BUGG

Ägglossningsvärk är ibland nästan värre än mensvärk. Ville bara påpeka det.

Jag gruvar mig för veckan. Massa skola. Men jag har enbart tänkt åka ner till de obligatoriska grejerna. Föreläsningarna ger mig typ ingenting för tillfället, dels för att jag inte har någon som helst koncentrationsförmåga, dels för att kursen tydligen är på svengelska. Sitter bara och stör mig på det.

Igårkväll satt jag och såg let's dance på datorn medans grabbarna satt bakom mig och följde fotbollen. Jag har alltid haft lite svårt för let's dance och igår kom jag på varför. Jag gillar inte att se på folk som dansar dåligt. :) För igår var jag helt i extas! De var så bra! Okej, muskelknutten Magnus har lite problem med stelhet, men hans partner Annika (som jag för övrigt är lite småkär i, hon är så sööööt) är så fantastisk duktig. Det började spritta i benen på mig! Jag MÅSTE börja om med buggen!
Emil, vad säger du?! 

 

Fusion

Idag ska jag ha en jättebra fredag. Ska skita i alla orosmoment. Ska börja med att gå på stan, sen träna, sen äta med syster + barn och till slut fara på karaokekväll med några ur kören.

Trevlig helg!

piss

Jag vill skriva om allt som är piss nu, men det har blivit mkt av den varan på senaste...

Så jag skriver bara PISS.


Galet

Nä nu hoppar jag av skolan. Ska läsa två böcker, sammanlagt 180 sidor, till torsdag resp fredag, samtidigt som jag ska renskriva min rapport. Det är tammefan fysiskt omöjligt att göra detta. Jag orkar inte. Det är inte värt det.

Uppskjutet

Jag har skjutit på tatueringstillverkningen ett tag.. Har spenderat rätt mkt pengar på IKEA nu, och bör nog tänka igenom min ekonomi en eller två gånger till innan jag unnar mig tatueringen. Om jag inte har något jobb i sommar, vilket inte är så troligt eftersom jag bara sökt ett, parkförvaltningen, så kanske jag bör spara på kosingen så jag klarar mig under sommarmånaderna...
Har sökt 2 sommarkurser också, då får man ju lite pengar, så jag hoppas jag kommer in. Det är på distans, alltså via dator, och den ena var en skrivarkurs och den andra handlade om typ livsfrågor. Och jag hoppas egentligen mer på att jag kommer in på nån kurs istället för att få jobb, eftersom jag vet att jag fixar pluggeriet. Jag orkar inte bli besviken gällande sommarjobbsmisslyckande en sommar till. Då skulle det bli fjärde på raken.. Jag vill ha en så bra sommar som möjligt.. Ser fram emot Barcelonaresan iaf! Fem dagar med kören i slutet på juni. Kul kul!  

Helgen har vart bra. Inte riktigt som planerat men. Let's dance med Simon, Anna och Annas syster Elin i fredags. För att inte glömma Georg. Sen IKEA på lördagen, shoppade loss lite väl.. Men men. Börjar äntligen bli nöjd med lägenheten nu efter att ha köpt nya inredningssaker. På kvällen blev det lite tokigt, men det slutade iaf att jag for på dildoparty. Var som trevligt. Men jag var trött efter IKEA så jag for hem då de andra drog ut. Igår stökade jag till hemma, snart kommer före och efter-bilder på vårt vardagsrum och sovrum! Och bara efterbilder på badrummet. Hann inte fota förebilder innan P satte igång och borrade för glatta livet.

Har gymmat ikväll, med syster Åsa och hennes Palle. Kul att inte träna själv!

Nu ska jag lägga mig i sängen och opponera en klasskompis rapport. Umeå imorgon.

hum

Nu när jag tittar på min skiss på tatueringen så ser jag att den ser väldigt barnslig ut. Den ska inte vara så. Men jag har inte hittat nån bra bild på nätet på hur jag vill att den ska se ut. Men på söndag ska jag till tatueraren och skissa upp den.

Passande att få en klump när min P är borta. Skulle kanske behöva skriva de där mailet till min vän.. Men jag ska upp snart, så jag borde sova. IKEA imorgon. Ska upp halv sex. Jag är dock van att stiga upp tidigt så det går nog bra.

Hur svårt kan det vara att fråga "hur mår du själv då?" Blir tokig när man frågar nån hur läget ligger och man får ingen fråga tillbaka. Tycker jag är sjukt ego. Nu börjar jag bli van detta också. Snart brinner jag typ av.
 
Hittade en jättefin tröja idag på kupan för 5 kr. Sjukt värt. Höll sedan på att få en parkeringsböter. Mindre värt. Men kom springande och stoppade lapplisan i sista sekunden. Jag var sju minuter sen, hur otur får man då ha? Människors klockor går ju olika, har dom tänkt på det?

Ska bara show offa lite nu såhär i avrundningen, som jag nyss hatade att alla andra gjorde. Men nu när jag är med i träna på gränsen till fanatiskt- klubben så hakar jag givetvis på...

Träningen denna vecka:

Måndag: Löpband 20 min samt lite styrke
Tisdag: Prommis 30 min
Onsdag: Prommis 40 min, löpband 20 min och core
Torsdag: Power (alltså som bodypump)
Fredag: Löpband 20 min

Har haft ovanligt mycket tid över denna vecka pga hemmapluggeriet. Fortsätter nog inte i denna extremhurtiga bana, men ska iaf försöka träna 3 ggr/v.

Jaja. Gonatt

Har förresten glömt att visa Sunes fina hus!

  


nu har jag gjort en liten skiss...

... på ungefär hur jag vill ha min tatuering, och vart. Jag ska be tatueraren skissa upp den exakt som jag vill ha den förståss, men den ska vara i det här stuket. Ängeln ska även ha ett synligt hjärta.




Man kan ju alltid låtsas att jag har såhär tränad rygg :)



Tatueringen har tre olika betydelser.. 1. en mammaängel helt enkelt. En påminnelse om min mamma hur hon var när hon var frisk. Snäll och omtänksam som en ängel, med ett oerhört gott hjärta, och att hon inom en oviss tid blir en ängel som jag vet kommer att vara med mig var jag än går, inte minst i mitt hjärta.  2. Min tro på änglar och andra andeväsen,  och saker man inte kan se/ta på och förklara. 3. En påminnelse om livets goda. En ängel  symboliserar det goda, hoppet, ljuset osv. Och hjärtat symboliserar förstås kärleken. Hur mycket jag älskar min mamma och hur viktig kärleken är i livet.

Jag har grunnat på denna tatuering i snart ett halvår, och jag känner mig verkligen redo. Det är definitivt ingen impulsgrej som man kanske kan tro om mig..



Vad tror ni?

Ballar av stål...

Är verkligen min humor upptäckte jag just! När man driver med människor så det blir på gränsen till outhärdligt pinsamt. :)

Sjukt ovärd dag. Åkte ner till Ume för att gå på två helt galet ovärda lektioner, köpte lunch som inte ens var god för 80 dyra spänn, hade dessutom en förseningsavgift på 100 spänn på bibblan..

Men jag tränade idag! Sprang på löpbandet på friskvårds. För att vara jag, alltså dras med rätt tungt kroppsbagage samt ha sjukt dålig kondis så är jag väldigt nöjd över att jag löpte 20 minuter i rätt friskt tempo. Ska öka tiden succesivt, och så småningom ska jag kunna springa en timme. :) Jag har kommit på en ny träningsmetod. Jag känner mig mer motiverad, av nån konstig anledning, när jag fokuserar på att få bättre kondition/styrka istället för att bara tänka på att gå ner i vikt. För då ger jag så fort upp. Men kondis och styrka kan man ju jobba på även om man slarvar lite med maten. Och man märker resultat rätt snabbt. Så. Från och med nu ska jag bli stark och få bra flås!

Nu är det hemmaplugg hela resten av veckan som gäller. Ska skriva en rapport om vår praktikundersökning. Känns som bra att slippa åka ner över.

IKEA på lördag! :D Tycker det är lite lustigt att det är extrem lyx att få fara på IKEA för norrlänningar. :)

Har en galet lång checklista jag ska försöka bocka av denna vecka också. Bla betala tillbaka lite skulder, söka sommarjobb, boka tatueringstid, gå på banken osv.


Gonatt!

Wow

Vi såg "män som hatar kvinnor" igår. Den var riktigt riktigt bra. Men mest imponerad är jag av Noomi Rapace tolkning av Lisbeth Salander. Sjukt bra skådisinsats! Jag blev helt och hållet tagen av henne, på gränsen till förälskad. Dessutom är hon ju sjukligt snygg också. Jag som är lite konservativ och har svårt att förstå sig på sånahär svartrockande människor.. Men Lisbeth! Vilken tjej. Snacka om girlpower. Samtidigt som hon är så trasig. Jaaaa de är vackert.





Melodifestival och middagsmys med syster + syskonbarn ikväll. Fortsätter att totaldissa hockey. Ska istället ta mig en riktigt härlig eftermiddagslur.





Dagen efter igår.

Igår var den värsta dagen på länge. Utskällning, tårar, ensamhet, enorm trötthet, ilska, hopplöshet och desparation i en enda soppa.
Idag känns det lite bättre. Sjukanmälde mig dock i morse. Behövde en hemmadag.


Ikväll ska jag vara barnvakt en stund åt lille G. Blir jag alltid lite mer uppåt av.




Det är hittills: 0 som hakat på min utmaning.. 


Beta-time!

Jag startar härmed en ny, lite roligare, bloggutmaning.

Utmaning:

Nämn fem låtar som betytt mycket för dig genom ditt liv.  (eller ännu bättre, klipp in dom från youtube så man kan lyssna på dem:)

Här kommer mina!  

Jag blir varm i kroppen när jag lyssnar på första låten. Jag tror jag var 11 år när den kom. Jag älskade den och gör det fortfarande. 
Upptäckte nu när jag hittade videon att hon är sjukligt vacker dessutom, sånt tänkte jag inte på då. 

Texas- say what you want






 
Följande låt var en klar favorit när jag var ca 13 år. 


Bachelor girl- buses and trains



 


Nästa låt är VERKLIGEN högstadiet för mig.


Tq- Westside

 

Fjärde  låten var min älsklingslåt mellan 15 och 17 års ålder.  Satte på den varje gång jag behövde gråta lite, tårarna kom automatiskt direkt jag hörde trummorna i början. Får än idag en klump i halsen när jag lyssnar på den. Säga vad man vill om Kent, men att få en att känna saker kan dom.

Kent- Socker

 


Sista låten är min absoluta favoritlåt i hela världen. Hitills kanske jag borde tillägga. Tyvärr hittade jag bara en kortare klipp från låten, där inte introt är med. BKO är dessutom mitt favoritband. ( OBS!! inte BWO, stooor skillnad) Sjukt bra låtar med sjukt bra texter. Dessutom är dom fantastiska live.

Bo Kaspers Orkester- Semester






Jag utmanar alla er andra bloggare som läser min blogg. :) Men jag varnar er, det kan ta lite tid att gräva fram betydelsefulla låtar från erat  hjärnkontor.

Guldfisk.

Man blir ju glad av att träna. Tänk att jag glömmer bort det varje gång. Har tränad både core och afro power dance ikväll. Tack Sara att du peppar upp mig! Nu ska jag bara försöka få med henne på power yoga som hon är skeptisk mot. Jag älskar power yoga. Eller jag älskar känslan efteråt. Man är lugn, mjuk och alldeles avslappnad.

Det här är jag snart:




Nu äter jag keso, skinka och äpple i en röra. MMMMMMMMMMMMM... Gott!

Första praktikdagen gick ändå rätt bra. Men jag har idag blivit varse att det inte är förskollärare jag vill bli. Har anat det rätt länge, egentligen vetat, men tryckt bort dessa tvivel. Men nu vet jag. Och hips vips är jag motiverad att läsa upp Matte B för att bli lärare som jag verkligen vill bli. Ja du läste rätt. Mattens ärkefiende har kapitulerat. Om jag bara ger mig fan på det borde det gå. Om jag klarar att gå från en heltidssjukskriven ångestfylld nolla till en framgångsrik högskolestudent, borde jag ju klara att räkna lite matte!

Nattkåserier

Ikväll har vi haft fest här hemma. Eller Pidde har haft fest. Jag har suttit och varit opeppad framför tvn. Som vanligt nuförtiden. Hatar den här puppan jag har blivit. Och jag känner att andra stör sig också, så samtidigt som jag är less och opeppad blir jag ledsen för att människor anser att jag är sån.. Tur att jag hade Lina att surra med iaf.

Jag ska försöka tänka ut vad det är som krävs för att jag ska ha riktigt kul igen. Jag vill så gärna ha det. Jag vägrar bara bli passiv och uppgiven. Det måste gå. Det kan inte vara så att sjukdomar och död ska påverka en konstant, hela tiden, i massor av dagar/månader/år.. Man måste kunna hitta luckor av glädje. Stunder av lycka och tacksamhet. Det måste gå. Jag ger inte upp.

Försöker mig på en liten lista. Vad gör mig glad?

+ Djur
+ Barn
+ Bugg
+ Soliga vinterdagar m aktiviteter såsom grillning och skoter
+ Se på "i en annan del av köping"
+ Äta gott (blir tyvärr olycklig av att leva nyttigt...)
+ Umgänge med syskonbarnen
+ Leka roliga lekar/spela roliga spel


Hmm.. Kommer inte på mer. Men ja.. Jag borde VERKLIGEN börja om att bugga. Det är ju typ det roligaste jag vet i livet samtidigt som jag får motion. Men jag gillar inte skellefte dansklubb... Hur gör jag då?
Men överlag så ska jag nu försöka satsa på att syssla med dessa grejer i så stor utsträckning som möjligt.  ( kanske undantag för alltför mkt gotteätning) Då måste jag ju som lyckas att bli lycklig. Iaf för tillfället. Så nu inleds expedition glad.

Är nervös för kommande vecka. Ska göra VFU (praktik) på en förskola. Fick byta till en förskola på sörböle, det känns bra. Men det är heltid, och jag har inte jobbat heltid sen sommaren -05, och det gick ju åt skogen. Sen har det ju som bara gått sämre och sämre för mig på jobbfronten. Får försöka tänka på att det är ändå bara fem dagar.  Det borde jag ju klara. Eller?
Om jag nu klarar det ska jag TOKFIRA på fredag. Inte festa, utan försöka smälla in så många saker av ovanstående lista på en och samma kväll, får se hur det går.
Många tycker kanske att det är konstigt att jag klarar av att plugga men inte att jobba. För massa människor är det ju tvärt om. Men jag ska ju vara tvärsöver som vanligt...

Jag har för övrigt kommit på vem jag är lik i håret nu när jag klippt mig! Plupp!






Förresten, jag fick VG, högsta betyg, på tentan! Jag som trodde jag skulle bli underkänd! Så det är jag iaf riktigt jävla nöjd och glad över.

Gonatt


om ni har tråkigt...

Testa det här. Fast jag varnar er! Man blir knäpp till slut..






http://www.jesper.nu/onlinespel/tankespel/Impossible_quiz.php

Det finns verkligen fina människor.

Nu har våran granne, och alltså INTE våran hustomte, utan grannen brevid, snickrat (och målat) ett underbart katthus till Sune. Efter att ha pratat med kvinnan i huset om min desperation angående Sunes uteliv så gjorde hennes man slag i saken och byggde ett hus, som troligtvis kommer att lösa om inte alla problem så i alla fall några. Där kan han krypa in och vänta på oss om vi inte skulle höra hans jamande när han vill in. Jag började nästan gråta av tacksamhet. De ville inte ha nåt för huset heller. Om jag hade köpt ett såntdär hus i en affär hade jag behövt lägga ut säkert nära tusenlappen.. Så jag är evigt tacksam. Tänker åtminstonde köpa en blomma.
Kort på underverket kommer sen!

Har haft en underbar dag hos pappa idag, bestående av sol, skoter, bob, madrass, korvgrillning, varm choklad och fina syskonbarn. En solig och mild vinterdag när den är som allra bäst.

Nu ska jag försöka ta tag i pluggeriet. Är lagom peppad. Helt vansinnigt opeppad faktiskt. Men jag tänkte försöka göra bort det snabbt och ta ett härligt bad sen, fryser massor.



Pisspotta!

Jag får ofta känslan att jag inte har kontroll över tillvaron. Då börjar det krypa i kroppen på mig och orosklumpen dyker upp. Det är väl därför jag skriver lista efter lista och försöker planera allt så gott jag kan. Lite tragiskt att jag måste ha det så men å andra sidan om det krävs för att jag ska känna att jag har kontroll över mitt liv så är det värt det.

Saker som snurrar nu

- Träningen, eller bristen av den. Jag har simkort på edda, men utnyttjar det pinsamt sällan. Jag och Pidde sinkar som varandra, istället för att den ena peppar den andre om nån av oss är opeppad så blir det tvärt om. Om nån av oss är opeppad så opeppar man den andre och så blir det inte av. Sen är vi ju så himla osynkade. Han sover länge om dagarna och jobbar på kvällarna, så enda stunden som går att simma då är typ mellan 13-16, och då har jag ofta min trötta och opeppade svacka, om jag nu inte är på skolan. Dessutom är han så himla upptagen jämt med alla band och inspelningar och rep och allt vad det är. Så ja, det blir väldigt sällan. Förr kunde jag bege mig ut och promenixa typ dagligen dags men det kan jag inte idag. Saknar motivation och tycker det är pisstråkigt.

-Träningshetsen.
Det verkar som HELA VÄRLDEN utom jag är helt träningsbesatta nuförtiden! Alla jag träffar är i nån slags träningskoma. Det har enligt mig spårat ur totalt! Har det med beach 2009 att göra eller? Jag tänker nog undvika stränderna i sommar. Eftersom jag har spårat, åt andra hållet. Fast egentligen har jag ju aldrig varit så brydd om mina (många) extrakilon, har försökt se mig som nån förebild, att man kan vara fin fast man är rund. Men eftersom det har börjat gå för långt nu så har ångesten börjat komma smygande... Förr kände jag mig aldrig speciellt tjock. Nu känner jag mig som världens tjockaste. Eller nä. Har inte valkar som man måste lyfta och tvätta bort var från än så länge iaf. Men är typ på god väg.....

-Maten.
Jaa.. När jag tränar dåligt, då äter jag dåligt också. Helt snedvridet jag vet, men det handlar väl om motivation. När jag tränar på ordenligt så blir jag mer peppad att äta bra mat. Så om jag bara kommer igång med träningen brukar matfrågan lösa sig också. Men nu har jag totalt noll innovativförmåga när det gäller mat hemma. Middagsfrågan den största är... När jag veckohandlade igår så hamnade palt och kebab+pitabröd i kundvagnen. Och det är ju liksom inte bra mat på nåt sätt. Men jag orkar inte tänka. Speciellt inte på nyttig mat. Och eftersom Pidde gillar sån typ av mat är det så lätt att det slinker ner... Så om jag vill äta nyttig mat, då blir det två olika maträtter, dvs dubbelt så dyrt.
Och när jag pendlar blir det så konstigt med maten också... Blir matsäck bestående av massa mackor.. Och ja, mackor i stora mängder är väl inte de bästa. Och eftersom jag äter medicin (som jag anser är boven till mitt hälsotillstånd) som gör att jag sjukt lätt går upp i vikt och inte kan gå ner hur mkt jag än försöker, så känns det som så jädra tungt att komma igång med allt. Dessutom så när jag är deppad, då är nästan det enda som kan trösta mig att få trycka lite godis eller dylikt. Och när läget är som det är nuförtiden, ja, då blir det lätt att ta till godiset..

-Ekonomin. När är det inte en stressfaktor? Men nu är det extra jobbigt eftersom det är dags att tänka på sommarjobb... Och jag känner mig lagom peppad att söka nåt eftersom min jobberfarenhet inte är den bästa. Har jag liksom klarat nåt jobb ordentligt? När jag tänker efter.. Nej. Eller jo, när jag sommarjobbade på båtcaféet. Men det var många långa år sedan. Dessutom känns det inte så hoppfullt att lämna in ett CV med alla dessa misslyckanden på papper. Försöker spara pengar nu så att jag klarar mig i sommar om jag inte får nåt jobb. Men lätt att spara när man är student?!

-Mamma.
Ja, det behövs väl inte vidare kommentarer.

-Praktiken.
Nästa vecka har vi VFU. Har blivit placerad på nallebjörnens förskola på Atorp, även fast jag skrev i praktikansökan att jag INTE ville vara på Atorp. Skrev dock inte varför, borde gjort det från början. Mamma har jobbat på typ alla förskolor på hela Atorp, så alla som jobbar på förskola på Atorp känner henne, och vet vem jag är. Och det orkar jag nog inte med. Är iofs bara en vecka det handlar om men det blir nog ändå för jobbigt att befinna sig bland massa gamla arbetskamrater till mammsen.. Så jag har bett om att få bli flyttad, men har inte hört något än. Så det kanske inte går att ändra.. Skit också.

-Skolan/pendligen. Idag struntade jag i skolan. Har gjort det ganska många gånger nu. Det är så jädra tungt att pendla alltså... Men samtidigt så finns det inget annat alternativ för mig nu. Men ja... Orkar man?

-Sune (katten). Fick för ett par veckor sen en lapp i brevlådan där det stod att vi bör lära oss att ta hand om våran katt och att han står ute och jamar och vill komma in nätterna långa samt att det är förbjudet att ha utekatter i ett bostadsområde. Lappen var anonym så jag kunde inte försvara/förklara mig. Det stämmer inte alls. Han kanske står och jamar en liten stund, man kan inte alltid höra att han står där nere och vill in. Men jag kollar minst en gång i timmen om han är sugen på att komma in i värmen.
På lappen stod även "eftersom ni inte kan ta hand om eran katt bör ni sälja eller ta bort den". Jag blev jätteledsen. Att anklaga mig för djurplågare är typ det värsta man kan göra. Så nu håller vi honom inne så mkt det går, och han är jättedeppig över detta. Även jag. Det sista jag vill är att göra mig av med honom... Men vill å andra sidan att han ska leva ett så bra liv som möjligt.  

-Håret. Det må vara ytligt men jag hatar att jag klippte mig, och blir deppad så fort jag ser mig i spegeln. Ville ju ha lååååååååångt................

-Otillräckligheten. Jag vill så gärna vara en bra flickvän, vän, familjemedlem, medmänniska, men det går så sällan. Saknar nån del av hjärnan för tillfället. Förmågan att rå om mina relationer är som bortblåst.


Fan vilket deppinlägg. Men så är det ibland. Och man är dum om man försöker låtsas som nåt annat. Blir så less att läsa alla bloggar som bara handlar om rosa moln, danser på röda rosor osv. Det är ju liksom inte livet. Eller ja ibland, men inte vareviga dag.


Oops I did it again.

Jaha.... Trots att jag försökt att spara ut mitt envist långsamt växande hår nu i nästan två år, så vek jag mig för impulsen igår när Sara var här och klippte syskondottern Elsa och Pidde. Att jag aldrig lär mig!!!!!!!!! Nu mår jag skit för att jag insett att det kommer att ta ytterligare två år för hårhelvetet att växa ut... Det finns nog inget hår som växer så långsamt som mitt. Fan fan fan fan.
Sara gjortde ett bra jobb så det är inte där det sitter. Hon är jätteduktig. Jag har bara mig själv att skylla. Dessutom klippte jag luggen. Det skulle jag aldrig gjort. Så fort den blir kortare än till öronen börjar den leva sitt eget liv.

Piss och skit.


Före:




Efter:








Fan fan fan fan fan, jag hatar mina impulspåhitt...

Finally free from the dishpile

Idag fyller pappa år, och vi var just påväg att hälsa på honom då han ringde och meddelade att han var sjuk. Så det var ju snopet.
Istället ställde jag mig och diskade hela veckans disk. Jag börjar vika mig för Piddes trugande att vi ska köpa en diskmaskin... Nu när jag är en duktig student så orkar jag sällan diska.

På tal om duktig student. Hade ju tenta i fredags. Gick typ hyffsat tror jag. Fast jag missade på en rätt stor fråga. Vad "proximal utvecklingszon innebär". Hade som inte hajjat det. Så det är nog isf där det faller om jag inte skulle fixa den. Skönt att ha gjort bort den är det iaf. Mycket skönt.

Nu går jag bara skola måndag och fredag denna vecka. Har dock litteraturseminarium på fredag, så det blir nog rätt mkt läsning under veckan. Kan inte läsa effektivt.. Ingenting fastnar, så det känns rätt hopplöst.

Efter tentan i fredags shoppade jag loss i Umeå. Har lite shoppingångest men.. Jag var värd allt.

Igår hängde jag med tjejerna. Det var trevligt.

Nu ska jag följa med på Georgs babysim, blir kul :) Hejsvejs


RSS 2.0