hennes beteende mot mig är en nyttig utmaning och livserfarenhet. Hon tränar mig på att bemöta knepiga människor, som man förmodligen kommer att göra hela livet. Så den ändringen i mitt tankemönster känns toppen.


Det är som lite svårt att förklara det som hände, eftersom det mesta är rätt abstrakt. Men jag är helt klart mycket nöjd! Det gäller även Pidde som direkt började sova bättre.

Nu har jag lånat en bok på bibblan om hypnos. Vanvettigt intressant!!

Innan jag går och knyter mig för ikväll vill jag hälsa lille Charlie välkommen till världen! Johanna och Ante fick en fin liten pajk i lördags morse! Längtar massor till att få träffa underverket.


Gonatt alla goa! <3



Weekend

Kl 13.10 idag drar vi iväg på vår Stockholmsweekend. Det ska bli så skönt! Jag behöver verkligen få komma bort ett tag, allt runt mamma är väldigt rörigt och jobbigt i nuläget. Hoppas bara att jag kan koppla bort huvudet också nu när jag är borta. Jag tror det.

Idag ska vi gå lite på stan och äta middag på nåt mysigt ställe bara jag och Pidde. Ikväll ska vi hälsa på Elisabet och Stefan i Fisksätra och sova över där. Imorgon blir det IKEA på dagen, och fest på kvällen med massa härligt Skelleftefolk som nu är bosatta där nere, och övernattning hos HannaMaria och Anthon i Vasastan.
På söndag ska jag möta upp med Lovisa som också är i Sthlm i helgen och firar sin mammas 50-årsdag. Hoppas även att vi hinner med ett besök hos Lisa och Dills på Söder.
Sen på måndag gäller det. Hypnos!!
Inatt drömde jag att hypnosen ägde rum på Åhléns i stan. Det var väldigt märkligt, men på något sätt så tror jag att min dröm lyckades pricka in hur det känns att vara i transtillstånd.. :) Det återstår att se!

Det enda smolket i glädjebägaren är ekonomin... Har inte riktigt råd att åka till Sthlm och göra allt det jag tänkt göra... Ska försöka lägga upp en budget nu får se om jag kan få ihop det på nå vänster.

Undrar om det är lika mycket vinter där nere som här.



Farsan jag vill ha en synth.

.. Med synth menar jag en hund. Jag vill verkligen verkligen ha en hund. Trots att jag vet hur krävande det är och hur låst man blir.

Jag har iofs fått , dock för länge sen, ett erbjudande om att få ta hand om en hund jag känner, på prov sådär.. Kanske ska höra mig för igen om erbjudandet står kvar..

Återkommer om detta.




Sömnstörd

Jag skulle bara vila ögonen en liten liten stund... När jag fick detta infall var kl 19.00. 2 1/2 timmar senare vaknar jag med ett ryck. Där försvann min tv-myskväll med Äntligen hemma och Desperate.
Så nu blev jag lite avig. Och ont i huvet fick jag också.

Men imorgon drar den roliga delen av veckan igång! Först hooka upp med Elisabet (som är hemma på "lov") på stan imorgon efter jobbet, sen käka middag och kvällshänga med HannaMaria (som också är hemma) och Emma. På torsdag har jag bjudit hit Nina, Louise och Elisabet! Tänka sig att det fanns möjlighet, efter lite pusslande, att träffa alla tre samtidigt!:) På fredag efter jobbet har jag lovat att systerdottern Elsa med vän ska få spela in en låt i vår "studio".. På kvällen har Anna födelsedagsfest! På lördag och söndag finns det förhoppningsvis tid för återhämtning... :)


Filmtips! "I love you Philip Morris".






Har fortfarande inte lyckats hitta någon ny praktikplats. Börjar känna stressen lite smått. 1 december närmar sig med stormsteg.



RSS 2.0