Å hjälp!

Har nu varit klart i Luleå för den här gången. Hej och hå så mycket tokigt. Trots alla katastrofer, dåliga lärare, dryga lektioner och irriterande klasskamrater så det skrattats nå oerhört! Tack skelleftetjejer för att ni är så härliga! Och vi kompletterar varann så bra tycker jag. En perfekt sammansättning. :)

Om du är sugen att läsa lite om det knasiga som hänt kan du gå in på Beas, Johannas eller Fridas blogg.







Äntligen, efter världens längsta dag, är det dags för sängen. Gonatt!


Höstbilder 2

Fotografen i mig kommer fram på hösten.












Det är helt otroligt egentligen.

Har känt mig stingslig nu i 2-3 dagar, och då vet jag att det är dags för månadens lingonvecka. Mycket riktigt. Jag fattar inte vad det beror på, att man blir på dåligt humör innan mensen. PMS är en mycket konstig grej.

Igår hade jag och Anna inte flyt med bilnycklar. Hon tappade sin, medans jag skulle hämta mig på norrlandskustbussen. Pidde skickade den från Sundsvall. 19.40 skulle jag infinna mig på busstationen för att hämta nyckeln. Klockan blev 20.05 innan bussen kom, och jag var stressad som få eftersom jag inte ville missa idol. Hamnade nästan sist i den långa kön, så irritationen hann byggas upp där jag stod i regnet. Hade dock tre st turkar bakom mig som svor och gormade åt mig för att jag trängde mig före dom. Det var ju inge snällt av mig iofs, men. Kön stod som åt två håll, så jag bara klämde mig in på nå vis. Ja iaf. Då jag kommer in i bussen hör jag hur busschauffören skojar med tjejen framför mig, och skrattar hjärtligt. Då det är min tur säger jag glättigt "jo jag tänkte hämta en bilnyckel!" varpå han svarar "här finns ingen bilnyckel". Jag hör turkarna börja skratta hånfullt åt mig, och jag säger "men är du säker, min sambo skickade med en bilnyckel från Sundsvall". Han svarar  återigen "här finns ingen bilnyckel". Då tänker jag att han kanske skojar med mig, eftersom han skojade så mkt med tjejen framför mig, så jag frågar "skojar du med mig?". Då förvandlas busschauffören till ett monster. Han ryter "Tror du att jag i mitt yrke som profersionell busschaufför skulle skoja om en sådan sak, då tror du fel! Här finns ingen nyckel!" Turkarnas skratt ökar. Jag som inte kan ta en utskällning känner tårarna börjar bränna bakom ögonlocken. Jag mumlar "Ursäkta, jag menade inte..." Han svarar "Du får gå ur kön, här är det faktiskt folk som ska åka med bussen som står och väntar, du får vänta där ute tills alla har stigit på!" Jag ställer mig ute i spöregnet och känner klumpen i halsen växa sig stor. Till slut kommer han ut och ringer någonstans, och går iväg och pratar. När han kommer tillbaka säger han att bilnyckeln troligtvis har åkt tillbaka ned till Sundsvall eftersom det byttes både buss och chaufför i Umeå, som körde nedåt igen. Han ger mig ett telefonnummer jag kan ringa på måndag, och höra vart min nyckel är.

Snopen och gråtfärdig åker jag till Anna där hon och Lina väntar på mig. Jag missar hälften av Idol och är fortfarande utan bilnyckel. Damn it.


Nu inväntar jag en kvinna som ska köpa våra skoskåp. Sen beger jag mig till Anna, för att sedan åka med henne och barnen på stan.


Hmmm... När ska jag plugga......???

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!

Pontus har återigen tagit med sig bilnyckeln.... Det är inte direkt första gången. Och det är jag som ska köra till Luleå på måndag. Det går ju bra utan bil... Han kommer hem på måndagkväll.... ÅÅÅÅÅÅÅH att han aldrig lär sig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Måste få ur mig min irritation...




Skola.

Om man jämför med mina pluggtjejers bloggar så har min handlar väldigt lite om skolan. Nästan ingenting. Lite konstigt, för mitt liv består av rätt mycket plugg numer. Och nu måste jag bara få beklaga mig lite. Jag har hållit mig lugnt hittills, men nu känns det lite jobbigt faktiskt. Håller på med sju uppgifter samtidigt... Vore skönt att göra klart saker en åt gången. Nu är det så himla ostrukturerat. Men men.

Inatt åker Pidde med Moonsafari till Tyskland och sen till Holland. Det blir alltså ytterligare en helg som gräsänka. Men det går nog bra. Har häcken full. Ska hjälpa Anna med barnen och försöka plugga lite mellan varven. På måndag beger vi oss till Luleå. Ska sova där en natt. Gruvar mig... Det var så sjuuukt långa dagar sist, och det blir samma nu. Ska köpa rosenrot innan dess, så min energinivå ökar litegrann. Ja dom funkar faktiskt. När jag äter dom behöver jag knappt ens vila min obligatoriska stund på eftermiddagen. Synd bara att det blir rätt dyrt att knapra dem varje dag. Jajja. Smakar det så kostar det. 

Kul att Idol har börjat om! Jag har en liten släng av "anti-kommersiellitet" (stavning?), så vissa stunder blir jag lite illamående med tanke på hur sjuuuukt kommersiellt det är... Men emellanåt är det riktigt bra underhållning. 

Mina favoriter i år hittills är Mariette, Clara och Karl. Gillar inte Durna eller Pjotr.. Då vet ni ;) 

Gonatt.  

 

Överkreativ?

Jag måste ALLTID ha ett projekt igång. Annars känner jag mig rastlös och uttråkad. Det funkar liksom inte att bara ha massa måsten, jag måste få ha mina moments då jag får utlopp för all min kreativitet. För det kan jag faktiskt säga att jag är utan att skämmas. Jag är riktigt kreativ. Måhända lite väl? I alla fall. Är i full gång att sälja våra (nya fina) möbler från IKEA för att jag har blivit less, samt att jag insett att saker är opraktiska, och köpa nya (fula). Det låter lite konstigt antar jag, men jag älskar utmaningen att få fula möbler fina. Att dessutom tjäna pengar på kuppen gör det inte värre. Har sålt detta:

(stolarna: 250x6)


Ska även sälja:




Allt är tingat utom skohyllorna.




Har istället köpt:




Kökssoffa, bord, 4 stolar samt en skänk. Jag ska måla dessa möbler vita och byta tyg på soffan och stolarna.
Skänken ska jag göra till tv-bänk.


När jag får sålt skrivbordet ska ett nytt in, även det ska målas vitt. Har inte hittat ett än. Jag har iofs ett hos mamma och Chrille, men Chrille är inte så sugen på att börja flytta massa saker. Det förstår jag. Då blir allt så påtagligt med mammas tillstånd.  
Jag äger ett vitt rumsbord som för tillfället står hos syrran men som jag ska ta tillbaka. Ska dessutom sälja soffan då jag hittar en ny. Vill ha en beige eller brun med hög rygg.


Och ja, jag gillar vita möbler. :) Fattar inte hur jag tänkte då vi handlade till lägenheten då vi flyttade in... Det är inte alls min stil. Det var inte det då heller. Har fått veta att stilen jag gillar heter "shabby chic". :)

Pontus är snäll. Han accepterar mitt renoveringsbehov och låter mig hållas, så länge vi går med vinst eller plus minus noll, samt om jag gör allt jobb.


Lite inspirationsbilder:

















Herrrrreeeeeguuuuuud vad jag längtar till den dan vi köper eget boende. Ja förresten, vi har bestämt oss för att vänta med lägenhetsköp. Vi har ingen brådska.





Imorgon blir det en sån dag..

....Då jag ska styra upp massa saker. Efter lite problem med banken (första kvinnan gav oss felaktigt lånelöfte), så tänker jag att vi bör besöka de andra bankerna imorgon för att höra vad de säger. Har hört att swedbank är hårdast? Det var iaf där vi var idag, och vi får låna just såpass till lägenheten, men inga "renoveringspengar" vilket känns lite surt. Nåväl. Sen måste jag försöka plugga lite. Har en gammal uppgift från sommarkursen som ligger och gnager samt massa andra grejer. Därefter ska jag laga mat till systersonen Gurra för att sedan skjutsa honom till hockeyträningen. Sen är det ju kör. En fullspäckad tisdag med andra ord.

Godnatt!





Höstbilder 1




Oj

Är helt plötsligt mitt uppe i en hetsk budgivning gällande en lägenhet vi inte ens vet om vi vill ha... Hmm..

Den här:

http://www.maklarhuset.se/ViewObjekt.aspx?objektid=482347&view=Images


Nån som är sugen på att tipsa om för/nackdelar? :)

....

Jag saknar min mamma..




Nuså.

Idag känns det bättre.


Grattis Georg 1 år!!



Warning warning! Ett till deppinlägg.. Det måste ju få förekomma såna också..

Jag lovade att komma tillbaka imorgon. Jag gruvar mig.

Helgen känns jobbig, vi har kör hela långa helgen, och jag tappar fokus på saker redan efter 1-2 timmar. Och vi ska hålla på i 6 tim på lördag och 6 tim på söndag. Usch. Jag vet inte om jag orkar. Skulle behöva ha den här helgen till att försöka muntra upp mig på någe vis. Sen har jag tagit på mig massa saker inför en körfest jag inte ens vill/orkar gå på. Lekar och musik. Jag måste lära mig att jag inte kan ta på mig massa grejer för hips vips så orkar jag inte. What to do... Jag kan nog dra mig ur, jag tror att folk förstår... Men.. Ja jag vet inte. Får känna hur det känns imorgon.

Men imorgon fyller i alla fall favvoGeorg 1 år! Så då blir det kalas. Det blir mysigt.

Hur gör man?

Hur handskas man med en sjuk närstående?? Hur beter man sig då hon börjar gråta då man ska fara..? Vad ska man säga, när man inte vet vad hon förstår?  När det man säger kan göra henne ledsen?


Jag vet inte.



Jag vet däremot att det är helt naturligt att man anpassar sig efter en situation och gör det hela möjligt att uthärda. Man normaliserar och griper efter halmstrån. Man stänger av sorgen, grubbleriet, oron. Man måste, för att orka leva ett normalt liv. För att orka gå upp på morgonen. Man blir van tillvaron, och accepterar ödet. Men jag blir rädd när jag märker hur jag blundar för verkligheten. Det är som att min hjärna har stängt av empatiknappen. Jag ser vad som händer, men jag känner det inte. Jag berättar om det som om det vore en påhittad historia, som att jag berättar handlingen ur nån film. Och det skrämmer mig nåt oerhört. 

Det här blev en riktigt riktigt pissig dag, eftersom jag för en stund öppnade ögonen. Ska det vara så nu? Kommer jag bara att kunna känna mig glad då jag blundar? Då jag lever i den där surrealistiska världen jag skapat för att orka. Jag orkar inte gå omkring och tänka på hur hon har det, hur hon mår. Det går inte. Men jag får dåligt samvete när jag inte gör det.


Fan fan fan fan fan fan. Det är så orättvist. Hon förtjänar inte det här ödet. 


 






Såja.

06.12 Nu är det ljust ute igen. Då är allt i sin ordning. Då kan jag somna om. :)

Mycket märkligt.

Jag har för vana att vakna till mellan sisådär 04.00 och 06.00 på mornarna. Då måste jag gå upp, ta en frukt eller dyl, sitta vid datorn en stund och vänta på att tröttheten åter ska infinna sig. Det har alltid varit ljust under den stunden jag är uppe. Nu de senaste mornarna har jag vaknat närmare 6 än 4, och då har det varit ljust ute. Nu vaknade jag 04.15 och det är becksvart!! Var tvungen att kolla alla hemmets klockor för att se att det stämde och mycket riktigt. Vad hände? När blev det kolsvart kl 04.15? Det är nu på allvar jag börjat inse att vi går mot mörkare tider. Bye bye summer.


Ingen har nappat på min utmaning, så jag lägger ner den. ( Sa hon lite bittert. :) 



/ Moa, kl 04.44, och det är fortfarande tokmörkt.

Flytt?

Vi har i eftermiddag tittat på en lägenhet. Eller om man ens kan kalla det för lägenhet. En håla. Fula golv, fula dörrar, fula luckor, fula tapeter, ful toa, fult fult fult. Priset är dock därefter. 

MEN! Enligt mig har hålan potential. Jag ser det klara resultatet då jag tänker på den. Jag tänker vitt vitt vitt, och fräscht! Jag tänker fina nya golv, snygga nya dörrar, renoverad toa.

Det är en trea bara ett stenkast från oss nu, på samma gata. Den har både tvätt- och diskmaskin, och liknar våran lägenhet, fast med ett till rum då. Och en "walk in closet" :)

Vi ska till banken i veckan och kolla upp lånelöfte samt räkna på om vi tjänar ekonomiskt på att flytta. Pontus är skeptisk. Men då är ju allt i sin ordning. Jag är driftig och Pontus är "realist".

Jag tror dock att vi kommer att kunna sälja den för det dubbla när vi väl är sugna på att flytta, om vi nu får det så fint som jag tänker att vi kan få.

Men. Vi får se vad som händer.

Tills vidare drömmer jag mig bort i inredningstidningar.. :)




Arla lördag

kl är 06.50 och det är lördag. Nu sitter jag och läser olika folks bloggar och dricker te och tänker snart gå och lägga mig igen och somna om. Det är mysigt såhär tidigt på morgonen. Så tyst och stilla, och solen som går upp. Vi har jättefin gryning-utsikt från balkongen.


Hittade en lite rolig grej på nåns blogg som jag tänkte härma..


Berätta om 10 saker du gillar och 10 saker du inte gillar. Bifoga gärna bilder. Det ska vara personligt och kanske som inte så många redan vet. Utmana sedan fem personer som du vill lära känna lite bättre att göra samma sak.


Jag gillar:

1. Naturen på hösten
2. Annika Lantz
3. I en annan del av Köping
4. Att busringa
5. Lukten av äpple (då även på schampon, parfymer osv)
6. Fina omslagspapper
7. Att köpa ny almanacka och börja fylla den med info, planer och tankar
8. Kossor
9. Randigt och blommigt
10. Gryningen










Jag ogillar:

1. Tända taklampor
2. Mandelmassa/marsipan
3. Sladdhärvor
4. Neddragna persienner (fråga alla jag känner, jag är "hon som alltid släcker lampor och drar upp persienner")
5. Monopol

6. Öl
7. Stora folksamlingar
8. Messmör
9. Missmatchning av färger
10. Sand












Jag utmanar först och främst mina nya pluggtjejer:

Frida
Johanna
Bea.

Sen även:

Hannamaria
Anna Å

även fast jag känner båda ganska bra... :)



Helg

Idag har jag gjort massa saker. Pluggat på campus med brudarna på förmiddan, diskat, vikt tvätt, städat mitt på dan, hälsat på Alice och Georg på eftermiddan, hämtat lite kläder jag beställt (.....), ätit middag hos syster Åsa m familj, hälsat på Alice och Georg igen (denna gången med Åsa och flickorna), sett Idol hos syster, sett ett dåligt program om nå kändisar i nån djungel, pysslat hemma, och nu sitter jag här och ska alldeles snart gå och knoppa. Undrar om man får ha sådär många comman efter varandra utan nån punkt eller så. Nåväl. Det är MIN blogg och jag gör som JAG vill. :)

Pidde jobbar kväll/natt. Det är bra, för då kommer han sig upp tidigt på mornarna eftersom han sover på jobbet och slutar kl 9 på morron. Även om det är lite tomt i sängen.. I vanliga fall sover han gärna till ca 13 på dagarna..


Det jag pysslat med ikväll är att ha gjort min almanacka lite mer personlig. Förut var den helgrå med siffrorna 09/10 på.



Sune tyckte dock att jag ägnade lite för mkt tid åt pyssleriet och tog tag i saken..






Har dessutom köpt en jättesöt "mobilstrumpa" på bäbisklädsavdelningen på Åhléns. Tänkte att jag borde ha en för att jag repar skärmen mot olika saker som nycklar och dyl hela tiden. Ibland är jag allt bra påhittig.:)




 

Imorgon blir det lingonplockning med Pontus, hans mamma och moster. Mys! Skogen på hösten är helt fantastiskt. Lukterna och färgerna.. Wow. Fast det riktigt fina har inte riktigt kommit igång än. Men på ett par veckor, då är det som att jag lever i en dröm. Älskar älskar älskar hösten!


Godnatt.




 

Jättesvårt!

Jag är som en rensare. Känner mig så himla nöjd och "ren" då jag rensat bort och slängt massa grejer. Har tagit tag i hallbyrån, köksskåpen och datalådorna än så länge. Nu väntar kylen och garderoben. Gruvar mig mest för garderoben, för kläder har jag jättesvårt att rensa ut. "Men jag KAN ju ha användning för den här NÅN gång" är en fras som upprepar sig varje gång jag plockar upp ett plagg jag inte använt på femtielva år. Men nu ska jag vara riktigt hård. Inte slänga, men bära ut i förrådet det jag aldrig använder.

Nu först drar jag en sväng på stan. Det är konstigt, men jag går faktiskt helst på stan själv. När jag går med nån får jag så lite gjort. :) Glömmer som bort allt då. Men att ta en lunch/fika på stan är ju förstås jättetrevligt. Så, nån som är sugen på en fika typ snart ( mellan 13-14 nån gång) så hör av dig! :)


Hej så länge!


En liten Alice och en lite större Georg <3

Har ikväll besökt familjen Åkesson som nu består av 4 stycken. :) Vi har sett Idol, och jag har passat på att bekanta mig med den nya lilla skrutten Alice! Hon är fiiiiiiiin.. :)  

  

 

Vilka goa ungar alltså. :)


Idag har vi pluggat hele dan. Det gick ändå hyffsat. Och vi har rätt roligt, och det är nästan huvudsaken.

Imorgon blir en fixardag.

Checklista:

o Boka tvättid/tvätta om det finns tid
o Diska
o Rensa bland prylar och bära ut i förrådet
o Köpa massa rengöringsprodukter och gå lös på badrummet, kylen, golven, listerna, dörrarna och fönsterna
o Plugga
o Hälsa på mamma
o Kila in på stan och leta nån slags skolpryl-byrå som kan rymmas under skrivbordet


Jag är dessutom tokpeppad att börja träna, och alldeles snart är jag nog såpass frisk att jag kan börja lite lätt. Operation: vältränad Moa sätter med andra ord strax igång. Ses vi på friskvårds? :)



Ånej...

Titta vad jag hittade på blocket. Samojed, alltså hundrasen jag vill ha... Är de inte underbara?



Men ack. Ska inte. Funkar inte att ha en sambo som inte är djurintresserad. Vill kunna dela ansvaret. Nåväl. Tack och lov att jag har Sune.

Ska nog sluta leta hundar.. Får ont i hjärtat varje gång jag hittar drömhunden. Självförvållad smärta. Inte bra inte bra.




Ps. Liiite mindre sjuk idag. Underbart.

Life of a sick bastard.

Detta är tredje gången jag är sjuk på drygt två månader. Och det är lite tredje gången gillt nu. Är riktigt illa däran. I morse kräktes jag. Tror det var pga allt slem i halsen som irriterade. Min dag: Vaknade kl 6. Gick och lade mig kl 8. Sov till kl 11. Gick upp, åt frukost. Somnade om vid 13.30. Sov till 16.30. Lade mig i soffan för att se tv. Somnade om. Vaknade när Pidde ringde, typ 18.00.  Sitter nu och försöker äta lite fil och flingor. Slänger dock trånande blickar mot soffan som lockar, så snart hamnar jag nog där igen. Skulle behöva plugga, men det går helt enkelt inte.  Vi äger ingen febertermometer, men det är nog lika bra. Skulle iaf tippa på att jag har minst 38.5. Stackars stackars mig....







Styrka, rudagatandrömmar och BB-besök

Igårkväll drog Pidde och nå polare iväg till Norge på en fiskeresa. Känns lite skönt att vara själv. Och det är så himla skönt att jag TYCKER att det är skönt. Att jag inte har kvar min extrema seprationsångest och rädsla för att vara ensam. Det har hänt något med mig.. Klarade av fyra stressiga och tunga dagar i Luleå med bravur. Det hade jag inte gjort för bara typ ett halvår sen tror jag.  Jag har blivit mycket starkare. Himla himla skönt. Oroar mig dock för min älskling, eftersom han var riktigt förkyld igår då han drog iväg. Han tror att han har svininfluensan, och jag blir såklart nojig jag med då.. Men å andra sidan, jag trodde även att vi hade det förra slängen av förkylning och än lever vi... 

Den 18e september ska vi på visning på detta radhus:

 


På rudagatan i Bergsbyn. Vi är nr 10 i kö, så det är ju inte direkt stor chans att vi får den men.. Jag vill hemskt hemskt gärna flytta dit!! Det är perfekt för att testa på "hus-livet". Underbart att ha egen tvättstuga samt en uteplats!! Och eget garage! :) Det är en hyres, och jag känner att det kanske är bättre ändå, för jag har hört att det är svårt att få lån nu, samt att det är svårt överhuvudtaget för oss att låna eftersom jag pluggar och inte har nån fast inkomst överhuvudtaget att gå efter. 

Såklart har jag redan börjat fantisera om hur jag vill ha det... Haha. Snacka om att ta ut segern i förskott.. Men.. Eftersom det visar sig att jag på senare tid haft lite tur för ovanlighetens skull hoppas jag att turen håller i sig! Det är ju inte säkert att tio personer dyker upp ens! Det suger lite att man hamnar sist i skebokön när man flyttar till en skebolägenhet... Eller det suger att jag inte visste om det så att jag inte ställde mig i kö igen direkt. Nåväl. Nu hoppas jag ändå på detta. 

Nu sitter jag och väntar på att åka iväg på BB och träffa lilla tjejjan! Det blev inte av igårkväll. Detta ska hon få av oss:







 


Spännande!

Just nu i skrivande stund utförs ett kejsarsnitt på Anna. Äntligen kommer lillasyster ut! Georg hängde just med farmor efter att ha varit med mig hela dagen. Hoppas jag får komma och hälsa på ikväll! :)


Tänk att den här lillpalten ska bli storebror. :)


Framtidstro.

Har nu gått två dagar i skolan. Det känns jättebra. Vi är en stor klass, men är indelad i massa smågrupper. Först är det en grupp 6 och 7, sen grupp A, B, C, D, E, F i dessa grupper, sen dessutom grupp 1, 2, 3, 4, 5, 6 inom dessa. Så våran grupp heter 6D5. Krångligt. :) Men jag trivs med de tre jag kommer att jobba ihop med. Har skrattat tokmycket idag. Det är skönt. :)

Imorgonkväll åker jag hem, och då börjar det intressanta.. Hur jag ska fixa att jobba självständigt.. Men vi kommer att styra upp massa träffar troligtvis, så vi kan jobba tillsammans på skeria.

Det känns riktigt bra! För första gången på länge känner jag att detta passar mig perfekt. Skönt att ha "hittat hem". Man vill ju gärna trivas när det handlar om 3 och ett halvt år.

Robin och Cissi som jag bor hos skämmer bort mig. Får hemlagad mat både till lunch och middag. :) Ikväll har vi sett en ruskigt skum film; "Lars and the real girl". Handlar om en kille som blir kär i en docka.........

Jaja. Nästa gång jag skriver är jag hemma igen. Skönt. Men lite konstigt.

Gonatt!


RSS 2.0