Då drar jag då.

Nu far jag till Luleå. Har skola tre långa heldagar nu, och jag ska få bo hos Robin och Cissi under dessa dar. Mkt snällt!
Hoppas min bild av Luleå kommer att bli bättre än den jag fått av Umeå. Det är för stort där. För mkt "låtsashuvudstad". För mkt folk. Men jag tror på Luleå faktiskt.

Jag kommer hem på onsdagkväll. Då har jag förhoppningsvis en liten flickebäbis att hälsa på! Anna är beräknad idag... Och jag har vart på stan och köpt söta bäbiskläder.
För övrigt avskyr jag Hello Kitty, som är på 99 % av barnkläderna på H&M. Så jag gjorde inköpen på Lindex ist. När jag får barn kommer jag inte att ta emot Hello Kitty-kläder, ba så ni vet.  :)

Imorgon börjar mitt nyttiga liv. Nu ska jag, i 10 månader, jobba stenhårt för att få tillbaka min forna kropp. Jag började ju bra där i våras, men när sommarn kom och mitt gymkort gick ut, samt att jag åkte på världens envisaste förkylning, så stannade allt upp.  Men jag är taggad att sätta igång igen. Och äntligen är jag frisk!


Vi har förresten....

Köpt en bil. Eller... Pidde har köpt den... Jag blir skyldig pengar.. Klassiker.

4000 kr gav vi. Den gick igenom besiktningen i fredags utan anmärkning, och vi känner förra ägaren, som har sagt att han kan hjälpa oss om den nån gång krånglar.  Den drar lite, och hade gått lite.  Lacken var inte så fin, båda framdörrarna var en nyans ljusare än övriga bilen. Men sprolla roll.

En sånhär (fiat tipo) :


Byte av hårfärg. Igen.

Nu har jag i en hårtoning som snart ska sköljas ur. Mörkt. Igen. Har verkligen haft alla hårfärger som finns.











Och nu...






Tråååån..

Vill ha vill ha vill ha vill ha...




Nån som har 40 papp att låna ut....? :)

Första dagen..

.. Var väl sådär. Kändes lite ovärt. Info om skolan, en föreläsning om föreläsningar (?), massa köande, registrering, sen hem igen. Jag höll mig i bakgrunden. Jag måste nog börja acceptera att jag inte är en sån social människa som jag tidigare tänkt att jag är. Så varför ens försöka? Bara jobbigt att låtsas. I sinom tid lär jag väl känna folk jag med.  Det är inte det att jag är blyg. Är bara inte så... Ja... Social.

Enda gången jag känner mig riktigt säker är när jag är runt djur eller barn. Dessa två typer av varelser spelar inga spel, det är raka rör som gäller. Ingen falskhet. Om man ger kärlek, får man kärlek. Så funkar det inte med vuxna människor, det är så himla mkt mer komplicerat.. Och jag är dålig på det där sociala spelet. Känner och tänker för mkt.

Ojojoj. Nu är trötthuvudet igång. Borde sluta innan jag spårar ur totalt.
 

Slog huvudet idag. Slog i en vass kant som stack ut från taket på luleåbussen. Jag började gråta av smärta i min ensamhet.  Tur att jag är expert på att gråta tyst. :)
Har nu en ganska redig bula. Jag är nog en av de klantigaste som finns.

På måndag..... Börjar mitt nya liv.. (har du hört den förut?:) Då blir det dagliga promenader/joggingrundor, nyttig mat och så småningom träning på friskvårds. Tänkte önska mig i födelsedagspresent. Jag KAN inte börja med ett nytt liv mitt i veckan. Det är fysiskt omöjligt. Mycket märkligt. Men på måndag smäller det. Gonatt.

Korrektur

Det är förstås den här versionen som är den "vanliga", la in nån skum akustisk igår.


Men nu blev det en töntig text med istället.



Det är INTE kul att efter en lång och tuff dag komma hem till ett kaos. Det behöver dammsugas, diskas, bäddas, städas, torkas bord och bänkar, styras upp sladdar. Så nu blev jag på skitdåligt humör.

Imogen Heap



Fick just veta att vi ska köra den här favvolåten på våran kör-rockkonsert. Mye bra! Tack Thomas som kom med förslaget.
Själv har jag inte kommit med ett enda förslag. Konstigt. Jag brukar vara full med alla möjliga förslag till allting.






Nä nu måste jag knoppa. Uppe FÖRE tuppen imorgon. kl 05.00 ställer jag väckaren på och styr kosan mot Luleå. Känns faktiskt helt okej, eftersom det inte längre är en händelse som kommer att upprepa sig flera gånger i veckan.

Natti.

Ett av mina stora fritidsintressen....

... Är att sitta på youtube eller motsvarande filmklippssidor och titta på djurfilmer såsom denna:


Katt adopterade ekorrar
Katt adopterade ekorrar


Kan man bli annat är vansinnigt rörd?


Nu bär det av till stan. Imorgon börjar allvaret och jag måste införskaffa skolböcker, almanacka, kelleigeblock osv. Blev väl lite smått opeppad då jag läste kurslitteraturlistan eftersom den bestod till 90% av sjukt tunga böcker jag försökte plöja mig igenom i våras. Men borde jag egentligen bli förvånad? Det är trots allt samma utbildning, bara på olika skolor.

Möblerade om i vardagsrummet igår. Det blev jättebra! Älskar att möblera om. Det känns så fräscht! Och då får min förändringsnerv lite stimulans. En bild kommer kanske.

Tvättning i ottan.

Tvättid 07 till 11. Somnade sent igår så det var fruktansvärt att gå upp i morse. Nu sitter jag bara och väntar på att maskinerna ska bli klara så jag kan kasta in allt i tumlaren och somna om fram till kl 11 då jag måste hämta allt.

Idag blir en fixardag. Skolan börjar på onsdag. Då ska jag upp till Luleå. Så nu ska jag fixa kursböcker samt lite annat.

Det suger att jag inte får pengar förrän om ca två veckor. Det tar ju alltid tid när man börjar på en ny kula, då ska det registreras och det ena med det fjärde.. Gruvar mig för det. Hoppas pengarna kommer fort!

På fredag ska vi på maskerad med filmtema hos Emmy och Mange. Blir säkert trevligt.


( Nöjd så Emmy? ;)

 

BKO

Fick väääärldens bo kaspers orkester-nostalgi så nu sitter jag och nöter alla deras (äldre) låtar. Det är så härligt, för det känns som att jag har dom för mig själv när jag lyssnar. Vad jag vet är det inte så många som tycker dom är så jättebra som jag, så då känns det verkligen som musiken är för mig då jag lyssnar på dem.

Jag måste tipsa om några låtar som ger mig gåshud och ett skönt lugn i kroppen:

- Det smartaste jag gjort
- Kasta något tungt
- Semester
- Dansa på min grav
- En ny skön värld
- Lycka till


Wow. Musik då den är som bäst.


Melankoli.

Söndagar ger mig en vemodig känsla. Men samtidigt kan det bli nåt mysigt av dem, om man mot förmodan tar sig för något att göra. Det finns speciella söndagssysslor tycker jag. Och nyss gjorde jag just en. Jag målade våran röd-grön-blå jääättefula cykel svart. Nu ser den i alla fall cykelduglig ut. Det var sånhär sprayfärg som man inte ska andas in, och jag hade inget munskydd så nu känner jag mig vimmelkantig.

Jag börjar allvarligt tro att det är svininfluensan jag (och Pontus) haft. Det är banne mig den envisaste förkylningen, nu är jag inne på tredje veckan. Och nu känner jag mig rätt frisk, men så fort jag går eller gör nåt lite ansträngande så får jag tungt att andas. Hittade symptomen nu på nätet, och inom parentes är det jag haft:

- Feber och frossa ( Lite)
- Hosta och halsont (Mycket)
- Värk i kroppen och huvudet ( Mycket)
- Diarré och kräkningar (Lite)
- Trötthet (Mycket)
- Andningssvårigheter (Ganska mycket)


Hmmmm.....






Middag på Vegas.

Nu har jag ont i huvet. Som jag ALLTID får när jag ska iväg nånstans. Det slår aldrig fel... Måste ju vara för att jag spänner mig när jag blir lite stressad. Måste lära mig att slappna av. Jag tycker jag tänker på det hela tiden. Mitt mantra är typ "slappna av", men ändock. Nåväl. Det hade kunnat vara värre.

Nu sitter jag och Pidde och väntar in Elisabet och Stefan som ska plocka upp oss för att sedan fara och käka på Vegas. Har inte varit ute och ätit på resturang sedan alla hjärtans dag. Så jag tycker att vi kan unna oss det, trots att vi är fattiglappar.

Förresten. Jag har kommit på det största vuxenpoäng man kan skaffa sig. Det är när man har hushållspapper i köket.

Planeringsfreak

Jag undrar ibland om jag är en gnutta autistisk. Jag mår dåligt om mitt liv inte är inrutat och planerat till punkt och pricka. Eller till så stor utsträckning som det går. Annars blir jag A: Rastlös eller B: Stressad. Denna vecka har kännts väldigt luddig planeringsmässigt. Så nu måndag tisdag har jag klättrat på väggarna. Men nu har planerna börjat ta sig.

Imorgon på dagen: Fika med Lina och Anna hemma hos Anna.
Imorgonkväll: Ev. Hälsa på Ida/ träffa Sara
Torsdag: Ev. Hälsa på Ida, och ev se syskonbarnen spela fotboll
Fredag: Träffa Elisabet och Stefan
Lördag: Middag med Lina, Robert, och ev Anna och Simon


Hoppas jag blir helt frisk snart, så jag kan hälsa på mamsen. Det var över två veckor sen nu..  :(


Host host

Jag tror bestämt att det sitter en liten gubbe i min hals och kittlar mig med en fjäder var femte sekund. Helt galet störande.

Min cykel pajade idag då Pontus skulle låna den. Skit skit skit. Han har inte tur med mina cyklar. Antingen blir dom stulna eller så går de sönder... Så nu har vi verkligen inget transportfordon... Vi funderar på att köpa bil. Eller jag vill, men P är osäker om han tycker det är värt. Men så snart det blir lite kyligare och snön lägger sig blir man ju sjukt handikappad. Det finns inget värre än att cykla på vintern enligt mig. Man fryser fast man svettas ihjäl samtidigt. Usch. Och jag orkar inte hålla på och låna andras bilar..

Nu är det 9 dagar kvar tills skolan drar igång. Folk har åkt iväg igen efter att ha vart hemma under sommaren, eller börjat om att jobba. Så det är ganska trist nu.  Men jag ska FÖRSÖKA göra något vettigt dessa 9 dagar, och främst försöka njuta av ledigheten.
Om nån vill hitta på nåt såhär i sluttampen av sommaren, så hör bara av er. :) 

Dagdrömmeri på IKEA.se

Nu vill jag ba ha en massa saker. Eller jag vill flytta, och göra om och få jättefint... :)

Vill ha vill ha vill ha:

Till köket:













Till vardagsrummet:





















Prosit.

Det här var den absolut segaste förkylningen ever. Varit sjuk i 9 dygn nu.. Hostar heeela tiden. Har massor med slem. Nyser konstant. Ömmar i halsen av allt hostande. Huvet väger tre ton. Näsan är helt igentäppt..Usch och fy.


Meh.

Gillar inte när det är sånt här väder. För fint för att sitta inne, men för kallt för att typ sitta ute och sola. Och pga förkylningen gör jag inte gärna nån ansträngande utomhusaktivitet.

Jaja.

Hade trevlig kväll igår. Det blev spontanfest med Nisse och gamla sörbölegänget.

Ikväll vet jag inte vad som händer. Less på att bjuda in mig själv.

Ojdå nu blev det ett negginlägg. Ah. Sätter mig ute och fryser ett tag tror jag.  



Hm.

Vi tittade på en lägenhet idag. En trea på Sörböle. Japp, precis vad jag vill ha. Men Pontus var osugen. Han tyckte att vi skulle byta ner oss om vi flyttar dit. Han tyckte det var ofräscht. Jag tyckte det var charmigt. Hm.
P är mer sugen på en köpes, och göra om helt och hållet. Men RÅÅÅD vi har...
Han kan iofs gå med på det om vi får byta golv.. Men han sa inget om det nu då vi var där iaf.
Jaja. Jag är en impulsare, och vill flytta nu! Hade inte tänkt mig den här hösten i samma lägenhet.. Och då är det så jobbigt att tänka om.
Jag trivs egentligen bra, men jag tycker det är så litet med en tvåa. Och vi har så dyr hyra också.. Det skulle bli typ samma i den på Sörböle, men det är ändå en trea, och ja, på Sörböle.

Nåja.


Nu har jag helt sjukt tråkigt. Ingen att hitta på något med. Inga pengar, så jag kan inte heller slösa lite tid och pengar på stan. Fortfarande lite sjuk, så jag kan inte hälsa på mamma. Pidde är borta. Hmpf. Har inte en endaste liten helgplan heller. Trååååååkigt.





Stäng av stäng av stäng av..

Berg och dalbane-dag. I morse vaknade jag sjukare än nånsin. Man tycker ju att förkylningen borde gå över efter ett tag, men det bli som ba värre. (Svininfluensan? Eller är jag nojig nu?) Huvudvärken jag haft idag har slagit alla rekord. Helt sjukt så ont i huvudet man kan ha. Och såhär länge har jag aldrig haft ont heller. Är uppe i 16 timmar oavbruten galen huvudvärk.. Inga piller hjälper.. 

Och så kom Posten. Först öppnade jag ett brev från Telia, har ju skaffat mobil och abonnemang med dem. Räkningen för 3 månader var på 1174. Dvs typ 500 mer än jag trodde. Så då blev jag på dåligt humör.

Sen öppnade jag ett brev på LTU, och jag kom in på distansutbildningen! Då blev jag på jättebra humör! Wow, nu slipper jag pendla, råååååååhärligt!!!

Sen fick jag ett samtal ang en visning på en lägenhet på Sörböle, som vi är nästa i tur på. En trea på Östergatan. Så då blev jag ännu gladare!! Visning imorgon! Och vi får ta den om vi vill ha den!!

Därefter blev jag som ledsen, för då verkade det helt plötsligt som om P inte alls ville flytta, som jag trodde att han ville.

Efter det fick jag världens bakslag, eftersom jag så gärna ville kunna dela den glada nyheten om skolan med mamma.. Satt och bläddrade i telefonboken på mobilen, och hittade hennes nummer, och det gjorde så satans ont att jag inte kunde ringa och berätta för henne..

Till sist fick jag ett samtal från C, mammas sambo, som berättade att mamma hade frågat efter mig idag och varit ledsen.. Det är mer än en vecka sen jag var där, eftersom jag är sjuk och inte vill smitta henne. Så då blev jag jätteledsen igen.

Antiklimax.

Men nu måste jag försöka stänga av det jobbiga, för det var ju tänkt att jag och P skulle fira att jag kom in på skolan.. Kul jag är att fira med..


Upphakning.

Jag tänker jättemycket på framtiden. Men inte med ångest, utan med förhoppningar. Jag älskar att fantisera och drömma. Och jag har inga orealistiska drömmar heller, vilket känns skönt. Det är barn och volvo, villa, vovve-köret jag längtar efter.
Det känns också skönt att jag och P är såpass stabila att jag vågar drömma om en framtid med honom.

Det jag just nu tänker på massor av min tid är hund. Jag vill så himla himla himla gärna vara hundägare. Jag tror jag skulle bli en bra en också. Jag har intresset, jag har erfarenheten, jag har tiden. Jag ser det som en jättespännande och kul utmaning att uppfostra en hund helt på egen hand. Jag tror jag skulle fixa det galant. Jag är helt enkelt bra med hundar.
Vad är det som hindrar mig då? Jo, först och främst är det omgivningen. Vad alla andra tycker och tänker. Får så ofta höra "men de kostar jättemycket", " de kräver jättemycket", "du kan aldrig åka bort" osv osv. Som om jag inte förstår vilka uppoffringar man får göra. Som om jag inte tycker att det är värt det. Det är värt allt.

Sune är underbar, inte för det. Men en hund är en helt annan sak. En katt är att ha ett sällskap. En hund är som att ha ett barn. Men för det är hund inte en grej jag skaffar som substitut för barn. Absolut inte!

Sen är det pengarna... Jag har inga pengar. Jag lever på existensminimum.. Och där har vi väl det avgörande problemet. Jag kan inte trolla med knäna. Kan inte få fram massa pengar från ingenstans.

Så tillsvidare fortsätter jag att drömma.. 



Kom igen nu.

Idag ska arbetet in. Så om ca 10 min, efter jag städat bort maten, sätter jag igång. Om några timmar kommer jag att väga några kilo lättare, eftersom stenen jag haft på mina axlar då lättat. Så... Nu kör vi.

Obbola

Har haft en trevlig helg i Obbola. Vi har ätit gott, lekt lekar, dansat ringdans, spelat volley, badat (både i hav och i badtunna). solat, spelat spel, uppvaktat Anki som fyllde år och lilla Tove som kommit till världen, och slappat.  Lite pics.
























































En dag på stranden.

Vilken härlig dag det har varit idag! 6 timmar fördrivna i falket, som för övrigt är mitt favvobadställe. Jaaa jag vet, alltid tvärt emot. Men det är så härligt med grässtrand, och jag älskar att sitta och titta på alla mysiga små ungar som springer omkring. För ja, 98 % av strandbesökarna där består av barnfamiljer. Jag har bränt mig på överläppen. Fast jag har haft solskyddsfaktor 30 på läpparna hela dan. Det är nåt magiskt med mina läppar. Bränner dom jämt.

Jag är fortfarande deppig över skol-beskedet, men jag har inte gett upp. Jag har aldrig trott på en Gud såhär mycket. Om jag kommer in kommer jag att vara evigt tacksam. Så istället för att gräma mig över Umeå, så hoppas jag på Luleå. Hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas.

Skulle ju plugga ikväll. Gick väl sådär. Tror jag skrev ett par-tre rader. Men jag känner lugnet. Jag fixar det alltid till slut, även om sista dagen blir en maraton-pluggdag. Det går liksom heller inte att plugga en fredagkväll.

Så nu ska jag träffa Lollo på coop för att inhandla lite snarra, sen blir det film. Som en fredag ska vara.

Imorgon blir det Obbola. Pontus moster och morbror har stuga där, och vi ska fira mostern som fyller år, samt träffa kusinerna och nytillskottet i deras familj, lilla Tove. Det blir nog trevligt. Har besökt många stugor i sommar. Det gillas.


Hur tacklar jag det här?

Kom inte in på distanskursen. Är trea reserv. Nu gick luften ur mig totalt.. Hängde allt hopp på detta. Andas, andas..

Soleksem och filmkväll som egentligen skulle vara pluggkväll.

Igår morse drog vi till Strycksele (några km utanför jörn), till Piddes farmor och farfars stuga. Annas bror med flickvän mötte upp oss där, och typ resten av släkten anslöt sig under dagen. Det var bra väder och väldigt mysigt. Älskar stugor. Mitt enda krav är att det ska finnas vatten i närheten. Hoppas att jag en dag ska få äga en alldeles egen sommarstuga.

Eftersom det vart så pissigt väder på senaste har min hud av-vant sig med solen, så idag har jag fått massa kliande soleksem, som jag alltid annars får i början av sommaren.
Så himla tråkigt ämne... Soleksem...

Lite bilder från Strycksele



Georg har torra läppar.. :)



En godisskål ställs fram och människor förvandlas till gamar.. :)


Pidde är seriös på en mindre seriös hoppboll.













Sen idag har vi vart i Sjöbo ett helt gäng. Lilla Olivia var med och vi hookade upp. Tänk vad kul det är med barn! Och tänk vad jag har valt rätt utbildning! ( skönt att känna så ibland, mest är jag bara osäker)


Jag har nu börjat på den andra uppgiften på sommarkursen. Det är ett jädra skämt. Jag fattar inte en SMACK. Haha. Fattar inte hur jag tänkte när jag valde denna kurs. Man hör ju på namnet att det ska vara komplicerat och svårbegripligt..
Sociologi och populärkultur.. Man ska analysera. Men lätt att göra det när man inte förstår vad det är man ska få fram. Ibland känner jag mig så himla korkad och o-intellektuell.

Så istället för plugg blev det film med Sara. Young, single and angry. Väldigt udda film, men jag skrattade gott många gånger. Helt klart sevärd.


Imorgon ska jag ta tag i livet. Plugg heeele dan, samt lämna igen en bok som jag troligtvis fått flera hundra i böter på.. Skulle vara inne för drygt 2 veckor sen.. Och det är kurslitteratur.. Hmmm.. Sen ska jag klämma in tvättning där också. Och eventuellt in på stan för ärenden. Bäst av sova nu för att vara pigg och alert imorgon. Gonatt






Fniss


Önskelista

Jag fyller ju år snart. Min önskelista insprirerad av the secret, ser ut som följer:

1. Det bästa möjliga åt mamma. Att hon ska få må så bra som möjligt.

2. Att mormor ska få må så bra som möjligt ( ja, hon är också sjuk nu..Tumör i lungan..)

3. Att jag ska komma in på distansutbildningen i Luleå och att det fungerar bra.

4. Att Anna och Simon får en frisk bäbis som mår bra.

5. En ny kropp... Nääämen inte så dramatiskt. Jag gillar min kropp. Den skulle bara få vara lite mindre.. Ska ta tag i det snart igen. Nu har jag sommarlov.

6. Att jag och Pontus får ha det bra tillsammans, att våran kärlek överlever trots alla dessa prövningar.

7. Att Pontus mormor ska få må bra, och att hon ska få den hjälp hon behöver.

8. En hund.  Helst en samojed, en mops, eller en golden.

9. En fin lägenhet på sörböle.

10. En bäbis.

11. Ett giftermål.

12. En bil. En röd citroën c5, sk "miljöbil".


    
        

    







Nåja. Önska kostar ingenting.

En typisk söndag.

Nu har jag fantastiskt tråkigt.. Och jag vet att jag verkligen borde plugga, för på lördag ska andra inlämningsuppgiften in. Den handlar om samma sak, fast man ska analysera populärkultur ur ett postmodernt socialistiskt perspektiv. Typ. Men, som vanligt kan jag i inte jobba om jag inte har värsta tidspressen. Så torsdag-fredag har jag vad jag gör.

Nu väntar jag på att Majsan ska svara på mitt sms angående en fika lite senare idag. Måste komma ut och göra något känner jag. Ska till mamma sen också.

Jag undrar som flundrar när jag ska komma igång med hälsolivet igen.. Nu i fyra veckor har jag haft semester från allt vad träna och äta nyttigt heter. Inte bra, inte bra. Jag kan inte köra nån halvvariant, utan antingen löper jag hela linan ut, eller så skiter jag i det. Lite fel tänk men.. Sån e ja.

Också är jag arg. Arg på att vissa människor upprepar ett mönster och sårar. Usch usch.


.....

Nu ikväll har jag varit och hälsat på svägerskan med son. På vägen hem cyklade jag förbi radhuset jag bodde i mellan sex och elva års ålder. Jag kom då till insikt att jag, undermedvetet, undvikt att gå/cykla förbi där nu i några års tid. Under de fem åren jag bodde där hände saker som kom att göra mig till en osäker och grubblande liten flicka. När jag i årskurs två på gymnasiet kraschade och blev sjukskriven, drömde jag om detta radhus natt ut och natt in. Jag är säker på att drömmar finns till för att ventilera och rensa huvudet på sådant man inte orkar eller vill tänka på under sin vakna tid. Drömmarna avtog i takt med att jag började brottas med mitt förflutna genom samtal och ändrat tankemönster, men än idag gör det huset mig påmind om olika, mest jobbiga, saker.  Många minnen av mamma svischade också förbi då jag passerade huset. Minnen av en ung, pigg, frisk och livfull mamma. Mamman som bodde i det där huset, med mig, var helt ovetandes om att hennes liv skulle ta slut alldeles för tidigt. Att hon skulle insjukna i en ovanlig och aggressiv sjukdom och försvinna sakta men säkert. Ingen visste. Ibland önskar jag att jag visste. Så att jag skulle få möjlighet att visa min tacksamhet och min kärlek på ett sätt som jag aldrig gjorde.
En massa tankar snurrar i mitt huvud. Fragment från det förflutna. Minnen som smärtar. Saknad som svider. Nu ska jag lägga mig i sängen, tända mammas ljus och bara tänka. Tänka på henne.




Hemma från Övik.

Vi har haft en jättemysig semester. Lite bilder.











RSS 2.0