Tryin to keep up the spirit..

Numera har jag väldigt ofta en molande krypande känsla i kroppen. Misstänker starkt att det är tristess.. Jag vet att många tänker att "oj vad härligt det vore att vara ledig jämt", men det är verkligen inte det.. Jag måste planera in saker hela dagarna för att inte känna mig rastlös och få långtråkigt. Och främst av allt, att inte känna mig lönlös. Överflödig. Lite värd. För när man inte gör nåt bra för världen/sig själv/sin ekonomi så är det väldigt lätt att man hamnar i träsket som kallas låg självkänsla.

Tyvärr så är den bästa medicinen för min rastlöshet att handla saker. Jag känner mig som ett enda konsumtionssamhälle. Tänker hela tiden på att få shoppa nya prylar. Av erfarenhet vet jag att om man pluggar eller jobbar finns varken det där extrema sugen efter att sprätta pengar, och inte heller tiden till det.
Nu går jag på stan flera gånger i veckan, för att träffa vänner som är lediga, och bara spendera tid. Och självklart blir pengar då också spenderade.

Nu handlar det om max två veckor till som jag går sysslolös. Sen blir det praktik, och jag är nervös as hell. Men jag hoppas och tror att denna praktik kommer att leda till bättre självförtroende, bättre självkänsla och förhoppningsvis en tillfredsställelse jag inte har nu. Så snart kära vänner, kommer jag att sluta jaga er med blåslampa för att få er att umgås med uttråkade lilla jag.. Och snart kommer jag kanske också mitt enorma bäbis-behov avta. För det är också nåt som jag tänker på tills jag blir tokig. Det är svårt att ignorera en röst som hela tiden viskar "jag vill ha en bäbis jag vill ha en bäbis JAG VILL HA EN BÄBIS" nånstans i bakhuvet..

Jag tar gärna emot tips på vart jag ska söka praktik. Det bör vara något som är ganska anonymt, varierande, praktiskt, och där det finns möjlighet att träffa lite jämnåriga arbetskamrater. Och där det finns chans till jobb sen..Funderar själv på nåt slags kontorsjobb.. Några andra tips? Det ska inte innefatta vård av något slag, inte heller inom handels eller resturang...

Nu blir det hårdträning i två veckor, för att stilla lite av myrorna i brallan! Schemat ser ut som följer:

Mån: Kondition (crosstrainer) + styrka
Tis: Löpträning
Ons: Kondition + styrka
Tors: Löpträning
Fre: Kondition + styrka
Lör: Långprommis
Sön: Långprommis


Och hör ba av er om ni vill träna, fika, promenera, eller tja.. vad fan som helst! ;)


Fniss

Igår var en riktigt fullspäckad dag. Först drog jag och Elsa på stan och handlade upp några medlemscheckar vi fått från HM, jag köpte en blåvitrandig tunika, träningsbyxor och en sporttop. Sen skyndade vi oss vidare till Kåge där vi skulle lyssna på Voxboys som kvinnan som presenterade sa (de heter ju Voicebox förstås) samtidigt som vi skulle sköta världens bästa Sally! Dom var fenomenalt bra som vanligt. Jag är så bortskämd med så bra musiker omkring mig! Alltid lika svårt att hålla tårarna borta när Pontus sjunger solot på "ett liv för mig" = världens finaste låt.
Därefter skjutsade vi hem Elsa och skyndade oss hem för att jag skulle få sova min dagliga sömn (stört) , innan vi blev bjudna på gomiddag hos Åsa och firade Emil som fyllt 16. Köpte massa godis och några lotter åt honom, men det blev inte så lyckat eftersom han just satt in nån ny tandställning i mun och inte kunde tugga.. Nåväl.

Till sist drog vi till Lina och Robert för att se Melodifestivalen/OS.
Lina visade mig en blogg som borde ha varit ett skämt men inte var det. Jag skrattade så tårarna sprutade! Tjejen i fråga ville gärna vara en blandning av Britney Spears, Jenna Jameson och Paris Hilton, men lyckades väl... mindre bra.... :D
Poseringen på inplastade höbalar var favoriten!

Nu ska vi på kalas hos Pontus faster Lena, trevligt! Jag älskar kalas:)




ooooooh nooooooo

Spillde just kaffe över hela vita soffan. Det är kul.


Min blivande bästis











Idag körde jag crosstrainer i hela 50 minuter trots förkylning i kroppen. Efteråt fick jag ligga ner i hela 50 minuter för att inte kräkas eller svimma, som straff efter att ignorerat kroppens protester. Damn you Nisse som hetsade mig. Men tji fick väl jag som lurade med Nisse på ett body pump-pass så att han inte kunde gå på en vecka. Vet ej om vi är bra för varandra när det kommer till träning..?


Sen blidde det födelsedagsfika hos Bea som hade bakat mer inför sin födelsedag än vad jag gjort i hela mitt liv. 
Det var trevligt att träffas, som vanligt! :)


Ikväll har jag vart hos syster Åsa med familj. Vi åt tacogratäng, spelade yatzy, såg Let's dance och Solsidan. Sen var det dags för mardrömsfärden hem. Att cykla, med en relativt skranglig cykel, i djupsnö är inte något jag rekommenderar. Jag svor tyst för mig själv hela vägen. Jag har inte klagat mycket på den här vintern men nu måste det ut:


Hellpjåkas nedra snö och kyla, nu får det faktiskt va nog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Fattar ni hur lång tid det kommer att ta innan all denna snö tinat bort!? Om det ens hinner bort innan det är dags för ny snö igen..



Knäppo.

Igår när jag träffade Ida på stan visade hon mig sin almanacka. Och jag kände hur det började vattnas i munnen. Jag älskar almanackor! Och hennes var helt enkelt fantastisk, man specialbeställer den och bestämmer själv utformningen.. Man kan välja precis vad man vill ha med i den och inte, helt otroligt. Så när jag kom hem kastade jag mig på datorn och gick in på almanackans hemsida och fyllde i allt som behövde fyllas i, men när jag kom fram till betalningen inser jag att jag inte har råd.. Mina slantar kommer på fredag, så det är bara att snällt vänta tills dess. Och jag har inget tålamod när jag är peppad. Så nu känns det som år och dar till på fredag.. Och jag kan knappt tänka på nåt annat än den där underbara uppfinningen. Sen tar det dessutom två veckor innan man får hem den.. Men, det är bra att jag får träna upp mitt obefintliga tålamod.
Man kan tycka att detta är oerhört knäppt. Att oavbrutet ha en almanacka i tankarna.. Men vad kan jag säga. Då är jag väl knäpp då. Detta är iofs ingen stor nyhet. :)


Pga förkylning har dagen varit oerhört händelsefattig. Har glott på tv, sovit, diskat, tillagat plättar och därmed skapat en ny redig diskhög...(när tar det slut??)  Men ikväll har vi hälsat på Anna, Simon och barnen och sett Bröllopsfotografen, en riktigt bra film! Av Ulf Malmros, som även gjort Smala Sussie. Gillar hans stil! Gillade även Tuva novotnys stil i filmen. Se den!


 


Hoppas på att vara frisk imorgon så jag kan träna. Är ruskigt träningsberoende nu. Det är inte helt fel :)


Still ill

Halsen gör fortfarande ont och kroppen ömmar, så det blir ingen träning idag heller. Istället blir det dammsugning och diskning och fortsätta sätta in foton i nya albumet. Ikväll blir det nog pyssel med Majsan, då fortsätter jag bara med fotoinsättningen.

Den 9e mars ska jag få träffa en handläggare för projektet utsikten, som innebär praktik för "såna som jag" .. Så nu har jag två lediga veckor kvar innan allvaret börjar. Är både nervös och taggad!


Igår köpte jag en skjorta jag trånat efter länge...








Tre inlägg om dan.. Rekord..

Blev ba sugen att visa mina nya hem-projekt:




Mitt pysselrum!





Fotoväggen som inte riktigt är klar än..







Studio-bordet (det ser måhända lätt ut att fixa en såndär G-klav, men herre vad jag svor innan det blev bra!!) Använde mig av svart klisterpapper..




Text på väggen i hallen







Text i sovrummet


















Semesterresa

Det var då själva klån så mkt förkylningar det går. Har såklart åkt på det nu jag också. Hade ju tänkt träna idag, men kände nu när jag fikade med Ida hur halsen börjar göra ont och kroppen blir alldeles matt.. Så det blir ingen träning den här veckan då förmodligen. Skiiit också!

Jag har som mål att åka utomlands iaf en gång om året. Det har jag gjort nu i fem års tid, och årets resa går till.. Ja jag vet inte än. Men jag och Pontus bestämde igår att vi drar iväg nånstans i slutet på maj/början på juni. En sista minuten, en vecka, bara för att slappa och bli bruna, och förhoppningsvis leka på nåt vattenland:) Sweet! Vi vill som åka nånstans vi inte varit, och medelhavsländerutbudet börjar sina litegrann eftersom jag varit i Grekland 3 ggr, Turkiet, Spanien, Italien och Pidde varit på de flesta ställen.. Och utanför Europa har vi inte råd med det här året.
Jag är sugen på Malta. Eller Sicilien (som jag vet tillhör Italien, men ändå lite annars jämfört med fastlandet) och kan även tänka mig Mallis eller Kanarieöarna (samma där, fast gällande Spanien)
Är även sugen på Kroatien, men det är lite kallare där i Maj. Bulgarien är det inte ens tal om.


Tänk er!!



Sicilien






Malta

jomensåatt..

Nu ska jag alldeles snart bege mig till stan för att träffa Ida! Trevligt att vi har börjat ses lite oftare, förr var det "en gång varannan månad"-stuket.. Jag tänkte slösa upp mina sista pengar, eftersom det kommer nya på fredag. Jag har inte alls varit så ekonomisk denna månad.. Men tänk er själva, inte haft nå pengar sen november, sen dyker dom hux flux upp! Shoppingsuget har då hunnit byggas upp till sitt klimax..

Sen tänkte jag träna lite, har dock blitt förkyld jag med (som resten i min omgivning) men jag tar det lite piano..

Jag vill bara tipsa om att se söndagens avsnitt av blåsningen, när de blåser Johan Glans (den sista av blåsningarna) Jag har sett det tre fyra gånger redan, och jag skrattar lika mkt varje gång!


Neråt

Jag har ju skrivit litegrann om mina kliande röda ögon och mina ständiga nysattacker och såriga näsa. Jag har väl som misstänkt att det är Sune jag är allergisk mot, men förnekat detta grovt. Jag har istället skyllt på damm. Det blir dock värre när jag har kammat hans päls, och nu har det gått så långt att jag har börjat få fobi för hans hår.. Har samlat på mig fyra stycken klädrullar (som tar bort hår och sånt ni vet) och det säger mig som nåt.. När jag var till optikern förra veckan kunde han genom att titta på mina ögon rätt säkert säga att det är katt-allergi.. Han kände igen tecknen för detta.


Så jag har beslutat mig för att hitta en ny ägare till Sune.  Detta är en enorm sorg, eftersom jag dels ser Sune som en självklar familjemedlem, och dels för att pälsallergi är nåt jag troligtvis alltid kommer att ha = aldrig mer en katt.. Vet ej om allergin innefattar hundar, men vet sen tidigare att jag är allergisk mot hästar.

Det är så typiskt. Jag som älskar djur mer än nåt annat.


Därför känns det väldigt ledsamt nu. Ska försöka he mig iväg och träna för att skapa lite endorfiner, men det tar emot nå vansinnigt!

Akuten

Inatt när Pontus kom hem efter en hel natts OS-tittande vaknade jag till och mådde som vanligt, och kände att jag behövde kissa. När jag var på toaletten sköljde en magsmärta över mig utan dess like, och eftersom jag lovade mig själv att kolla upp felet om det kom en till gång så bad jag Pontus ringa 112. Tanken på att sätta sig i en kall bil som kanske stannar då och då längs vägen (den gör så våran sk "pärla") kändes inte aktuellt. Dessutom fick jag tillfälligt för mig att om man kommer in med vanlig bil måste man vackert vänta på sin tur att träffa läkare hur ont man än har (förstår ju nu att det inte är så det fungerar), och att ända sättet att få hjälp på studs är att tillkalla ambulans.. Men när den var på väg fick jag lite panik över den väntade dramatiska ambulansfärden och bad Pidde, som var kvar i luren hos 112, säga att vi kunde åka in själv, men bara om hon lovade att vi fick komma in direkt för att få träffa läkare.. Då hör jag i luren "Men du, hur snabbt man får hjälp på akuten beror inte på vilket fordon man kommer i" lite lagom drygt så där. Såklart. I friskt tillstånd förstår jag ju det. Men iaf. Vi åkte in, och jag satt med kräkbyttan i högsta hugg hela bilfärden. Väl inne (jag ramlade in dubbelvikt ojande och med tårarna sprutande) fick jag träffa en sköterska såhär snabbt: (fingerknäppning), och hon gjorde alla tester i världen medans jag låg där och kved. En läkare tillkallades snabbt och jag fick smärtstillande, och den fina läkaren undersökte mig allt hon kunde. Jag berättade, sedan när smärtan gick ner lite, att jag haft detta förr, och att jag misstänkte endometrios, och hon fixade en tid åt mig på kvinnokliniken så fort de öppnade, dvs ca 2 timmar senare. Pontus hade inte sovit någonting, så personalen rullade in en till säng till vårat rum och släckte ner så att vi kunde sova lite. Det var fint tycker jag.
Hos gynekologen två timmar senare visar det sig att det inte är endometrios men han hittar en cysta på min högra äggstock, som är stor, men ofarlig. Det är när den vrider sig som jag får sådär megaont. Cystor brukar tydligen försvinna av sig själv så jag ska avvakta några månader. Om den inte är borta tills dess blir det operation. Min livs första i så fall. Lite nervöst.. Det känns jobbigt att jag kanske kan få såhär ont igen, men då vet jag iaf att det inte är nåt farligt. I värsta fall kanske man måste operera bort ena äggstocken, men kvinnor har ju som tur två, så han sa att det inte bör påverka möjligheten att bli gravid nämnvärt. Pjuh!


Nu mår jag rätt okej. Har fortfarande lite ont, men det är uthärdbart. Hoppas det hinner försvinna tills imorgon då förskollärartjejerna ska komma hit!


Gonatt

Då kör vi!

Idag ska jag och Pontus ta tag i förra inläggets lista. Känner mig peppad men tyvärr har jag en mensvärk som heter duga som sinkar mig. Men med nån ipren och en värmedyna borde det ge med sig.

Idag ska jag även hämta mina glasögon! Är nervös, tänk om jag tycker dom är jättefula nu när jag hämtar dom.. Men det känns väl kanske inte jättetroligt. Men man vet aldrig med mig, ändrar åsikt snabbt som blixten!

Igår var jag skitduktig på gymmet. Jag promenerade på löpbandet som jag hade ställt in i uppförsbacke, i 50 minuter, sen styrketränade jag tills musklerna darrade. Skönt!
Ikväll tänkte jag träna löpning, om jag inte är helt slut efter dagens projekt.

Har en massa grejer jag vill köpa nu också...

Bla







Får se hur det blir med den saken, risken är att plånboken börjar protestera högljutt!




Hoj!



femtielva bollar i luften

Känner ni igen att det lätt blir så att när man har jättemycket tid, så blir inte så mkt gjort? Väldigt motsägelsefullt å ena sidan, men samtidigt är det rätt logiskt att man skjuter upp saker eftersom man tänker "jag kan likagärna göra det där en annan dag.."

Nu har jag miljoner saker att fixa. Tex:

¤ Måla listerna runt dörrarna (jag vet, jag tjatar om de här förbannade listerna, men de driver mig till vansinne snart, har dock målat listerna runt ytterdörren idag, bara 4 dörrar to go...)

¤ Köpa kvartsstavar och sätta fast (såna här smålister som sitter mellan golvet och trösklarna)

¤ Laga lampan som hänger ute i trapphuset. (jag försökte montera ner den, men gav upp då det inte gick utan att få en dödsstöt på köpet, så nu hänger lampan i en sladd ner från taket.. Detta var före jul.. hmm) Nu är det alltså kolsvart där ute, så det är alltid med lite spänning man träder ut i ljuset, man vet aldrig vad man i blindo kan ha råkat klä på sig:)

¤ Sätta fast spots i hörnskåpet jag fick ärva av mormor, samt köpa lite alkoholhaltiga drycker att fylla skåpet med.. Äntligen får Pidde sitt barskåp, och jag har ett fint arvehörnskåp i vitt som inte alls ser ut som ett barskåp, alla nöjda alla glada.

¤ Måla underredet på våran hylla ovanför datorn och sätta fast lampa där. Hej jag heter Moa och jag är en lampoman. Lampor överallt. Hatar mörker! Men hatar även taklampor, därför alla dessa smålampor överallt..

¤ Skruva/spika upp en magnettavla och ett tidningsställ i studion. Fråga mig inte vad jag ska ha dessa till i en studio, men det är enda stället de passar på eftersom båda är svarta..

¤ Tillverka en träram med måtten 1,30x1,50 (dvs jädrigt stor) som jag ska spänna upp ett tyg på, och därmed kunna dölja några fantastiskt fula kablar som hänger på väggen i studion.

¤ Tillverka ett motiv till tavlan ovanför soffan. Nu känns motivet lite för pretto.. Nåt foto på nå kvistar.. Frågan är om jag ska måla nåt själv eller.. Men om jag känner mig själv rätt så tar det sisådär femtor år innan det är klart, så jag får hitta på nåt annat.

¤ Sätta fast sladdar med sånadär spikar ni vet.. Jag hatar verkligen sladdar! Längtar tills allt blir trådlöst.. Det är förhoppningsvis bara en tidsfråga. Annars kommer sladdar att bli min död..

¤ Styra upp tavelväggen (på tal om det.. Måste beställa fler foton.. Nu i större storlekar.. Framkallningsstället måste börja misstänka att jag har nån märklig böjning för fotografier.. :)

¤ Olja in köksbänken

¤ Lacka om köksbordet

¤ Organisera TV-bänken. Där råder kaos.

¤ Köpa tyg och sy nya kuddfodral till soffan. De ska vara naturvita och beiga hade jag tänkt mig..


Det jobbiga med mig är att jag inte kan hålla mig till ett sak och slutföra den, utan jag far runt som en studsboll mellan de olika projekten, och inget blir som riktigt klart.. Hm. Kanske ska beta av sakerna i ovanstående list-ordning..

Till på köpet har jag åkt på nackspärr, så om jag ska titta till höger måste jag vända hela mig ditåt.. BÖKIGT.

















Hm

Det är så typiskt mig. Tränar hela veckan, äter jättebra, också kommer helgen.. Har iofs tränat väldigt bra i helgen men ändå så blir jag nästan manisk och måste "passa på" att äta gott, eftersom jag inte får det till vardags... Och vad händer? Jo jag går ner nåt kilo under veckan, och går upp det igen under helgen.. Måste lägga om min taktik.. Nåt tips? Jag måste få äta lite gott under helgen, annars känns det inget speciellt då den kommer...

Nu ska jag städa en massa innan jag styr kosan mot försäkringskassan där jag ska träffa min handläggare för första gången. Är rätt nervös.
Ska passa på att ta en promenad i samband med besöket, det får bli dagens motionspass. Körde rätt hård styrketräning igår, och imorgon står löpträning på schemat.. 

Igår spelade Elsa in en låt (Taylor Swift - Love story) här i vår hemmastudio, det blev så bra, hon är jätteduktig!! Om det inte vore för att hon skulle strypa mig skulle jag lägga upp låten här... Stoltare moster får man leta efter!

Sen idag ska jag äntligen försöka komma igång med list-målningen.. Går himla trögt på den fronten.. 



 


Alla hjärtans dag 2010

Pga borttappad kameraladdare får mobilkameran duga tills vidare!















Snart kommer systerdottern Elsa hit, vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men nåt blire. :) Ikväll ska jag träna och till sist mysa med hjärtat mitt! Vi ska se Pearl Harbor ( folk får säga vad de vill om den, jag älskar den! ) och äta ost och kex, mys!





Morr!

Ni vet känslan när man har längtat efter någonting väldigt länge och besvikelsen att just det ni längtat efter inte finns på affären...

Det hände mig idag på coop när jag skulle köpa mitt lördagsgodis. Favoriten för tillfället är citronläppar, och jag hade mina farhågor att de skulle vara slut, eftersom de har varit det de senaste 5-6 gångerna jag ska köpa godis.. Och mycket riktigt. En tom plastlåda där läpparna skulle ha legat flinade hånfullt mot mig idag..





ÅÅÅH! Jag som var så sugen på läppar!!



En solig lördag

Nu sitter jag här och lyssnar på John Mayer och väntar på att mitt förmiddagskaffe ska svalna lite. Jag ska alldeles snart bege mig ut på en långpromenad i solen. Tänk vad vädret påverkar en. Jag får som ett glädjepirr i magen då solen kommer fram på vintern. Om jag var en skidåkare skulle jag absolut spänna på mig skidorna en sånhär dag.
Igår var vi på kriti och käkade med Piddes släkt för att fira mormor Emmas 85årsdag. Det var väldigt gott och mycket trevligt. Sen for vi hem till Mormor (oss) för att äta marängswiss, se lite let's dance och surra. En trevlig kväll!


Idag ska även mormor Emma komma och hälsa på här uppe hos oss för första gången (!). Hon har varit rätt invalid nu i flera veckor pga bruten arm, så att klampa uppför och nerför en ganska brant trappa när man redan i grunden är ganska ostadig har väl inte varit på fråga, förrän idag. Spännande att se vad hon tycker!

Ikväll drar jag till systra mi för att äta middag och troligtvis stanna för att se melodifestivalen, om jag inte får nåt infall och drar iväg någonstans.


Typiskt mig.

Jag var in på synoptik igår och lånade hem lite nya bågar.. Så nu har jag som helt ändrat mig..

Jag tror att det blir dessa:




Dom liknar de andra mörka men är lite mer feminina på nå vis..

Okej, nu är det final...

Idag har jag varit på synoptik och lånat hem lite bågar.. Har själv kommit fram till att det står mellan två stycken, så nu behöver jag verkligen er hjälp.. Kommentera gärna igen även om ni framfört er åsikt redan.





Par nr: 1







Par nr 2:









Ska ha bestämt mig innan torsdag, så hjälp mig gärna NUU! :)




Yes yes yes yes!

Har nu tillslut fått beviljad sjukersättning. Så jävla skööööönt... Välbehövliga slantar fanns på mitt konto i morse. Det känns som en enorm sten lättat från mina axlar!

Så för att fira detta var jag ju förstås tvungen att slösa lite pengar.. ;) Beställde just 1061 foton, från 2007 och framåt. Blev ca 1000 spänn.. Men det känns verkligen som väl investerade pengar, foton är minnen för livet. Och att bara ha dem på datorn känns väl sisådär. Så nu är det bara att sätta igång att pyssla med mitt nyinköpta fotoalbum! Fast just ja.. Kunde ta en vecka att få hem korten.. Så jag kan inte börja pyssla nu på onsdag heller, när jag och Majsan har vår traditionella pysselkväll..  Förra veckan hade jag ju då förstås inte heller några foton att pyssla med.. Har dock en tavla till syskonbarnet Arvid som bör bli klar snarast. Så får göra det då isf.

Det var kul att vara med barnen på edda, släppte loss leklusten i mig och vi körde massa vattentävlingar!
Ibland känner jag mig faktiskt som världens bästa moster ;)

Imorgon ska jag först iväg och träna på morgonen, sen blir det att fortsätta leta glasögonbågar, sen blir jag hämtad av Bea för att då bege oss till Johanna i Skelleftehamn och fika. Najs najs! Är glad att jag fortfarande träffar pluggtjejerna då och då, även om det är jag som i princip tvingar mig på dem.. :)
Därefter är vi bjudna ner hit till momme som fyller 85 imorgon! Tills sist är det kammarkören imorgonkväll. En fullspäckad dag, precis som jag vill ha det. :)

Godernatt!


Helg

Efter en sammanställning (tack alla som tyckt till om glasögonvalet) så tyckte de flesta att jag skulle skaffa glasögonpar nr 1.
På andra plats kom de genomskinliga FACE, och det är faktiskt dom jag är mest sugen på själv. Jag tycker det är skitsnyggt med genomskinliga bågar! Så nu ska jag ut på stan och försöka hitta några som faller mig på läppen. ¨

I fredags hade vi begravning för mormor. Det var ömsomt jobbigt, ömsomt fint. Jag kände mig ganska avstängd dock.. Det kom bara några tårar när vi gick fram för att lägga en ros på kistan, och jag lade en ros från mamma också. Då kändes det oändligt sorgligt.

Minnesstunden var rätt lättsam, och jag tog mod till mig och spelade mormors favoritstycke på piano; "Ballade pour Adelíne". Det var inte planerat, men det kändes rätt, och folk blev väldigt rörda. Sen berättade jag för hela skaran om midsommar i år, då mormor var så rolig när vi lekte lekar. Folk skrattade gott. Förstår mig inte på mig själv. När jag ska prata inför en eller två personer kan jag staka mig mycket och vimsa på, men då när jag ska prata inför många flyter det på som ett rinnande vatten. Man tycker ju att det borde vara tvärt om.

Fredagkväll spenderades med favvogänget; Lina, Robert, Anna, Simon och barnen. Och Pidde förstås. Igår hakade jag på Simon, Anna och barnen och svärmor till Leos lekland, det var en positiv överraskning. Vilket ställe! Tänk om man hade haft nåt såntdär när man själv var liten. Nej, då fick man gott nöja sig med en simpel lekpark med några gungor på sin höjd.. Okej då, så illa var det kanske inte.



Georg är jättepeppad!



Dags för lunch. (Lunchen bestod dock inte av en apelsin, utan den agerade bara boll en stund)



Sally kanske inte fick jättemkt utav leklandet, men hon var nöjd med att titta på alla barn som lekte.



Igårkväll var det schlagerfest hos Nisse. Mycket trevligt! Salem al fakir är, och har alltid varit, kingen. Så jag var nöjd. Mindre nöjd över Ola dock... Vilken dryg jävel han verkar vara.. Har även hört historier om honom som inte direkt bättrar på hans rykte. 




Poängutdelning. Vi skulle ge poäng för låt, framförande och kläder. :) 





En klassiker; jag och Nisse sjunger "Something stupid"







Linnéa, Fredde, John och Annie



Pidde, David, Kenth och en alltid lika glad Fredrik



Vi taggar för utgång



John och Nisse a.k.a de långa tu



Jag blev riktigt impad av coverbandet "Duo jag". De var sjukt bra! Släng er i väggen Krutov! 


Nu ska jag inte festa på ett bra tag. Två helger i rad är ovanligt, och inte något jag egentligen föredrar.. 




Imorgon ska jag på Edda med syskonbarnen, som är lediga från skolan. Det blir skoj!

 





Behöver smakråd!

Jag glömde mina glasögon på sun tan då jag var och solade förra veckan. När jag skulle gå tillbaka för att hämta dom, hade inte "personalen" sett till några. Så de är alltså stulna.. Väääärt.... Så nu måste jag skaffa nya. Men det var ändå typ på tiden.

Nu kommer lite olika modeller, skulle behöva din synpunkt! Det handlar alltså inte exakt om dessa glasögon, utan bara olika typer av modeller, så jag vet vad jag ska rikta in mig på.





































Nu ska jag börja städa lite och förbereda lunch, denna fina tjejen är på ingång!



Ida Jonsson.

(Snodde en bild från fejjan, hoppas fotografen inte misstycker..)

Mäh!

Gjorde just en "Idol-Camilla"... Kollade posten nu när jag kom hem från gymmet. Jag hade fått ett brev från försäkringskassan där de hade räknat ut hur mkt sjukersättning jag har rätt till, och jag trodde då alltså att det var klart, att jag får pengar. Glad i hågen sprang jag in, med ytterkläderna på, och kastade mig om halsen på Pidde medans tårar av lättnad och glädje sprutade. Efter lite glädjedans läste jag brevet noggrannare, och kom fram till att brevet förklarade hur mycket pengar jag skulle få OM det hela blir godkänt. Det saknades bara en Peter Jidhe som tog ner mig på jorden igen. Hmpf.
Men jag tycker det låter konstigt att jag skulle få avslag nu... Si och så mkt pengar får du, men du får inga!
Nåväl. Fortsätter att hoppas. 

Helgen var bra. Det blev inte spelkväll i fredags, utan myskväll med Majsan och två söta hundar. Sigge som hade Parkinsons stackarn, och Sally som lät som en gris.
I lördags blev jag och Pidde bjuden till Anton Nilsson och hans Emma på middag, det var kul, länge sen man sågs. Festen hos Louise senare på kvällen var trevlig, roligt att träffa nytt folk! Men utgången blev en flopp. Vi stod och frös häcken av oss jättelänge i kön till S8, det var tydligen fullt i garderoben, så det blev den s.k "en in- en ut-principen". Samtidigt strömmade det in AIK:are via VIP-kön.. Himla störande.  Till slut gav vi upp och gick på Calles. Men vi insåg att stället stängde 25 minuter senare, så i brist på annat gick vi  på balzac. Vi fick komma in gratis (vad säger det om stället för det första?), så vi tänkte att vi ger det en chans. Men det var SÅÅ tragiskt. Jag kom fram till att jag kände två stycken på hela stället. 2 av typ 200 är dåliga siffror. Det var bara en massa vinglande och muckande fulla fjortisar (18-20-åringar), så jag lade i princip benen på ryggen. Eller... Jag tjatade på Pidde i en halvtimme först att vi skulle fara, han hamnade i en tv-spelsdiskussion med en kompis lillebror. Men till slut hamnade vi på MAX, och där träffade vi helt plötsligt på Göran Gabrielsson (se bild nedan), en imitatör, känd från bl.a Babben och co. Så jag bad han dra lite imitationer, och han bjöd på Kungen och Sverker Olofsson. :) Men sen vart det lite obehagligt... För när vi satt och åt våran mat kände jag hur han stirrade på mig oavbrutet.. Hmm.. 



Nu skakar jag i hela kroppen efter ett tungt body pump-pass. SKÖNT. Gonatt!



 


RSS 2.0