Värmeslag

Nu i dagarna tre har jag nog svettats mer än man vanligtvis gör på ett helt år. I tisdags kändes det som jag höll på att svimma på praktiken. Jag har alltid tålt värme och sol bra, men nu under graviditeten är det en helt annan sak. Pontus blev gode chockad när jag idag på falket ville sitta i skuggan. Skugga? Jag!? 
Igårkväll tog jag beslutet att vara hemma från praktiken idag och imorgon pga just värmen. Att få svimningskänslor är nog ett tecken på att ta det lite lugnare..

Sköönt att man kan åka och svalka av sig i valfritt vatten när man tror man håller på att torka ut. Jag älskar verkligen att bada. Och det är så härligt  att vi bor så till att vi har massa valmöjligheter när det kommer till bad. Vitbergs eller falket har det hittills blitt i år, men ska såklart beta av samtliga badställen i Skeå-området under resten av sommarn!

Nu är stadsfesten här, och imorgon spelar Robyn. Jag har inte riktigt bestämt mig om jag ska gå, beror lite på dagsformen. Om jag mår illa känns det inte som att jag kommer ha vidare roligt. Den som lever får se!


Berättade om bäbisen för mamma i förrgår. Var nervös innan över hon skulle ta det, men det gick riktigt bra. Hon trodde att det blir en flicka. :) Nu har hon kanske något att se fram emot i alla fall, i hennes eländiga tillstånd. Stackars älskade lilla sjukling.

Junibilder


En dag hos pappa

 

 

 

 

Syster Åsa fyller år



Ida och Astrid är på besök

    



En dag på Tuvagården
   

 

Examenstider

 

 

 
Midsommar i Bonnstan

 

Midsommarafton hos Fredde och Sara

  '

 

 

 

 

Jobbfest på midsommardagen

  




Fascination och uppdatering.

I och med detta inlägg blir jag en av de blivande mödrar som helt plötsligt tycker att deras kropp inte är dess egna ensak utan som delar med sig av den till höger och vänster... Men alltså det är så fascinerande, så jag kan helt enkelt inte låta bli... Så om man inte gillar bara magar och gravidsnack, får man helt enkelt lov att sluta läsa i ungefär ett halvår framöver. :) 

  

v 11                                              v 14



Hips vips ploppade magen ut!:)



Annars då?

Förra veckan hände det nåt lite mindre trevligt. Jag ramlade med cykeln.. Och förutom diverse skrapsår och blåmärken och en ont höft (magen klarade sig bra tack och lov) så gick min älskade systemkamera sönder i fallet.. :( Vilket resulterade i denna kvalité på bilderna.




Och syrran som hade lejt mig enkomt för att fota... Som tur var är det bara att byta UV-filter som går på typ 250 spänn.. Pjuuuuuh!

I lördags hade Majsans lillasyster Lisa 20-årsfest, och trots att mitt glas bestod av antingen Cola Zero eller isvatten hade jag jättetrevligt! Jag följde till och med ut på Allstar och var ute nästan ända till stängningsdags! Men alltså... Är det verkligen sådär hög volym ute på krogen jämt? När jag gick igenom gången till bakfickan sprängdes mina trumhinnor TROTS att jag höll för öronen (finns det nån mer partypooper än en som håller för öronen på krogen?) , och jag hade ett jobbigt pip i öronen ända till söndagkväll. Att alkohol påverkar hörseln var typ något nytt för mig..

Och plötsligt händer det!! Jag som alltid velat vara med på en vimmelbild fick min dröm uppfylld. Dock "bara" för megafonen och inte Skellefteguiden som är liksom den EGENTLIGA drömmen, men ändå. Jag är jättenöjd. :)





Fr v: Majsan, Danne, jag, Eva och Arnold! Ett gryyyymt gäng!


Idag vann illamåendet över mig och jag var tvungen att bege mig hem tidigare från praktiken. :/ Hoppas på en bättre fortsatt vecka!

Det blir för övrigt ingen utlandsresa för oss nu. Lämpligt nog gick bilen sönder och dessvärre måste vi lägga pengarna på den. Vi tänker att vi drar på nåt senare i sommar/höst. Det blir nog bra det.

Praktik, examen och i vecka 14.

Igår började jag min sommarpraktik, på Sunnanå kyrkogård som trädgårdsarbetare. Det här med praktikletandet lade vi på is när jag blev gravid och började må pyton. Finns ingen chans att jag skulle klarat någon praktik med det där måendet.

Men så fort jag började må lite bättre kände jag att det det började bildas myror i brallan. Så trots att mina handledare tyckte att jag skulle "ta sommarlov och njuta av graviditeten", fixade jag en praktik på kyrkogården på Sunnanå, efter tips från Majsan vars pappa är chef. Kände att jag behövde aktivera mig i sommar.
Gjorde andra dagen idag, och det är ett jättetrevligt jobb! Massa trevliga människor och skönt att få vara ute och använda kroppen.

Ja, vecka 14. Känns ingen större skillnad från förra veckan. Kvälls- och nattillamåendet håller i sig, mår tack och lov oftast helt okej på dagarna. Och nu är det mycket behagligare ute också. Förra veckan var riktigt tuff, och våran lägenhet kokade. Att må illa i 35 graders värme är ingen hit.. Det enda stället man var fri från hettan var i källaren. Usch, nä sådär varmt behöver det inte vara nå mer i sommar!

Har haft värsta lyckorusen idag, på grund av lyckad praktik, en knodd i magen och sommaren... Vilken härlig känsla! :) Och ikväll har jag varit och fått sommarstämning då mina syskonbarn (eller 2 av dem) hade examen. "Sommarpsalm" och "Den blomstertid nu kommer" gör sitt till sommarkänslan!


 

   Systerdottern Elsa och och bonussystersonen Elias som båda går ut 9:an.











Så var det vår tur....:)

I 13 veckor (9 egentligen, räknesystemet blir man inte riktigt klok på) har vi gått och burit på en liten hemlis som inte är så liten.. Eller jo, jätteliten egentligen, fast superstor!

Vi ska få en bäbis! Våran alldeles egna lilla skit. :) Och oj vad jag har längtat efter den här dagen. Och ett tag där, efter min endometriosdiagnos och operation då de kapade ena äggstocken så var jag rädd att dagen aldrig skulle komma, men efter ett halvår på medicin blev det till slut "en vacker dag..." :)

Om allt går som det ska så kommer den lille runt den 19:e december, och att jag hade lovat mig själv att inte få barn sent på året eftersom jag själv är en sening och vet hur besvärligt det är ibland, känns också mindre väsentligt nu.
Vi hade inte utrymmet att styra det, och jag hoppas vår dotter/son kan förlåta oss när han/hon står och hänger på stängslet utanför öltälten på stadsfesten eller när han/hon sitter hemma och ugglar medans kompisarna som fyller 18 tidigt på året är ute på krogen och har lajbans.. :)

Jag går in i vecka 13 idag, och sedan vecka 6 har jag mått pyton! I sju veckor har jag mått så illa att grönfärgen i ansiktet förmodligen blivit permanent nu, och jag vet inte hur många gånger jag kramat toalettringen. Den måste tro att vi inlett något mer seriöst. :)

Men äntligen så har det börjat vända! Nu kan det gå en hel dag utan att jag knappt känner av något illamående alls, vilket är helt fantastiskt! Om man bortser från typ för 10 minuter sedan då jag hips vips började kaskadkräkas, har jag inte spytt på 3 dagar. Wow alltså. Och så fort illamåendet börjar ge med sig så kommer den bubblande lyckan!
 
Pontus är också jätteglad, och har inte alls lika mycket panik som jag trodde att han skulle ha! Han är till större delen helt kolugn. Jag är imponerad. Sen att han gärna vill se att jag bland annat inte dricker kaffe överhuvudtaget, eller att jag håller mig i skuggan är en annan femma. :) Jag tycker det känns fint att han bryr sig, även om mina hormonella utbrott kanske tyder på annat ibland. :)

Det känns konstigt att "go public" efter att ha hållit det hemligt i så många veckor. Fast det är ju redan många som vet, familjen förstås, och vänner. Har dock inte berättat för mamma än, känns som att jag vill vänta tills det börjar synas på riktigt, så att det blir mer verkligt för henne. Nu kan man lätt ta det för en uppsvälld mage som fått i sig lite för mkt mat på en gång. :) 




Såhär stor, som en persika, sägs den lilla vara nu. :)



Fortsättning följer senare, nu måste jag nog tyvärr krama ringen en till gång för ikväll. 

Hoj!

 
 


Du gamla du fria!



Ha en trevlig nationaldag!

Själv spenderar jag den med syster Åsa m. familj, en perfekt dag i mitt tycke. :)

Norrland är bra, men krångligt..

Jag gillar Skellefteå. Jag skulle inte, som läget är nu, vilja bo någon annanstans. Men... Ja det finns ett men. Det är det här med avskildheten. Att resa till och från Skeå är antingen dyrt (flyg) eller bökigt (bil, tåg, fyll i valfritt fordon). Att köra bil härifrån ner till södra delen av Sverige tar ungefär lika lång tid som att bila från Danmark till Italien.
Vi ska ju åka iväg på en sista minuten-resa den 23e Juni. Jag skulle vilja våga vänta med att boka till typ dagen innan, när priserna rasar, då får man liksom se vart man hamnar. Men... Det går inte, eftersom man dessutom måste boka flyg mellan falmark och arlanda också, och det vågar iaf inte jag vänta med tills dagen innan. Som det ser ut nu finns det biljetter kvar ner den 23e och hem den 30e. Men de kan ju liksom ta slut imorgon! Och om jag bokar dem nu, kanske tiderna inte passar med när det eventuella utlandsflyget lyfter och landar.. För vi har små marginaler att röra oss med. Vi kan inte åka före den 23:e, för då jobbar P. Vi kan inte åka hem efter den 1:a på dagen, eftersom jag då missar Robyn på Stadsfesten på kvällen. Annars hade man kunna säkra och boka typ en dag tidigare dit, och senare hem. Men.. Ja.

Som det ser ut nu blir det billigast (ca 2500 per pers totalt) om vi åker till Girona direkt från Skellefteå (alltså dit man åker om man ska till Barcelona eller städerna runt om). Men där var vi 2008 med kören, och varken Barca eller Lloret del mar imponerade på mig. Eller jag är glad att jag har varit till Barca, men jag har noll behov av att åka dit igen. Och Lloret del mar var inte alls min kopp med te. I beskrivningen står det: "Ungdomar från norra Europa kommer till Lloret de Mar för att festa. Diskoteken och nattklubbarna är mycket trendiga, och här är det fullfart till solen går upp."
Och ja, det var precis så. Det var fest och dunka dunka och fulla ungdomar överallt! Inget jag föll för..
Nu kan man åka till andra små städer, ex Calella eller Blanes, och de sägs vara lugnare. Men.. Ja.. Jag blev inte speciellt impad över norra Spanien överlag.. Och jag vill gärna åka till något nytt ställe! (Eller förstås, underbara Italien, men just nu finns det inga billiga resor dit)

Vi har en begränsad budget, vilket förstås gör det hela lite krångligare... Och om vi ska åka till Arlanda först ryker ca 2500 spänn bara på det. Hmmmmmmmmmmmm......


Calella? Äre de?


Nu har jag i de nya linserna, och kl 11 ska jag till Optikern för att se hur ögonen reagerar på dessa. De känns toppen! Och jag är så peppad på att slippa mina glajjer!



Sen ska jag luncha med Majsan. Äntligen! Det var sjukt länge sedan vi sågs!

I afton ska jag sköta smågrisarna för att till sist åka till Piteå för att se svågern Simon Åkesson få ett stipendium, samt se Simons mässa framförd av kammar och några till. Äntligen får han ett riktigt erkännande för hans musikgenialitet! 

 

RSS 2.0