Söndag 27/4 -08

Körmanifastationskonsert igår. 850 körsångare och kanske ca 4000 i publiken. Det var häftigt. Fast jag var så vansinnigt slut, vi repade heeeela dagen, så då när jag väl skulle sjunga så stod jag bara och gäspade. Som tur var försvann jag troligtvis in i mängden. Man tänker nog inte på att en tjej står och gäspar när man har 850 ansikten att fokusera på. Blir spännande att se DVDn på hela evenemanget sen, så man får en helhetsbild.


I morse när jag vaknade var jag helt plötsligt tokförkyld. Känns iofs på tiden, har som bara väntat på det. Det var ett tag sen jag var sjuk, och har som haft nåt jobbigt i kroppen. Så det är väl dags att det får bryta ut. Så idag har jag: Sovit fasligt länge, typ till 14. Var iofs upp och åt frukost när Pidde for iväg på jobbet. Sen gick jag upp, la mig i soffan, såg några greys-avsnitt, kände mig febrig, somnade, vaknade vid 19 (!) igen, tvingade mig själv att diska ( berget var löjligt stort ), såg parlamentet, började plugga lite lätt inför nästa prov (och med plugga lite lätt menar jag ligga och glo på anteckningar utan att orka förstå innebörden) , hamnade här och här sitter jag. Och nu är jag trött igen. Hur går det till? Har sovit 18 timmar det senaste dygnet, och ändå sitter jag här och gäspar oavbrutet. Nog för att jag är sjuk, men alltså, det här sovandet har ju gått till överdrift. Men men. Nu är det iaf kväll, så nu kan jag sova utan dåligt samvete. Får ofta dåligt samvete när jag sover då jag inte bör. Men vad göra? Jag blir ju så fasligt gnällig om jag inte sover då jag är trött. Då sover jag hellre än gnäller. För allas skull.

Nu skulle jag behöva få rensa luften. Men jag orkar som inte. Är dessutom orolig över kontentan. Då känns det lättare att gå i ovisshet. Än så länge. Tänk om det är nån epidemi nu? De flesta jag pratar med har samma problem... Och jag har hittills bara kunnat försöka sätta mig in i deras situation, och nämnt det att jag inte alls, tack och lov, har dessa saker att oroa mig för. Jag har det ju bra. Eller? Tänk om det nu spritt sig? Det gäller helt plötsligt mig också? Vad gör jag då?

Vill lätta på hjärtat inför någon... Tror jag vill ringa Elisabet, hon är som en av dem som kan känna igen sig. Men jag har inga pengar på mobilen och jag har inte råd att fylla på. Men om jag känner min mamma rätt kommer hon inom den närmaste framtiden att bidra med ett telefonpåfyllningskort.. Nämnde idag att jag har slut pengar.. Så vi får väl se :)

Nu är Sune jättesöt. Han har  fått för sig att han ska ligga på min arm. Det går inte så bra, eftersom han inte har en chans att balansera hela sin kropp på min underarm utan att glida ner. Vänta. Nu la han sig till ro med endast huvudet på armen. Det gick bättre. Han kurrar så hela armen vibrerar. Han är så go. Det är så skönt med djur. Man kan prata med dem om allt möjligt utan att de blir less, irriterade eller ställer konstiga följdfrågor. De bara lyssnar och ger tröst genom att visa massa kärlek.

Hej.


23/4 -08 BLOGGUNDERHÅLLNING

Roliga bloggfrågor att svara på!

(kopiera in i din blogg, men ändra svaren till dina!)

Vad tänker du på just nu?

Jag funderar över hur det fungerar att vara Liberalist men samtidigt Vänster. Det går ju inte ihop. Man vill inte att staten ska blanda sig i, men samtidigt så hatar man högern, som inte vill att staten ska blanda sig i? Nä, jag förstår inte. Förklara för mig. Genom att vara liberalist borde man ju tycka att samhällsklyftor är ok? Eller? Jag känner mig rätt tappad på området, men tack vare mitt senaste läxförhör så blev jag som en smula intresserad. Notera. En smula.

Är lite rädd för att fråga någon insatt med tanke på att det kan bli värsta utläggningen, och att mitt intresse då nog blir bristande efter bara några minuter. (Läs: Sekunder)

Vem pratade du senast med?

Om man syftar på IRL: Folke, min fotokurslärare. Annars Majsan på telefon ( ringde och frågade vilka frågor som kommer på naturkunskapsprovet... Fräckt, jag vet. Men ack så effektivt) också pratar jag om Mossa med Moa L på MSN nu i skrivande stund. Fast iofs. Pratar ju med katten Sune så gott som oavbrutet.

Har du ont någonstans?

Ja. I underarmarna. Ha.  Min datastol är så låg och mitt skrivbord är så högt så att man får blåmärksont på mitten av underarmarna efter att man sitter och hänger med dem över skrivbordskanten, istället för att skönt kunna vila HELA underarmen på skrivbordet.

När skrattade du hjärtligt senast?

Hmm.. Ute på min dagliga promenad. Lyssnar på Annika Lantz, och hon är så vansinnigt rolig. Återkommer till henne senare.

Nämn en sak som du gillar hos dig själv:

Jag måste nog säga att jag besitter en viss förmåga att vara rätt charmig när jag lägger den sidan till. Kommer ibland rätt långt på det.

Nämn en sak du INTE gillar:

Att jag har en tendens att väldigt ofta tänka att jag är misslyckad och missanpassad.

Nämn 3 artister/grupper som du snöat in på just nu:

Sara Bareilles, Oh Laura och Maia Hirasawa.

Vem är din manliga förebild?

Tobbe i "I en annan del av köping". Jag saknar ord. Han är perfekt.

Vem är din kvinnliga förebild?

Annika Lantz. Där har vi henne igen. :) Jag och hon är som ler och långhalm. Hon vet bara inte om det än. Hon är naturlig, fantastiskt rolig, och äger ungefär troligtvis lika mkt självkänsla som jag. Läs hennes bok. Drottningen av självironi. I love it.

Har du nån fetisch?

Nej det kan jag inte påstå. Ingen jag vet om än i alla fall. Inte då skor. Kommer aldrig att förstå mig på sko-fetisch. Det är rätt skönt. Besparar mig rätt mycket pengar.

När känner du dig riktigt fräsch?

Haha. Ever. Nämen. När jag är brunbränd, nyduschad, insmord i någon bra hudkräm och har nyrakade ben.

Vad tycker du är det bästa samtalsämnet?

Den var svår. Jag gillar att prata om utvecklingsstörda. Misstolka mig inte. jag blir bara så glad.

Vad är ditt nästa projekt?

Att avsluta denna skoltermin med flaggan i topp, skaffa ett jobb, tjäna massa pengar, och åka iväg med min älskling och se världen om några månader. Den tanken håller mig flytande. Ska dessutom spela in lite låtar i Pidde och Kallis studio. Bla en akustisk version av between the lines m Sara Bareilles. Den är fantastiskt fin.

Vad vill du bli "när du blir stor"?

Det jag verkligen skulle vilja bli är programledare. Men jag är totalt ointresserad av media i övrigt, så det skiter sig liksom redan där.
Att jobba på Wallmans vore ju inte heller helt fel.
Men det blir nog lärare. Ska troligtvis vidareutbilda mig till specialpedagog och arbeta med rehabilitering för personer med autism och andra förståndshandikapp. Musik, djur, bild-terapi osv. Det känns som rätt. Och framförallt realistiskt .

Vad är din största rädsla?

Att bli övergiven. Eller att hamna där jag var för ett par år sedan. Mer konkret så har jag en fobi för att någon ska bryta av mina fingrar. I sidled. Nej.. Nu kommer jag att tänka på det hela natten. Det ger mig konstanta rysningar.

Vad är din högsta önskan?

Att få bli riktigt genuint lycklig och få bli 100 % nöjd med mig själv och tillvaron.

Om du fick backa fem år och ge ett råd till dig själv, vad skulle det vara?

Ta det lugnt för i helvete. Ingen kommer tacka dig för att du bränner ut dig. Och: Undvik i allra högsta grad att såra den du älskar, hur trasig du än är.

Vad önskar du att du kunde?

Att vara sådär fasligt rolig som Annika Lantz ( ok ok, sluttjatat om henne) och att vara mer allmänbildad och insatt i div viktiga frågor. Att kunna trolla vore ju inte heller helt fel. Och att kunna förlita mig på att allt löser sig.


I vems kläder önskar du att du var just nu?

Hmm.. I Anna Åkessons kanske. Att ha en bäbis i magen och samtidigt vara i USA. Det vore fint.
Eller i en persons som är ekonomiskt oberoende. Spelar fasen ingen roll vem just nu. Då kanske jag kan nalla med mig lite pengar till dess då jag återvänder till mina egna kläder igen.

Vad tycker du är mest hänförande i världen? 

Det måste nog vara tankens kraft. Och kärlek. 

Vad borde du göra just nu?

Sova alternativt plugga inför provet på fredag.

Vad VILL du göra just nu?

Jag vill... Boka en resa till ett varmt land med Matilda.

Vad tycker du är riktigt otrevligt?

Sura/dryga människor. Att släpa på massa övervikt utan att kunna göra något åt det. ( Skitsnack tänker du. Så sant som det är sagt säger jag, som vet att det är en av konsekvenserna av att äta "lyckopiller". ) 
Att inte ha pengar.... Det är nog det otrevligaste. Och hopplöshet.

Vad tycker du däremot är riktigt trevligt?

Att sitta på ett mysigt Café med gofika och surra med fina väninnor. Att fantisera. Att ha massvis med små barn alternativt massa djur alternativt söta utveklingsstörda omkring sig. 

Om du fick ge en blomma till någon, till vem? Och varför?

Till min älskade mor. Jag älskar henne nåt ofantligt och önskar med hela mitt hjärta att hon ska bli frisk och leva i flera hundra år. 

Och till min sambo Pontus Åkesson. Jag kan vara ett helvete att leva med, men han finns tålmodigt vid min sida i vått och i torrt. Jag hoppas att det kommer att fortsätta så, för evigt. Han är min klippa.


 





Godnatt!


















Onsdag 23/4 -08

Annika Lantz är sjukt bra. Lyssnar på hennes 9 1/2 månad nu, berättelser från hennes graviditet osv. Jag skrattar jättemycket. Måste se jätteskumt ut när jag går omkring för mig själv och skrattar när jag är ute och promenerar.  :)

Idag SKA jag på fotokursen. Har inte varit där på typ fem veckor. Iofs varav 2 st lediga veckor, men ändock.

Jag har fått ett jobberbjudande! Men det var i Kåge, som personlig assistent. Och eftersom vi ska sälja/skrota bilen så känns det svårt. Känner mig inte direkt jättemotiverad att cykla Skellefteå-Kåge varje dag. Men jag har inte tackat nej än.

Hoppas hoppas hoppas att jobberbjudandena fortsätter att dyka upp!

Pontus är finast. Han ska hjälpa mig ekonomiskt under dessa torftiga månader. Känns super.

Nu ska jag diska och äta och sen cykla iväg på en cykel som inte funkar. Haha. Kedjan hoppar ca varannan meter. Men man kommer framåt iaf. Fast det förmodligen går lika snabbt att gå. :)

Hej.

Tisdag 22/4

Jag är gråtfärdig.

Jag hatar pengar. Eller jag hatar att inte ha pengar.

Har just räknat ut att jag kommer att få ut några hundralappar nästa månad, i maj. Och jag bör minst ha 5000 för att överhuvudtaget kunna betala hyra osv.

Jag vill kunna trolla med knäna.

Skit skit skit skit skit skit skit.

Hur kan man göra för att få ihop pengar? Funderar på att sälja mig. Kanalgatan är ju ledig nu när inte Lisa går där. Haha kul att man kan ha humorn kvar i krissituationer.

Söndag 20/4

Idag fyller lilla Wilma 10 år. Fattar ingenting. Hon ska ju vara en liten plutt.

Nu börjar jag bli riktigt nervös gällande jobb. Vad gör jag om jag inte får ett ? Då är jag ju stekt. Det knyter sig i magen när jag tänker på det. På fredag är det sista gången jag får studielån + bidrag. Om man inte räknar med nån hundring i slutet av maj. Eftersom man bara går sex dagar i Juni så blir det ju inte mången kosing. Hua. Jag måste få ett jobb. MÅSTE.

Jag har lagt ner GI. Jag tänker inte gå med på att äta sådär besvärligt utan resultat. Istället äter jag allsidigt, mindre socker, och tränar. Det funkar nog bättre. Livet är för kort för att utsätta sig för jobbiga saker utan resultat.

Jag hoppas verkligen att allting löser sig.

Tisdag 15/4- 08

Jag.... Orkar.... Inte..... En.... Sekunds..... Pluggande.... Till..... Nu är jag i nåt mellanläge mellan vaken och sovandes. Prova plugga i det tillståndet du. Orden har ingen innebörd.

När blev jag ett CP-barn i skolan?

Nej nu ska jag inte vara sådär hårt mot mig själv.

Jag tror jag ska revoltera mot mig själv. Jag tror att jag inte ska acceptera ett VG eller MVG. Bara ett G. För det är det jag fixar. Jag ska bli ett G-barn. Hur förbannat mycket det än tar emot.

Jag är less på GI nu.... Det funkar inte nu helt plötsligt. Och äta som en jävla kannibalvegetarian (?) orkar jag inte göra, om det inte resulterar i lägre vågsiffror.

Snälla, spola fram tiden till i sommar. Då jag är klar. Fattar du. Att vara klar. Wow.

Onsdag 9/4- 2008

Idag fyller min älskade mamma år. Har lite dåligt samvete att jag inte var förbi, men jag hann verkligen inte. Men vi ska fira henne på lördag.

Jag håller på att kollapsa av allt skolarbete. Jag vet inte hur jag ska göra för att orka den här terminen. För det är ju bara den. Så jag ska verkligen göra allt för att orka. Synd att orken begränsar mig. Jag har ju kapaciteten, det vet jag. Jag skulle nog kunna få råbra betyg i alla ämnen (utom matte) om jag bara ORKADE. Men jag besitter inte den energin, självdiciplinen, framförhållningen och ihärdigheten som det kräver. Jag önskar att jag kunde rycka på axlarna åt det. Liksom, jaja, jag gör det jag pallar, det får vara nog. Men jag har ju så jäkla höga krav på mig själv, så jag blir så knäckt när jag inte får de höga betyg jag vet att jag egentligen kunnat få. Det är skit. Trodde jag hade lärt mig att sänka kraven, men det verkar vara inpräntat i hjärnbarken.

Idag hade vi den pinsammaste redovisningen jag någonsin genomfört. Våran grupps arbete var kanske på 2 minuter allt som allt, och den andre gruppens var på typ 20 minuter. VAR. 20x4...Jag ville sjunka genom jorden. Lärarens kommentar när vi var klara var förståss "var det allt?" Ååååh. Pinsamt och onödigt. Men vi hade som inte trott att det skulle vara längre, bara en snabb översikt. Men men. Shit happens.

Huvudet dunkar och skrivkrampen formar min vänsterhand till en ostkrok. Blääää. Orkar inte skriva en enda instuderingsfråga i biologi till. är allt som allt ca 100 frågor, har inte ens skrivit ner hälften. Som jag ska kunna till på fredag. Idag är det onsdag och jag kan kanske 5 st. Känns förjävla bra. Eller int. Giv mig styrka.

Gi går inte så bra. Jag äter medicin som gör att viktnedgång är svårt. Dessutom tycker jag att det är så jäkla svårt att hitta tid till att motionera. Min lediga tid går åt till att sova och äta. Jaja. Det får väl lov att gå lite segt nu ett tag, tills jag har tiden det krävs att styra upp skiten. Gonatt Sverige.

Fredag 4/4 - 2008

Hejhopp.
Jag smakar vitlök. Jag är en såndär som inte klarar av när folk (inkl jag) luktar lök av alla sorter. Jag tycker det är svinäckligt.
Imorgon är tanken att jag ska göra högskoleprovet. Men alltså.... Jag vet inte. Det är så otrooooligt mycket i skolan nu, så jag skulle behöva lördagen till att plugga. Och eftersom jag inte ska söka till högskola förrän nästa höst så har jag ju 2 ggr till på mig att göra det. Och jag känner mig så sjukt oförberedd. Och jag måste nog ha dyskalkyli, för jag kan inte ens titta på ett mattetal utan att det börjar snurra i huvudet. Matte är nog det jag är sämst på i hela världen. Jag KAN bara inte. Så då vet jag att jag kommer att gå och deppa över att det gick då dåligt på mattedelarna i flera dagar. Det har jag givetvis bestämt mig för att det ska göra redan i förväg. Inte så klokt med tanke på det här med tankens kraft osv. Whatever. Så blev jag ännu mer opeppad när Pidde sa, som också hade tänkt göra provet, att han nog skulle skita i det. Så det blir nog inte att jag gör det. Som det känns nu i alla fall. Men då får jag dåligt samvete. Gentemot vem? Alla andra skiter troligtvis i om jag gör högskoleprovet imorgon eller i höst. Men vi får se. Jag kanske vaknar imorgon bitti kl 06.50 då klockan ringer och känner: För fan! Här ska göras prov! Det återstår att se........
Nu väntar jag på att Pidde ska komma hem. De har haft sjungning med voicebox. (www.voicebox.nu) Jag och Matilda var och lyssnade och dom är svinbra som alltid. Lite fel forum kanske. Det var på en ungdomsgård. Och hormonstinta tonåringar brukar inte ha kommit på tjusningen med a'capellasång vanligtvis.
Sune kastrerades i tisdags. Nu har han två saftiga ärr på vardera pungkula. Stackarn, vilken förnedring. 
Hej.  

RSS 2.0