Ett sommarego.

Nu har jag semester i fem veckor. Har, efter ett jobbigt besök hos mamma, nu beslutat att jag bara (iaf i den utsträckning det är möjligt) ska göra saker som gör mig glad och ger mig energi denna sommar. Bara umgås med positiva människor som fyller mig med energi istället för att träffa negativa energitjuvar gör mig trött och ledsen.
Har nu ett bra tag varit alldeles för snäll och gjort saker bara för att jag känner att jag måste, som gjort mig på dåligt humör och totalt slut. Jag applicerar andras känslor på mig själv (vilket är en oerhört destruktiv egenskap)och börjar må som människor jag umgås med. Så som sagt. I sommar kommer ni bara att se mig med folk som gör mig glad! Ska strunta i skuldkänslor och annat tjafs. Ska försöka vara ärlig med mig själv och andra i detta beslut, vilket kan vara svårt, men något jag måste träna på.

Jag ska motionera massor, så att jag kan äta gott utan dåligt samvete. Ska ta mina promenader och löprundor för mig själv i skogen med min ljudbok. Jag ska inte oroa mig för andra människors problem, det är ingen idé att jag bär dessa på mina axlar. Jag ska sola och bada massor, jag ska läsa massa bra böcker, jag ska påta på i trädgården. Jag ska unna mig några nya kläder. Nu ska jag göra allt för att jag ska må bra.

Första steget blir att ta en dusch, lägga mig på sängen och läsa ut min bok, sova en stund, äta middag, se en glad film, och lägga mig tidigt. Pontus jobbar natt, men jag hoppas att han har tid med mig imorgon. Då ska vi göra nåt riktigt mysigt.

Glad egosommar på er!





Midsommar

Jag hade en rätt trevlig midsommar ändå!


Började dagen med en långpromenad, hälsade på min kompis och gav honom massa rödklöver. Vi börjar komma varann rätt nära. :)



Plockade blommor och köpte jordgubbar till frukosten.




Åt en supermysig frukost i solen med världens bästa Pontus. Inte världens bästa bild dock, med ett uttorkat potatisland och ett murknat staket i bakgrunden.. Sen gör han ju nån skum min också. :)





Vi drog in till Bonnstan och träffade på Anna, Simon och barnen. Massor med folk men knappt en själ vi kände!









Därefter blev det grillning i Bergsbyn. Lägg märke till servetterna i tröjorna, som sas vara ett hån mot barnen i afrika... Hmmmm...















Mackan dök upp, mkt trevligt! Kalli ser dock lite tveksam ut..




Emmy dök upp efter jobbet runt midnatt och viftade helt galet!






Fråga mig inte vad jag tänkte när jag tog på mig min sjal på det där viset..







Jag hade pratat med Majsan om att komma till henne efter middagen där de hade en liten fest, men då åt vi så himla sent, efterrätten var vi klara med runt 23, så då kändes det som lite väl sent att dra iväg nånstans. Så jag blev kvar med grabbsen! Det var som sagt en rätt trevlig kväll, med gooood mat och trevliga frågesporter. Mitt lag vann samtliga. :) Tur att Mackan kom som jag inte träffat på länge, då kunde jag sitta och surra med honom lite avsides medans de andra levde rövare. :) 

Hoppas alla hade en fin midsommar, och för er som jobbade, köp er nåt fint för pengarna. ;)







Tankegångar ang kompisar och midsommar

Det är midsommar på fredag. Generellt har jag egentligen inte jättemkt för de här stora högtiderna. Det skapas så mkt förväntningar och krav att man ska ha så himla trevligt. Midsommar gillar jag nog ändå mest, kanske för att det är sommar och att man kan vara ute.

Men det har hänt nånting. Förr hade jag som ett givet gäng jag alltid var med då det var stora högtider. Piddes gäng. Men nu har det gänget splittrats till två olika läger; barnfamiljer och "de andra". Problemet med mig är att jag hellre vill vara delaktig i barnfamiljsgänget, men platsar inte eftersom jag.. just det, inte har några barn. Detta är nog i sig inget problem, jag tror jag skulle vara välkommen om jag frågade, men eftersom Pontus trivs kanonbra i det andra "festgänget" så får jag inte med mig honom, och att dyka upp själv på sådana pargrejer känns väl inte jätteakuellt...
Har verkligen försökt uppskatta sånadär galna fester som P vill fara på, men det går inte, även fast det är fina killar som jag tycker om. Det slutar alltid med att jag känner mig tråkig, eftersom jag nästan är den enda som är så gott som nykter, och som vill leka lekar och spela sällskapsspel och mysa, medans alla andra i princip dricker sig under bordet. Och tro mig, det är inte lätt att leka lekar/spela spel med folk som hinkar i sig alkohol. Det finns turligt nog några flickvänner till dessa festkillar som jag tycker väldigt mkt om att umgås med, men tyvärr så är de mer och mer sällan med. De har nog också vuxit ifrån hela galna festgrejen, och hittat nya gäng som de passar bättre med. Eller nåt. Eller så jobbar de så mkt att de inte kan vara med av den anledningen.

Ett till problem (som i sig inte är något problem, tvärt om, men just i detta sammanhang) är att jag har så spridda "egna" kompisar (alltså såna som jag inte fått via Pidde) . De som jag umgås med mest är sådana som inte känner varandra och tillhör som sitt egna gäng. Så jag kan som inte sammanföra alla de som jag tycker om under ett tak. Det är så spridda skurar. Vill heller inte snylta in mig i nåns gäng, för det måste man ju som göra till en början för att bli en del av sammanhanget. Det är ju inget konstigt med det egentligen, men jag är som inte en sån som kan göra så. Och då får jag heller inte med mig Pidde som redan är så nöjd med sitt killkompisgäng.

Jag saknar mina gamla tjejgäng.. Hannamaria, Lollo, Lisa och co var som det ena, och Elisabet, Louise, Nina mfl var det andra.. Nu är dessa två gäng utspridda över landet, och det händer ytterst sällan att alla sammanstrålar.

Och för att anknyta detta problem till årets midsommar så är det precis såhär denna högtid också. Grabbgänget ska festa loss järnet, och de få flickvännerna jobbar. "Familjegänget "ska vara för sig. Alla "spridda skurar"-polare har egna planer med sina gäng. Och min familj, som jag ofta väljer att umgås med numera på högtider och dyl pga problematiken jag skrivit om ovan, ska bort på olika håll.

Jag är väldigt lyckligt lottad att jag har så ofantligt fina vänner, men önskar bara att jag kunde få umgås med alla dessa fina en högtid som midsommar, och äta gott, spela spel och leka lekar och bara ha det mysigt.

Nu längtar jag ännu mer tills jag har en riktig familj, så man kan börja umgås med andra familjer och göra just detta.

Och vad jag väljer att göra denna midsommar återstår att se......




Sousse, Tunisien

Tunisien var en höjdare! Vi hade inte så bra väder de första 2 1/2 dagarna, men sen kom solen med besked!
Bra hotell, bra strand, hyffsat bra mat om man bortser från att de på de flesta ställen inte hade uppfunnit varken salt eller såser..
Vi red dromedar, åkte sjörövarskepp som gungade så mkt så t.om reseguiden stod och kräktes över bord, åkte på en uppblåsbar soffa bakom en speedboat (resans höjdpunkt), såg en dragshow där de inte alls mimade i synk (vi gick i pausen..), solade och badade, spelade dart med hotellpersonalen som hittade på konstiga regler (man skulle bla springa runt en stol och kackla som en höna och flaxa med armarna innan man kastade), spelade kort, åt gooooda plättar med valfri fyllning (choklad var personliga favoriten) till frukost, ramlade av hästar (Robert), fyllde i hatade lappar (internhumor) , blev hatade av personalen pga bara fötter (Zappe), blev uppvaktade av Tunisier (Sofia, det är nåt magiskt med blondt hår alltså..Själv fick jag bara en beundrare, som var skrämmande lik psykopaten "George" i Desperate housewives, se bild längst ner), dränkte oavbrutet händerna med handsprit (jag), såg fotbolls-VM (alla utom jag), drack Celtia-öl (alla utom jag där med),  imponerade Tunisier med fotbollslirande (Lina), de verkar aldrig ha sett en tjej som kan spela fotboll förr.. Och massa mer! 

Efter att ha hört mkt skit om Tunisien hade jag inga förväntningar, men jag tyckte det var jättebra! Vi var iofs i ett ganska lugnt område, men vi stötte eg bara på en enda otrevlig försäljare. Taxichaufförerna lurade oss dock på pengar typ varje kväll, de fifflade på nå vis med taxametern, men som mest blev taxiresan in till stan en mil bort typ 45 spänn så det är ju ingen summa att bråka om egentligen. Jag hade användning för några franska fraser och blev stolt då jag gjorde mig förstådd. :) Att nåt man lärde sig på högstadiet kan sitta i än idag. Då lär man ska kanske inte saker helt förgäves i skolan ändå..:) Det fanns väldigt många vackra växter som jag hänfört gick omkring och beundrade.. Naturen är magisk!

Det var jätteskönt att komma iväg och glömma bort alla bekymmer för ett tag. Väldigt välbehövt!

Nedan följer lite bilder..







Hotellets framsida (som enligt bilderna i resekatalogen var vitt, mkt märkligt..)



Det ena poolområdet som kom att bli vår favorit



"Scooby" och Zappe håller på med nåt lurigt..



Port el kantaoui.



Fina paret Zappe och Sofia



Dromedarkaravanen





Robert och dromedaren har ruskigt trevligt tillsammans!


Dromedarbäbisar



The ladies


Det guppade rejält



Lina red åsna!


Solning i väntan på lunch



Jag försöker hitta den minst blöta taktiken att hoppa på en badmadrass







En av de många kvällarna på resturang



Gängbild



På dragshow



"Shakira"






På båten



Starka grabbarna fick hjälpa till att hissa segel



Dags för badning (eller kanske bara vadning..)













Poolhäng



Jag testar på att vara muslim









Ett fint husområde







Fotbolls-VM på rummet







Min beundrare...








Hemma bäst!

Trots att jag önskar att resan kunde ha varat några dagar längre tycker jag alltid att det är skönt att komma hem.
En sammanfattning + lite bilder kommer senare, nu ska jag och Pidde se reprisen av det kungliga bröllopet. Även om jag inte är jättepeppad på hela monarkigrejen så känns det ändå som att man bör ha sett vigseln.

Hoj!


Amen vaffaaaaan....




Vi kommer fram på lördagmorgon och åker hem på fredagkväll, vilket innebär, om man ska lita på YR, att vi bara får två riktigt soliga dagar.. Kom igen nu, bju på nå bättre väder!!


En mammasång

När man har en hemmastudio blir det lätt att man fördriver några timmar där.. Eller alla timmar man befinner sig på hemmaplan om du frågar en viss Pontus.... *suck*.. Nåväl. :) Kul att nån har en passion! :)


Jag kände iaf att det var på plats att mammsen skulle få sig en egen liten sång. Originalet heter "till Hiva" och är av Melissa Horn.
Här kommer den i en Moa-tappning. :)



Favvosång at the time!




The Real Group- mina förebilder (och vänner..fniss ;)

I valet och kvalet..

Det är väl inte en nyhet direkt att jag aldrig kan bestämma mig.. Nu går jag och klurar på om jag ska göra bloggen lösenordsskyddad och bara ge lösen till mina vänner som jag vill ska kunna läsa.. Har nämligen något jag skulle vilja dela med mig av till mina nära och kära, och kunna skriva fritt om.. Känner mig inte bekväm att göra det nu eftersom jag inte vill att alla ska kunna ha fri tillgång till något som är väldigt privat.. Hur göra..?
Ska jag fortsätta köra en lättsam blogg för alla, eller en lite mer personlig bara för vissa.. Klurigt val..
Måste nog sova på saken..


Balkongsäsong!

Nu har vi gjort fint på balkongen. Så om man bortser från murknande brädor, mögliga kanter och avflagnad färg så är den rätt tjusig! Sen att vi knappt vågar sitta på den pga rasrisken är en annan femma..

























RSS 2.0