Vi har ju som sagt en "studio"...


Jag fick ett Regina Spektor-il efter min och Nisses låt och var tvungen att spela in hennes bästa..






Pontus började digga denna John Mayer-låt, och spelade in den. Den har gått varm på gitarren sedan dess, som till slut drivit mig till nolltolerans. Så fort jag hör första tonerna skriker jag "tyyyyst"! Synd på en så fin låt. ;)




Det här är en saftig bit, Gaia av Valencia. Här med Pontus, där han har plankat allt från grunden, till skillnad från mig som bara snor karaokeversioner från nätet. Han har tom själv gjort barnkören vid 4:43.. Imponerande!


Kompass och karta någon?

Det kändes ju så bra.... Eller?

Jag vet att det inte funkar att känna efter hela tiden. Att när det kommer till arbete måste man ibland bara köra på, och göra det man måste.
Men har nu i dagarna fyra (fredag, helgen och idag) börjat tveka till Scandicpraktiken. En tvekan som nådde sin kulmen idag. Kände bara ett tvärnej!

Det finns liksom ingen arbetsplats som man är så utsatt och exponerad på. Man ska vara tillgänglig, "service minded" och trevlig från det man stiger in på stället tills dess man lämnar det. Och det är klart att jag på nån nivå visste det innan jag började, men jag ville i alla fall testa... Men det blir liksom mig övermäktigt. På fritidskontoret kunde jag utföra mina uppgifter och göra ett bra jobb även de dagarna som var sådär tunga. Då kunde jag sätta mig i min vrå och ägna mig åt min vän datorn, som inte brydde sig om jag var glad eller ledsen. Det funkar inte så på Scandic.

Jag vill inte ha ett jobb där jag ska känna att jag måste stanna hemma de dagar som är tunga och ledsamma. För sådana dagar kommer jag alltid att ha mer eller mindre. 

Därför har jag valt att inte fortsätta. Och trots allt så är det här ju vad hela projektet jag är med i handlar om. Att testa på olika saker, för att till slut hitta sin väg. Och även om jag just nu känner mig väldigt vilsen hoppas jag att det finns en väg för mig också.. Det jobbigaste är att förklara för omgivningen.. Så jag gör det lätt för mig och gör en notering här och hoppas att i alla fall några förstår mitt beslut. :)




Nils och Moa leker del 2!


Det blir lite lite vardagsuppdatering....

... när man måste fortsätta den där jävla blogglistan varje gång bloggandan faller på! Haha! Jag är spyless! Men försöker ju träna upp mitt så gott som obefintliga tålamod, så det är bara att bita ihop och färdigställa den. :)

Tänkte bara skriva att jag nu börjat min praktik på Scandic. Efter andra dagen känner jag mig slut i huvudet och trött i fötterna, men hoppfull. Det här kan bli bra! Personalen är trevlig och det känns faktiskt viktigast. Uppgifterna nu är väldigt simpla, men det känns bra eftersom huvudet har fullt upp med att absorbera alla nya intryck, namn och information..

Måste dock snarast köpa nya ,FOTRIKTIGA, jobbskor! (Fotriktiga? Vad är motsatsen? Fotlåtsas-skor?)  Måste för första gången i mitt liv köpa pjucks som mina utvecklingsstörda fötter (jag säger utvecklingsstörda med kärlek, utan mina fötter vore inte jag riktigt jag) behöver! De ska andas, vara stötdämpande och avlastande och dessutom svarta och heltäckande. Hoppas jag hittar ett par som inte ruinerar mig.

Nu blire coop! Vågar mig dit nu, eftersom jag inte vart där sedan i lördags. Har, efter mina otaliga besök, börjat få suspekta blickar av personalen.. De tycker nog att ett besök om dagen på matvarubutiken brukar räcka. Jag är ibland där två. I sällsynta fall tre.


19. Something you regret.

Jag försöker tänka att det bara är destruktivt att ångra, men det är lättare sagt än gjort det. Jag ångrar tyvärr rätt mycket, och rätt intensivt.

Det jag ångrar mest av allt, som jag vet är både onödigt och dumt med ack så svårt att komma ifrån, är att jag inte uppskattade mamma mer när hon var frisk. Att jag inte tog tillvara på vår tid tillsammans. Att jag inte var en bättre dotter.
Förnuftsmässigt vet jag hon alltid älskat mig för den jag är, och tyckt att jag varit bra precis som jag varit, men som sagt. När känslorna tar vid..

Sedan ångrar jag också de gångerna jag har sårat människor. Människor jag älskar. Men jag tror att det är viktigt med smärtsamma läxor ibland. Att ångra något betyder förhoppningsvis att man inte gör om samma misstag igen. 

Sen kan jag ju tillägga en liten parentes; att jag skulle vilja förinta uttrycket "man ångrar bara det man INTE gjorde"! Så värdelöst! Det är nästan sämre än "Carpe diem", som ger mig magsår. :)

18. Your favorite birthday

 Jag minns att det var något speciellt att fylla 18. Jag minns första krogbesöket.. T.o.m vad jag hade på mig då. (ett smaklöst rött linne i spets och svarta lite utställda byxor samt klackisskor som var lite böjda där framme.. fult! Däremot önskar jag ju att jag kunde komma i de kläderna igen.. Men de är en annan femma;) )
Mina vänner som nästan uteslutande fyller år under de första månaderna av året, och redan hade hunnit vara ute otaliga gånger medan jag satt på mitt flickrum och lekte med min hamster (ja jag hade en hamster när jag var 18), var väl kanske inte riktigt peppad som jag men. :)



Jag som 18-åring



Sen minns jag också när jag fyllde 15. Jag, min vän Lovisa samt syster Åsa och en kompis till henne var på en dagstur till IKEA i Sundsvall. Vi shoppade en hel del och hade en trevlig dag.
När vi kom hem igen på kvällen skulle Lovisa följa mig hem. Hemma gömde sig vännerna HannaMaria och Emma på mitt rum och skrek "SURPRIIIISE!!!" när jag kom in!! De hade poppat sjuka mängder popcorn till min ära. Det var egentligen enda gången jag blivit totalt överraskad. Kul var det! Och rörd blev jag. :)



HannaMaria, Emma och Lovisa. (Förlåt mig tjejer!!;)


När jag fyllde 10 fick jag mitt egna sminkbord fullt med smink av mamma och systrarna som jag tror syster Åsa byggt. Det var också en minnesvärd händelse. Sen om jag var för ung för smink när jag var 10 förtäljer inte historien. :)




17. Your favorite memory

Det första jag kommer att tänka på är när vi var på waterworld utanför Barcelona för 1 1/2 år sedan. Dels för att det helt enkelt var så sjukt roligt, jag skrattade nästan konstant i fyra timmar...:)  Och dels för att jag nu såhär i vintermörkret trånar mig sjuk efter sol och värme. Utlandet, geeee mig!!!












(skippade 14)

Eftersom det var samma som nr 10, kändes tråkigt att svara på igen.


16. Your first kiss

Jag var nog rätt sen.. Var så sjukt feg när jag var yngre, så jag bangade alltid när en kille var intresserad. Men i nian hade jag kille från Boliden en kort period, så det var nog då. Eftersom jag inte riktigt minns kan det inte ha varit så speciellt. :)


Reflektion..

.. Kom på att min drömlista kan te sig väldigt egocentrisk... Det är KLART jag önskar fred på jorden, rättvisa, välfärd på hela jordklotet, fred, slut på miljöförstöring, sexhandel osv osv, men då blir listan liksom milslång. Så jag har valt att fokusera just på det som finns runt omkring mig..
Att jag sedan kan göra medvetna val för att hjälpa världen en liten bit på traven, det är ett annat kapitel.. Jag kanske sätter mig och skriver på den milslånga listan någon dag..

15. Your dreams

Mina drömmar... jag har en bucketlist som egentligen ska sitta vid min säng så att jag enkelt kan visualisera fram mina drömbilder. Har dock inte fått upp den än. Det sägs att om man bara hänger sig helt och fullt åt sina drömmar kan de gå i uppfyllelse. Och ja. Varför inte? Som bekant anser jag att tankens kraft är oändlig. Kan dra en summering av listan:

¤ Att mamma ska få må så bra som möjligt så länge som möjligt
¤ Att jag och mina nära och kära får må bra i huvud, hjärta, själ och kropp
¤ Att jag får ett jobb där jag trivs och får möjlighet att utvecklas
¤ Att jag och Pontus får leva lyckliga tillsammans i all framtid
¤ Att jag och Pontus får många fina barn tillsammans. Eller ett par-tre iaf.. :)
¤ Att vi skaffar ett hus som vi kan renovera och göra till vårt drömhem
¤ Att relationen till mina vänner behålls livet ut, och utvecklas, och att jag i mitt liv får chans att träffa nya människor som kan bli nya goda vänner
¤ Att jag kommer till en punkt i livet då jag känner harmoni och total lycka
¤ Att vår ekonomi blir såpass stabil så att vi kan uppleva det vi vill och skaffa oss det vi behöver och vill ha
¤ Att jag en dag får min egna lilla valp som jag får uppfostra från skratch
¤ Att jag når min idealvikt och lyckas hålla den livet ut
¤ Att jag lyckas träna upp mitt tålamod så jag orkar slutföra saker jag tar mig för
¤ Att jag finner motivation att utveckla min kreativa/estetiska sida




Lösningar!

Saker börja ordna upp sig! Jag har fått beviljad ersättning fram till 1a Juni, samt praktik på Scandic!! Det här känns kanoners!!:) Hoppas bara att jag trivs på Scandic nudå, samt att de gillar mig så att jag kan få jobb där i sommar. Hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas..........

Jag känner mig så lättad så det är löjligt. Efter mötet på utsikten i morse kunde jag inte sluta le som ett fån, och har ännu inte kunnat sluta! Trallade så det stod härliga till gjorde jag på coop också! Och inte på vilken låt som helst utan ett rätt avancerad intro från Moonsafaris låt "Heartland" med taktbyten och sånt. Att jag lät suspekt rör mig inte i ryggen!

På tal om sång. Har fått inte bara en, utan TVÅ förfrågningar om jag vill sjunga på dop! På Charlies ( Johanna och Antes son) och på Astrids! (Ida och Mattes dotter) Jag tackade JAA på båda! Mitt nyårslöfte var att våga tro på mig själv och min sång, och våga uppträda igen, och hips vips fick jag två chanser! Det är mig en ära att få göra detta. Tack tjejer, det betyder mycket för mig, ska försöka att inte göra er besvikna!:)

Dessutom har jag gått ned två kilo sedan i söndags. (Mina klassiska helg-kilon iofs men.. Man måste ju börja nånstans!)
Har börjat använda mig av detta (som jag laddat ner som app på mobilen, funkar super!)
http://www.myfitnesspal.com

Fick besök av Ida och Astrid idag (jättemysigt) och kände att jag ville bjuda på något, samt att jag ville fira att saker börja lösa sig, så jag gjorde en äppelpaj som jag mumsade lite av.. Och pga detta ska jag nu ut och promenera en timme för att ha tillräckligt med kalorier till godo till ikväll! Trots att jag redan promenerad 40 minuter idag. Känner mig superambitiös.   

Jag har fått bli dagmatte dessutom! Till labradoren Gloster, som är heeelt underbar!! Kompisarna Linn och Olle har av div anledningar svårt att åka hem och rasta Gloster på lunchen, och när de sökte en dagmatte på Fejjan tänkte jag att jag var som gjord för jobbet! It's a win win situation eftersom jag länge velat ha en hund som sällskap. :)



Njuter av hur bra saker känns just nu!



RSS 2.0