Vem kan vara nere på en fredag?

Ja nog finns det säkert många. Jag ibland också. Men strunt samma! Idag ska bli en bra dag, och helgen ska bli en bra helg! Efter urladdningen igår känner jag mig positiv igen!

Jag har bestämt mig för att jag kommer att få sjukersättning. Jajjemen! Om jag bara tror riktigt mycket så. Återigen anammar jag "the secrets" koncept.

Idag ska jag träna för första gången på ca en vecka, sen ska jag förhoppningsvis träffa förskollärartjejerna på stan för en lunch! Efter det ska jag hälsa på mamma en stund, för att sedan hoppas kunna tigga till mig mat hos någon av systrarna.. Och ikväll ska jag hänga med Majsan! Eventuellt skulle hon dra ihop lite fler folk för en spelkväll, det vore trevligt! 

Imorgon ska jag eventuellt äta lunch med min systerdotter Wilma på Subway, det var hennes julklapp till mig (sötnöt), sen ska jag försöka ta mig iväg och träna lite innan det nalkas inflyttningsfest hos Louise på kvällen!

En bra helg med andra ord!



Till sist, en film med Sally och mig! (ni får ursäkta mig, jag är ruskigt ful och har dessutom en prilla inne, och det ser ut som att jag försummar Georg i slutet så att han blir ledsen, men vi hade just läst en massa böcker... :) )






Nu är de bättre

Min sambo är bäst! Allt känns bättre nu tack vare han.

Det finns två sorters klumpar..

...Orosklumpen och sorgeklumpen. Orosklumpen sitter i magen, och sorgeklumpen sitter nånstans i halsen. Jag orkar inte ha en klump både i magen och i halsen. Att gå och vänta på besked från försäkringskassan är tortyr. Jag kan inte stå ut med tortyr samtidigt som jag är ledsen över mamma och mormor, samtidigt som jag har en, och så småningom en till, begravning att förbereda mig på.  

Fick ett brev idag att försäkringskassan kräver en komplettering. Att sjukintyget inte håller. Så nu måste jag jaga min läkare för att få detta. Jag orkar inte jaga. Jag orkar inte oroa mig. Jag orkar inte hålla upp fasaden för att inte göra andra ledsna. Jag orkar inte ens bryta ihop.


När man är sjuk...

.. Får man lov att hitta på saker som fördriver tiden.. Har nu hittat lite länkar som är skoj, om nån känner för att fördriva lite tid:


www.eyetry.se Där kan du lägga upp ett foto på dig själv och se hur du passar i olika glasögon!

(gick tyvärr inte att spara bilderna dock...)

www.taaz.com  Har tipsat om sidan förr, men nu är den bättre och roligare, man kan sminka sig, byta frisyr, hårfärg m.m

Exempel:

 



Sen tycker jag fler ska börja spela betapet!

Nu blir jag nog sjuk..

Har väldans ont i halsen. Tränade ikväll, vilket kanske inte var det smartaste, men ah. Vissa säger att det är bra att träna lite så att sjukdomen bryter ut och går över snabbare. Det är himla typiskt att man blir sjuk då man kommit igång med träningen.. Hoppas att det går över fort, så jag inte hinner komma av mig alltför mycket.

Nu tänkte jag ge Diana Gabaldons ljudböcker en ny chans.. Tyckte inte om första boken sist, men jag kanske har förändrats.. Det var nåt år sen jag provade sist. Kan inte lyssna på Marian Keyes-böckerna en gång till.. Har just avslutat alla böcker för kanske femte-sjätte gången.. Och Twilight-serien kan jag som inte lyssna på igen såhär snart. Det måste få gå nåt år... Så nu är det verkligen ljudbokstorka. Får gå på bibblan i veckan och se om de har nåt intressant.

Har, med vissa undantag i fredagseftermiddag, haft en bra helg, med spelkväll i fredags och kör-utbildning samt robinson och spelkväll igår, och besök här nere hos momme med Piddes familj idag.

Nu tjatar Pidde om datorn så nu kastar jag in handduken. Kram och godnatt.


....




Hur kombinerar man sorgebearbetning och vardagsbekymmer? Hur kan jag lära mig att hantera ett jobbigt besök hos mamma och en vardagskonflikt på samma dag? Jag måste kunna hantera det. Jag bara måste.


Min vackra familj

Titta vad jag hittade då vi rensade i mommes lägenhet:



Mamma som 20-åring




Momme, vet ej hur gammal men tippar på ca 25.




Är vansinnigt fascinerad av gamla foton. Tycker det är så häftigt att drömma sig bort och föreställa sig hur allt var på den tiden. Tänk om man kunde få testa på att leva i olika världstider! Så grymt det vore. Jag kan stolt konstatera att mina kvinnliga förfäder (förmödrar?) var himla vackra som unga!

Home makeover (bättre sent än aldrig)

Nu när vi börjar närma oss att bli färdiga i lägenheten (som om man nånstin blir färdig!?) så tänkte jag bjussa på lite före- och efterbilder. Jag är rätt nöjd med tanke på den extremt begränsade bugdet vi rört oss med.. Det som fattas är att måla lite fler lister och småfix här och där. Foton på studion/datarummet och extrarummet saknas dock här eftersom vi inte riktigt fått till det på dessa ställen än. Håll till godo!



Vardagsrummet före:



Nu:







Köket före:






Nu:










Hallen före:






Nu:












Sovrummet före:



Nu:















Badrummet före:





Nu:




Träning, kris, städning och sång

Nu tränar jag som bara den! Tycker att det är fantastiskt skönt och dessutom skitkul, så jag är så glad att jag kommit igång igen!
Jag blir direkt jätteberoende och mår som konstigt om det går en dag utan träning. Har köpt ett årskort på friskvårds, så nu kan jag inte skylla på att träningskortet går ut och att jag inte har råd att köpa nytt förrän om ETT ÅR! Yeay.

Igår morse kändes det som att marken totalt rämnade under mig. Jag ringde nämligen försäkringskassan och fick veta att det kan dröja till mitten på februari innan jag får något besked angående pengar och arbetsträning. Och till saken hör att jag är skyldig CSN 8000 kr som ska in nu sista januari. Alltså. Inga pengar i slutet på denna månad heller + en skuld på 8 papp.. Det går inte riktigt ihop. Först rusade bisarra tankar runt som innefattade sms-lån, trisslotter, och till och med rån, men sen kom verkligheten ifatt och jag fick ett totalt breakdown. Jag tänkte allvarligt att: nu är livet slut. Nu är det kört. På riktigt.  
Pontus vaknade av mina suspekta snörvlanden och hyperventileringar och tröstade och lugnade mig så pass att jag sakteligen kände hoppet återvända. Han sa att vi tillsammans ska fixa det här, och att pengar inte är hela världen. Fattar ni vilken fantastisk pojkvän jag har..? Att han inte tog sitt pick och pack och stack för lääänge sen förstår jag inte. Han har fått stå ut med så mycket skit. Jag hoppas att jag en dag ska kunna ge igen för allt han givit mig. Alla pengar, all trygghet, all glädje. 

Jag hjälpte till att städa ur mommes lägenhet igår. Fick med mig massa saker hem. Känns på nå vis hemskt att bara plocka på sig, men det är väl bättre att hennes saker kommer till användning av oss än att det skänks till myrorna? Det kändes både skönt och jobbigt att omges av alla hennes saker. Allt som man relaterar till henne.  Borde hjälpa till mer, men jag orkar inte. Blev helt uttömd på energi igår.

Ikväll hade vi sjungning på Skeria för nå forskare från hela världen. Det gick bra, och var rätt kul! Har som tappat kör-stinget, men hoppas att det börjar återvända nu. Vi ska börja med nåt nytt roligt projekt nu i vår, det blir spännande. 

 
G'natt



Tankens kraft

Dessa är 2010 års mantran som jag tänker om och om igen. Tror som bekant på positivt tänkande.

¤ Jag kommer att få rätt till sjukersättning
¤ Jag kommer att få pengar innan den sista januari så att jag har råd att betala tillbaka CSN-skulden på 8000
¤ Jag kommer att få möjlighet att arbetsträna på ett bra ställe
¤ Jag kommer att (så småningom, när jag tränat bort det jobbiga) trivas, och få jobb där som jag sköter utmärkt
¤ Jag kommer att fortsätta att träna och äta bra så att jag till sommaren gått ner ca 10 kg






Ingegerd Bergbom

Idag vid fyratiden somnade mormor in. Vi kommer att sakna henne så mycket, våran pantertant som jag trodde skulle leva för alltid.

Var inte rädd för mörkret,
ty ljuset vilar där.
Vi ser ju inga stjärnor,
där intet mörker är.

I ljusa irisringen
du bär en mörk pupill,
ty mörkt är allt, som ljuset
med bävan längtar till.

Var inte rädd för mörkret,
ty ljuset vilar där,
var inte rädd för mörkret,
som ljusets hjärta bär.


Vila i frid mormor, och ge morfar en kram från mig.










Mormor

Idag blev min mormor inlagd på orkidén på sjukhuset. Där man hamnar i slutskedet då man har cancer. (kanske andra sjukdomar också, jag har dålig koll). De tror att hon har dagar kvar. Jag förstår ingenting, hur kunde det gå så snabbt!? På ett halvår har hon gått från en pigg "räcermormor" till en jättesjuk liten stackare. På en vecka har cancern tagit över hela hennes kropp. Vi var där ikväll, och jag känner inte igen henne. Hon glider in och ut ur medvetslösheten, men hon kunde ikväll iaf säga till då hon var törstig. Sen sa hon även "nu flickor kan ni åka hem.." då vi hade varit där rätt länge. Det är så himla sorgligt. Och något som svider så kopiöst i hjärtat är att hennes dotter inte kan vara där och ta farväl. Hon har i alla fall två söner som kan det, tack och lov.

Det starkaste och roligaste minnet av mormor var på midsommar i år. Jag hade förberett omvända charader (som går till så att lekledaren (jag) håller upp lappar med ord bakom två tävlanden ur olika lag så de ej ser, sen ska hela lagen visa för personerna framför mig) och mormor var jättepeppad! Men hon missförstod leken lite. Hon trodde att det var jag, lekledaren, som inte visste orden, så hon "charadade" hejvilt framför mig. Jag skrattade så jag fick kramp! Bilder från leken:



Jag lånade ut min sjal till momme eftersom det var så myggigt





De två lagen visar "popcorn" åt olika håll, momme visar åt mig.. :)



Laget visar "tupp", momme visar nåt i stil med... Ekorre? :)





Laget blir glada över att ha vunnit, momme märker inte detta och fortsätter att visa ordet.. :)



"Jahaaa, har vi vunnit??! :D


Tack mormor för alla skratt du har givit oss. Vilken fantastisk pantertant du var.



Bara en mardröm!

Jag vaknade för en stund sedan alldeles svettig och med bankande hjärta, och glädjen över att drömmen bara var just en dröm var obeskrivlig.. Sällan har jag en dröm varit så verklig..

Jag drömde att jag bodde kvar på gamla stället och att Sune var borta. En dag då jag skulle gå ut i förrådet fick jag en chock.. Där stank det kattpiss och jag hittade 16 små burar med olika vanvårdade katter i, bla Sune. Vaktmästarna hade fångat in alla katter de trodde var hemlösa för att de skulle få ligga i förrådet och självdö.. Vissa var rätt pigga, tex Sune, men vissa var bara små halvdöda klumpar.. Jag blev förkrossad, och när jag sökte stöd hos Pidde skrattade han bara och tyckte att katterna fick skylla sig själva. (drömmer ofta att Pidde hånskrattar åt mig då jag är ledsen, varför?..)  Jag började samla på mig olika större burar (för helt plötsligt var katterna kaniner, borde ju ha förstått här nånstans att det var en dröm, men icke..), snodde grannarnas baljor (?) och liknande, och gick på banken för att låna pengar så att jag kunde vaccinera alla katter/kaniner och ha råd med mat och mediciner. Så en natt lånade jag ett släp och for gråtandes för att hämta alla djuren.. Min vän Nisse och min syster Lena var också helt emot detta och ville inte ha något med mig att göra om jag genomförde räddningen.. När jag hade börjat lasta på de olika burarna på släpen vaknade jag av att Sune slickade mig i ansiktet, och jag flämtade rätt ut "det var bara en dröm, det var bara en dröm, det var bara en dröm...." Nästan som att Sune försökte väcka mig från den där hemska mardrömmen..






Våg-beteende och lite ensamhet..

Skulle fylla i en sånhär "mitt 2009" som alla andra gjort, men det var stört omöjligt. Som de flesta vågar så är jag ovanligt ambivalent och kan aldrig bestämma mig för saker. Så jag kunde knappt svara på en enda fråga utan att få huvudbry.. Årets låt? Eeeeeeeeehhhhh... Som om jag kan bestämma mig för en låt!? Så jag struntade i det hela.

Nu har jag nåt så ofantligt tråkigt. Men man kanske inte kan räkna med att ha jättekul när bilen har punka, det är -25 grader ute, sambon spelar in musik med bandet, täckbyxorna är borta, vännerna likaså- eller insjuknade.. Under dagen gjorde jag ändå bort lite tråkiga sysslor (listerna blev jättebra som vita!), men nu ikväll har jag bara sovit, i brist på annat. Jag har bara ett kapitel kvar på sista twilight-boken och detta ger mig ont i magen.. Vad händer sen? Fortsätter verkligen mitt liv när Bella och Edwards äventyr tar slut?  

Fredag: Gå på stan och köpa doppresent till Sally som döps på lördag, äta middag med Pontus släkt på afton och hitta på nåt kul på kvällen, vet ej vad än dock.. (<--- farligt!)

Lördag: Gå på dop, äta middag med Pontus andra släkt om de inte fortfarande har magsjuka, sen kanske festa lite på kvällen!

Söndag: Hälsa på mamma

Hejsvejs
 

Kom igen nu

Min produktiva ådra har avstannat då det gäller nya lägenheten. Orkar inte ta tag i sakerna som måste göras... Men jag ska göra ett försök idag. Dagens to do list ser ut som följer:

¤ Diska
¤ Tvätta
¤ Promenad
¤ Handla
¤ Skura golv
¤ Måla dörrlister


Ikväll får vi främmande av några "gamla" vänner, ska bli mkt trevligt att ses igen!

Dags att sätta igång så jag får nåt gjort. Hoj!


Jul- och nyårskoma

Nu är mina vanor upp och ner och bak och fram! Somnar typ tre på nätterna, vaknar typ tolv, är vaken en stund, och sen blir jag så trött igen att jag bara måste sova mer.. Orkar inte ändra på den här dumma tillfälliga vanan heller. Skulle behöva gå upp tidigare, lägga mig tidigare, och motionera så jag blir piggare. Och framförallt borde jag verkligen ändra på matvanorna.. Just nu sitter jag och mumsar på en daim.. :) Men ska köpa ett gymkort så fort jag får råd (förhoppningsvis mkt snart, väntar på lite skulder som ska droppa in) och då brukar resten automatiskt lösa sig. Då sover jag bättre, äter bättre, och blir mkt piggare.

Känner mig ganska rastlös nu också. Har en vecka framför mig nu med inga som helst planer.. Ska försöka styra upp nån slags planering så jag känner mig mer tillfreds.. Det är vissa saker jag skulle vilja göra; Träffa Elisabet som är hemma, bjuda hem diverse vänner som ej sett hur vi bor, träffa Georg och Sally (och Anna och Simon) som varit borta i Sthlm hela julen (var iofs där på nyårs men det blev som inte så mkt kvalitetstid), hälsa på momme och mamma, måla lite lister, sätta upp lite lampor, shoppa en varm vinterjacka och nå jeans åt/med Pidde, lämna igen en klänning, måla en tavla till systersonen Arvid osv.. Så jag har ju grejer att göra, nu måste jag bara bestämma när jag ska göra vad..

Fasen vilket tråkigt inlägg.

Tänkte hälsa på momme idag men verkar inte få med mig nån som jag hade trott, så då tar vi mamma idag istället. Det är hög tid för det.

Jag blir gaaaaalen på min näsa och mina ögon. Varje morron jag vaknar har jag fem liter snor, nyser tretusen gånger och har ögon som kliar sönder... Vad sjutton är jag allergisk mot? Som "tur" var började det innan vi flyttade, så det inte är nåt här jag inte tål.. Det vore ju sjukt jobbigt.




Julefoton

Lussebullsbak 13 dec




Zappe och jag med ett inflammerat öga



Georg leker med degen



farfar ser på..



Sofia och Pidde är fokuserade på baket



Sally är en gosevän!



Farbror och Sally



Jag och Sally myser


 
IKEA-trip 17e dec






Lina är taggad



Robert är fem år :)



Pidde är neu



Jag är vinterblek



Jag i mitt drömrum!



Lunchstopp: Lina och Robert åt kyckling och pommes



Och jag och Pidde åt de klassiska köttbullarna


Lackning 21 dec:



Sally är en hjärtekrossare



Anna skriver julklappsrim och farmor Anita iakttar



Kusin Thomas och Pidde ser på postkods och mamma Thory servar



Sally älskar sina fingrar!



Dags för varmkorv



Farfar Harry kämpar på med rimmen


Lilla julafton 23 dec:



Pidde avnjuter en skinkmacka



Zappe kör sitt fotoleende





Momme Emma, Leif, Linda, lilla Tove och Henke ska äta



Maria och David dricker kaffe



Zappe är peppad på krubböppning, det är nämligen han som får ställa dit alla figurer i krubban :)



Leif läser julevangeliet.. "Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas..."



Önska runt i ring, mommes tur att önska. Hon önskade sig en ny säng efter lååång betänketid..



Maria, Emma, Lina och Ulrik önskar sig också saker



Thory ville då ha en pyjamas



Jag fattade tycke för Ulriks glasögon..



Julklappsleken! I år skulle vi köpa klappar på J.


Julafton:



Julgröt till lunch hos syster Åsa



mina fina syrror Åsa och Lena



Pappa Lars, Lenas huvud, Emil och Arvid



Arvid, Elsa, Wilma, Åsa, Lena.. "När kommer tomten? När kommer tomten? När kommer tomten?" var lunchens samtalsämne..



Arvid och Elsa sitter snällt och väntar på klappar




Gurra laddar upp inför årets tomteroll





Wilma är söt i sina lockar



ÄNTLIGEN!!! Dags för julklappsutdelning..



Elsa, jag och Åsa



Lars och Emil


Vidare till Kåge..


Pontus kusin/min vän Sara och jag



Zappe, Thomas och Lina



Anita



Harry, Leif och Thory



Thory, Pontus, Zappe och Thomas sitter vackert och väntar på julklappar..




.. Som Leif detta år delade ut.. Tomten hade begärt tjänstledigt



Kattungarna Myrra och Muskot tyckte att julklappspåsen var årets julklapp



Jag och min fina Pontus




Juldagen


Årets sista julbord; Anki, Sofia, Zappe, momme, och Thory



Linda



Davve är på språng



Vi hade himla kul då vi spelade sällskapsspel; Olov, Jenny, Emma, Thory och Anki



Pontus kusin Ulrik och hans Linda. Ser ni likheten mellan Ulrik och Pontus?






RSS 2.0