En snabb uppdatering.

Jag har börjat praktisera. Blev så att jag är på fritidskontoret. Det känns bra! Nästan FÖR bra... Vill som att det ska ta emot så att jag får kämpa mig över den där höga tröskeln. Men men. Den kanske kommer. Knasigt va? :) Vill att det ska gå sämre! Haha. Man kanske ska akta sig med vad man önskar sig.. Har en jättehärlig handledare! En förebild!

Bilen jag skrev om tidigare verkar vara bilen som gud glömde... Hämtade den igår, och innan vi ens lämnat parkeringen blir jag inlåst och får lite panik.. Så nu får vi inte låsa bilen.
Och efter en jättetrevlig kväll hos svärföräldrarna igår så får vi punka när vi är påväg hem mitt i natten. Det var väl sådär kul att byta däck i beckmörker och med sommarjackor (att man aldrig lär sig att våren är kall så fort solen försvinner...) Pontus gjorde iofs hästjobbet. Det enda jag lyckades med var att riva sönder varningstriangeln..

Så nu vet vi inte om vi ska behålla bilen eller lämna igen den... Den har inte direkt gjort ett bra första intryck..

Idag är det valborgsmässoafton, och det verkar som att det blir en lugn kväll. De flesta har andra planer, och som det är när man har ett rätt stort kompisgäng så är det svårt att klämma in alla man vill vara med på ett ställe, så det är bara att acceptera att det blir uppdelningar.. Det lutar åt att det blir grillning med Lina och Robert hemma hos oss, och att kanske ett par stycken dyker upp senare. Det känns helt okej. Skulle dock vilja skaffa något nytt sällskapsspel.. Ska gå på coop och kika idag.


Nu ska jag ta mig en långpromenad, trots snöandet. Är inte jättepeppad, men jag vet hur härligt det är sen när man kommer hem. Och jag har ju favvoboken i öronen.

I förrgår skötte jag Sally och Georg hela dan, och som vanligt när jag är i närheten av dem dyker kameran upp:


  

Sally är glad som vanligt :)



Georg kör sin nya skeptiska min som jag skrattar lika mkt åt varje gång:)



 

Moa glömde haklappen...




Sally tar en powernap





Trevlig valborgsmässoafton!


Balkong

Imorgon åker jag och Pidde på en liten balkongshoppingtur.. Först coop bygg och köper en möbelgrupp som liknar denna: (Emil, styr upp så att de lägger upp coop byggs utbud på nätet ;)






Sen upp till Solbacken för att handla lite prylar på Rusta.. Tex eventuellt denna plastmatta:





Skulle vilja göra balkongen till en rödvit dröm, i stil med denna:





Fjortisbeundran..

När jag var yngre var jag ett stort fan av Beverly Hills 90210. Vet inte hur många gånger jag sett alla säsonger, men många i alla fall. Min tonårskärlek var (såklart) Dylan. Jag var som besatt, visste hans repliker, visste allt om både karaktären och skådisen, dvs Luke Perry...

Tror ni jag satte kvällsteet i vrångstrupen för några månader sedan då jag märkte att Luke Perry himself skulle vara med i en svensk film; "Äntligen midsommar". Jag trodde det var något konstigt skämt, jag menar, hur ofta händer det att min amerikanska gud helt plötsligt ska vara med i en svensk film!?!? Mycket mycket märkligt. Hur som haver så såg vi filmen för några dagar sedan, (vet ej varför det inte blivit tidigare) och filmen i sig var tragisk och inte alls sådär jättebra, men pga hans medverkan var det den bästa filmen jag sett på vääääldigt länge! Trots att jag skämdes för Sveriges skull och för att vara svensk, för skådisarna var så pinsamma allihop.. Speciellt tjejen han hookade upp med...
Jag skulle ha blivit skådis.. Då kanske det hade varit jag som skulle vara med i en ganska liten produktion av en lite B:igare film och helt plötsligt få veta att jag skulle få spela mot The god...
Jag slungades tillbaka till min ungdom, och jag flinade hela filmen igenom. Vilken kaaaarl! Och han har bara blivit snyggare med åren..


Luke då:




Luke nu:






Och det roliga är att som vanligt tycker jag att min Pontus är lik honom, som jag tycker att han alltid är lik de jag tycker är äckligt snygga. :) Är jag partisk? Kanske lite... :)


Fick en uppgift..

.. Och som vanligt då det gäller lekar tar jag på mig uppgiften till 100%. Har blivit tillfrågad av min syster att göra ett vänner-quiz (alltså som i serien) till några vännertokiga kollegor till henne som slagit vad mellan varandra vem som kan mest om serien. Det var tydligen höga satsningar, så det här kan bli spännande.. :)

Om någon kan komma på någon riktigt lurig vänner-fråga, hör av er!! Jag har börjat fila på några, men behöver fler!



En av världens bästa serier. Och vad än alla säger så är det Ross som är favoriten. Punkt. :)

blivande kombiägare!

Nu har vi snart kammat hem lite fler vuxenpoäng.. Vi ska nämligen få (jaaa, du läste rätt; FÅ) en bil av min systers ex och barnens pappa. Han ville bli av med den, och det kändes väldigt dumt att tacka nej, med tanke på att den är så gott som felfri jämfört med våran otroligt knäppa bil som vi har idag. Den hoppar nämligen fram på vägarna. Får inte tillräckligt med bränsle tydligen.. Och eftersom varken jag eller Pidde har något behov av att ha en snygg, ny och dyr bil så länge den är körduglig, så känns det här toppen. :)

Så snart har vi en sånhär:
(Volkswagen passat)




Och ja... Jag kan väl inte sticka under stol med att jag känner (eller kanske hoppas snarare) att vi dessutom är ett steg närmare att bli föräldrar också, nu när vi har en bil där både vagn och bilbarnstol har gott utrymme! Vi skulle lätt kunna smälla in en grand danois utan problem också om vi ville, skuffen var sjukt stor! Nu vill ju jag inte ha en grand danois iofs men.. :) Att veta att det går är ju inte fy skam. :)

Blogg under konstruktion.

Upphovsmakaren till min förra lånade design måste ha raderat den på nåt sätt, för nu slutade den som fungera..

Så, det är bara till att traggla med en ny igen då. :) (peppad i smyg)

Ont i halsen igen. Jag älskar mitt immunförsvar.


Jag och Nisse sjunger


Ac quartet ;)




Synd att de klippte bort rätt mycket, men jag antar att det är så det går till. Stolt är jag iaf. Trots att de ser sjukt löjliga ut ;)

Typisk Moagrej..

I morse fick jag ett infall och deletade min blogg. Hade en natt full av diverse grubbel och kom fram till att jag inte vill fortsätta att skriva öppenhjärtligt om mitt privatliv, dels eftersom jag inte vet vilka som läser och har börjat känna obehag inför detta, och dels för att det är så tråkigt när jag skriver någonting och sedan vill berätta det för folk, och de säger "jo men det läste jag på bloggen".. Det är ju inge roligt att berätta nåt man redan har berättat, och faktiskt så är det ju trevligare att berätta saker IRL. 
Jag vill veta allt nytt om mina vänner när vi ses, och om de redan vet allt om mig blir det ju onekligen ganska trist.. Samtalet blir inte direkt dynamiskt.

Men.. Då ångrade jag mig förstås. Kom på att det är ju ändå typ dagboksanteckningar från långt tillbaka i tiden som jag ändå vill ha kvar för min egen skull.. Och som tur var kunde man, tack vare blogg.se:s supportrar, återkalla bloggen.

Istället så bestämmer jag att från och med nu kommer det inte att bli lika personliga grejer här. Jag kommer inte att berätta massa saker som händer i mitt liv, utan jag kommer istället att fokusera på lite mer allmänna grejer. Skriva om saker som jag gillar, lägga upp lite bilder och lite musik och så. Lite mer allmänt. För jag tycker ändå att det är jättekul att blogga, så den hobbyn vill jag inte lägga av med..

Känns bra att jag tagit det här beslutet i alla fall. Så härmed välkomnar jag er till min nygamla blogg.

Trevlig helg!

Ps. Glöm inte att titta på Talang kl 20 ikväll på tv4, en viss brödraskara Åkesson är med! :)

Häpp!

Den där Tunisienresan försvann snabbare än blixten. Så nu får vi speja vidare!

Om två timmar ska jag infinna mig på sjukhuset. Är jättenervös... Men bara för att det ska börja göra tok-ont under själva undersökningen, för han är ju där och joxar..
Tack och lov kan Pontus följa med för hans jätteviktiga planer blev inställda. Nu går jag en promenad till travet och pratar med hästarna en stund. Det lugnar ner mig.



Tunisien?

Det kanske blir så att vi åker till Sousse, Tunisien i sommar. Men jag tänkte höra.. Är det nån som har nån åsikt om detta resmål? Kul att få höra vad folk tycker!




Trädgårdsmöbler.

När vi bodde i förra lägenheten brukade jag våran balkong nåt oerhört. Jag solade och åt frukost där på mornarna och tog en tupplur på eftermiddagarna. Jag älskar att äta frukost utomhus, och samtidigt sitta och kanske lösa ett korsord och ha Ted Gärdestad spelandes i bakgrunden. Det är sommar när den är som bäst.

Nu vet jag dock inte om jag kommer att våga använda våran nya balkong så mycket. Den vetter (tydligen) mot öst (även om jag själv är säker på att den är mot norr. Min inre, ofta missvisande kompass är stark i sina åsikter) och har sol från ca kl 15 till solen i princip går ner. Så det vore ju perfekt att sitta där och äta middag i sommarsolen och dyl. MEN! Efter den här balkongolyckan i Skeå är jag rädd för balkonger. Och den vi har nu, ja den har några år på nacken, och känns inte jättestabil..

Men vi har ju en hel gård vi får använda nu, och det är ju inte fy skam. Fast även om vi får använda den, så känns det lite som att man inte vill ställa ut utemöbler permanent och göra sig hemmastadd, för det är ju ändå mormor Emmas gård. Som hon iofs inte har någon större glädje av. Hon har inte orken att nyttja den nästan alls... Så jag tror hon bara är glad om vi använder och sköter om gården. Vi får nog prata igenom detta lite mer.

Hursom vill jag ändå ha användning för balkongen, så nu lutar det (tycker jag, har ej hört med gubben än) åt att köpa en liten möbelgrupp till balkongen, och utöver den ha lite blommor och dyl. Så kan jag och Pontus sitta där då det är bara vi och vill snippa ut och få lite sol medans vi äter. För det är som projekt att ta med sig mat ner till gården. Men jag vill även ha en möbelgrupp nere, ute.. Hmmm.. DYRT. För det ska inte vara några rangliga fula utemöbler. Nej såna här vill jag ha:

 Till gården



 Till balkongen



Jag börjar även få ett litet intresse för växter och blommor, känns kul! Har slutat döda våra blommor, jag tar väl hand om dem, och slänger bort dom/byter jord om dom börjar sjunga på refrängen. Så sommaren blir en blom-växt-bär-sommar för mig. Och vad jag längtar!  



10 st i vårat lilla kök..

.. Ja det gick det med. Det är väl det enda jag saknar med den här lägenheten. Ett stort kök alt. matsal, där det ryms många människor. 5 ryms och äta nu på sin höjd.
Nåväl. Man kan inte få allt. Och än så länge funkar det ju bra, när man bara är två. Och det är inte direkt var dag vi har fika/middagsgäster direkt. Iaf inte 10 st på en gång. :) Och nästa gång jag ska bjuda syskon + syskonbarn kanske jag inte ska bjuda hela faderullan. Dels pga yt-utrymmet och dels pga att man inte får tid att prata med nån egentligen. Det är som bara kaos. :)

Vi spelade i alla fall in "värsta schlagern" allihopa. Nu ska den mixas, och sen, om ni har tur, läggs den kanske upp här..

När tjocka släkten for hem däckade jag i soffan, och sov från halv sex till halv nio. Tröttgubbe.. Nu väntar jag på att Pontus ska komma hem från kusen Sara där han är och klipper sig. På tal om Pontus sa han någonting till mig igår som knockade mig ända in i kaklet! Jag blev jättechockad, och JÄTTEGLAD. Kan som inte säga det här.. Än.. Det kommer. :) (och nej, han har inte friat..haha)

Imorgon börjar mitt nyttiga liv om på riktigt. För nu ÄNTLIGEN är jag frisk från diverse förkylningar och magsjukor, och ÄNTLIGEN har jag inte ont i ryggen längre! Att den dan kom ändå. :)











Gäsp!

Festen igår hos Maria och Jocke var jättetrevlig! Tack för den!:) Mitt huvud väger dock två ton idag.. Haha.

Nu lyser solen, och jag ska försöka att hinna sätta mig ute en liten stund mellan pajbakning och städning. Systrar m. syskonbarn kommer och hälsar på idag nämligen!


Äntligen har man fått lite hopp om sommaren. Den kanske kommer i år också trots allt.




Ps. Om min blogg ser konstig ut, pröva trycka F5.

Mamma 65 år

Ja, idag fyller alltså världens bästa mamma 65 år. Jag ska ta min hoj och trampa dit och uppvakta henne nu. Är lite nervös, eftersom jag aldrig vet hur dagsformen är. Håller tummarna att det går bra.




En uppvaktad och yrvaken 60-åring för exakt fem år sedan då jag, hon och systrarna var i Stockholm och såg Mamma mia och gick på Wallmans. Ett jättefint minne!



På Wallmanskrogen.






kattbrist

Har nu, sedan Sune flyttade igår kring sextiden, tänkt och gjort massa saker som är Sunerelaterade.. Gått mot dörren för att släppa in honom, trevat med fötterna för att försöka hitta honom nere vid fotändan, kikat ner i hans ickebefintliga matskål för att se om han behöver mat.. Till och med varit påväg att locka på honom ett par gånger.

Det här är ännu större omställning än jag trodde.





Design, dalahäst och kattflytt

Jag lessnade återigen på min bloggdesign, så nu lånade jag faktiskt en från nätet. Det störiga är att viss text är så ljus så man knappt kan läsa den, och det verkar inte gå att ändra... Så vi får se om jag helt plötsligt har bytt igen inom en snar framtid.

Kan ju passa på att fråga, syns texten dåligt?

Sen var jag på inredningsparty ikväll. Det var fina saker, dock inte riktigt min stil, men jag hittade denna som jag föll pladask för:



Jag har ju berättat litegrann om min misstänkta kattallergi, som jag nu fått bekräftad. Har hittat en eventuell ägare till Sune, så om hon tycker om honom imorgon då hon hälsar på flyttar han med detsamma. Jag kan inte tänka mig att hon inte skulle tycka om honom eftersom han är bäst. Må vara lite partisk men.
Detta är förstås fruktansvärt sorgligt, men jag har förberett mig mentalt på detta länge, mer eller mindre undermedvetet, så jag har ändå accepterat det nu. Det funkar inte att ha en katt om man inte mår bra fysiskt av honom. Nu ligger han här och tittar på mig, och det är nästan så att jag tror att han känner på sig att han ska flytta. Han är som lite nere... Ligger bara och tittar sorgset på mig..

Hejdå Sunebune hönaböna, Nussekudden, Grisen och alla andra namn jag hittat på åt dig..


Uppryckning

I afton bestämde jag mig för att rycka upp mig. Efter att ha levt som en zombie i fem dagar var jag kanske inte den fräshaste fisken i akvariet. Jag tog ett långt bad, färgade håret, rakade benen, peelade kroppen och filade fötterna, målade nagellack både på både fingrar och tår, smörjde in mig med en body shop-butter och såg filmen "my sisters keeper". (skitbra film!)

Och peppar peppar (vitpeppar närmare bestämt, sägs vara en kur mot magsjuka) så mår jag faktiskt bättre, trots att håret blev mkt mörkare än jag tänkt mig (tur att det bara är toning som inte håller så länge) och att jag verkar fått utslag av bodyshopkrämen.

Så imorgon är jag back on track! Först stan med HannaMaria, sen inredningsparty hos Sara.

Håret innan:                                                  Håret nu:
   





karantän och talang

Efter helgens konstiga magsjuka befinner jag mig nu i karantän. Skulle vilja hitta på någonting, men jag antar att jag kan vara smittsam även idag, så det får bli en dag i ensamhet.. Pontus jobbar.


Men till en roligare nyhet!

Har ju skrivit litegrann om att Pontus var nere i sthlm och gjorde hemligheter för ett par veckor sedan. Nu kan jag berätta vad det var!

De var med i Talang 2010! De sjöng barbershop, och hur det gick får ni se någon fredag (tv4 kl 20) framöver.. 



Simon, Pontus, Zappe och Peter



 


stackars stackars stackars mig

Jag hade laddat för den här kvällen hela veckan. Jag var så sanslöst peppad på att träffa alla vänner som är hemma över påsk och dra ut och partaja. Det känns som hundra år sedan. Men typiskt nog fick jag nån slags magsjuka, som inte egentligen är så jobbig, utan jag är bara konstig i magen. Har inte kräkts och mår inte illa längre som jag gjorde inatt och tidigare idag. Men jag känner mig för risig för att bege mig på party och dricka vin eller dyl. Och jag vill inte smitta någon heller.. Det verkar vara en smittsam variant eftersom det är många i min omgivning som är risiga i magen..

Så här sitter jag. Skitsur över denna orättvisa, avundsjuk på alla friska vänner som får festa och ha trevligt ikväll, och inte sjuk nog för att kunna känna att jag gör rätt i att vara hemma. Det är just på gränsen och det är nästan värre. Har tänkt 1000 gånger att "äh, jag far!!!", peppat till, sen ångrat mig igen.. Vill inte att det ska bli så att folk skyr mig som pesten heller som det lätt blir om man råkar yttrar "magsjuka".. jag vet ju själv hur det är. 

Så nu går jag i ide för ikväll, slår på svt1 för att se "jakten på Julia" samt "millenium" och hoppas att det SNART kommer ett till sånt här fest-tillfälle, och att jag då är frisk som en nötkärna. 

 




Glad påsk!



Moa 3 år

RSS 2.0