Söndag 29/6

Nu har det varit festivalen. Amanda Jenssen blev en positiv upplevelse. Det var jag, Nisse och en massa högstadieelever som stod längst fram och diggade. Jag gillar hennes scennärvaro och utstrålning, och vissa låtar är enligt mig riktigt bra. Det var en kul överraskning att Pär från Wannadies var gitarrist! Både jag och Nisse har varit trogna wannadiesfan, så det var lyckat! Sedan blev det lite partajande i öltälten, men inte så länge. Jag letade mest Pidde, eller vi stod och skrek åt varandra och försökte lokalisera var den andra höll hus. Det är inte lätt att höra något i telefon i ett öltält med massa massa folk och en massa showmusik. Men tillslut så! Pidde utsåg mig till världens sämsta telefonpratare. 
Jag tappade bort Nisse rätt tidigt och hittade inte åt honom på hela kvällen. Trist.
Sen så åkte jag och Pidde karuseller mot hans vilja... Först flygande mattan, skiiitkul, och sedan breakdance, på gränsen till illamåendeframkallande. Pidde satt och upprepade att han skulle kräkas under hela färden. Men han klarade sig. Jag bjuder på några bilder.

   


Ikväll har jag varit och ätit middag med Simon och Anna hos svärföräldrarna. De har varit borta i Grekland och Stockholm. Kul att de är hemma igen.

Nu sitter Pidde, Simon, Anna och Robin här bakom mig och ser fotboll på tv. EM-finalen börjar om 25 minuter. Får väl se om jag ids titta. Bryr mig inte så mkt när det inte är Sverige som spelar.

Jag skulle helst vilja sova........... Men då är ju allt som det ska.



Ännu lite senare..

Nämen nu. Nu är allt bra igen. Knas. :) Jag har sett "the secret", världens bästa och mest sanna dokumentär. (http://www.thesecret.tv/) Se den för guds skull! Och kommentera gärna här sedan. Om ni vill ha den skickad till er så hojta, har den på datorn. Dock på engelska utan text, men det funkar bra ändå.

Gjorde nu ett personlighettest på http://se.41q.com/ , testa själva, det var kul! Och stämmer in bra tycker jag.

Din personlighetstyp:

Tystlåtna, idealistiska tänkare. Vill tjäna mänskligheten. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Extremt lojala. Flexibla och avslappnade så länge de inte upplever att någon av deras grundläggande värderingar hotas. Oftast begåvade skribenter. Kvicktänkta, med förmåga att se nya möjligheter. Vill förstå och hjälpa andra.


Kärriärer som skulle kunna passa dig:

Skribenter, artister, personalvetare, socialarbetare, svensklärare, bildlärare, förskole- och dagispersonal, präster, psykologer, forskare, fritidspolitiker, redaktörer, SYO-konsulenter, journalister, religionslärare.

Godnatt.


Senare..

Nu känns det lite bättre. Skönt. Behövde få sällskap av pappa och syster. Jag grubblar för mkt när jag är ensam. Syster Lena ska komma hit snart, vi ska se film medans alla andra är ute och roar sig på festivalen. Jag vill inte byta med dem. Jag vill äta godis, ligga i soffan och se film och sedan göra en tidig kväll. Igårkväll sov jag hos syster Åsa, var barnvakt. Somnade 01.00 och vaknade 05.00. Ha. Så jag längtar till sängen.

Fredag 27/6 -08

Jag tror inte att det kan bli mkt värre än såhär. På alla fronter. Eller jo det kan det ju alltid. Men jag brukar ha något att hålla mig fast vid när det stormar. Men inte just nu. Jag vet inte vad jag ska ta mig till, men tills jag har listat ut det fortsätter jag att isolera mig. Stadsfesten imorgon. Jag vill inte. Fast vadå, jag vill ju ingenting. Så det spelar ju egentligen ingen roll om jag är på stan fast jag inte vill eller hemma fast jag inte vill. Fast det är mycket jobbigare att vara opeppad bland massa massa folk än ensam. Hoppas att det bara är oväntad PMS.

Nu ska jag sova och hoppas att jag vaknar på vänster sida. Vaknade på höger i morse, och det var uppenbarligen fel.

....

Mamma

jaaaa äntligen.....

.... har jag hittat den bästa låten jag någonsin hört.... Jag är ju lite lagom (=helt sinnessjukt) beroende av LOST, och detta klipp innehåller alltså min favvolåt och det bästa typ i hela lost.. Det var så mäktigt. Men man förstår inte sammanhanget då man bara ser detta klipp. Det är när människorna börjar acceptera att de är fast på ön men försöker göra det bästa av det. Mina tårar sprutade! Speciellt när hunden Vincent återfanns. Oj oj oj.
Kan hända att jag inte skulle tycka att denna låt var lika bra som jag gör nu om jag inte hört den i serien, det är ju som känt att film och musik förstärker varandra.
Tyvärr vet jag fortfarande inte vad sångaren eller låten heter, men jag anar att det är Gary Jules, ska kolla upp det bättre. Det låter som honom.

Se, lyssna och njut.


Onsdag 25/6 -08



Titta. Här sitter Sigge. Han har suttit längst uppe i citat "världens högsta träd" i 3 dygn nu. ( kanske ca 20 meter högt..) Det är mina svärföräldrars katt, och opassande nog befinner de sig i Grekland, så lillebror Zappe är ensam hemma. NV var dit nu i afton, läs artikeln på http://norran.se/nyheter/norrochvasterbotten/article133379.ece  

Vi var där idag och försökte locka ner honom, men han sitter bara där högst upp och gnäller. Man undrar ju hur han har fått sig upp. Han måste ha blivit rejält skrämd av någonting. Vissa tror skatorna, jag tror grannmonstret Bagheera. En stor elak katt.

Första gången vi ringde räddningskåren sa det nåt i stil med "han kommer ner förr eller senare, om inte annat när han dör..." Andra gången vi ringde sa de att tar en konstnad på ca 1300.. Sinnessjukt. Men om han inte är nere imorgon måste vi nog ringa dem igen.. Stackars lilla vännen. Han måste vara väldigt hungrig och nödig.. Och yr! Det blåser ju jättemycket där uppe så han svajar fram och tillbaka. =/

Återkommer med uppdatering.

24/6 -08

Jag har så många tankar i huvet så det exploderar nog alldeles snart. Men. Hellre det än inga tankar alls. Det måste vara väldigt väldigt tråkigt.

Godnatt.

Förresten..

Vill bara visa hur mkt jag gick in för Sverigematchen i onsdags... :)   ( men inte fan hjälpte det... )




Kan även slänga med en bild på de människor jag såg matchen med. Ni får ursäkta det otroligt dåligt tagna fotot. Jag var stressad.. Som ni kan se på Thomas och Pidde så blev de måttligt arga på mig, för när jag skulle knäppa bilden så råkade jag komma åt kabeln, så det blev myrornas krig... Gulp. Men det löste sig. Annars hade jag blivit flådd. :) ( Vi såg matchen i våran kvartersgård.. tänkte så ni inte misstar er och tror att någon verkligen skulle tapetsera sådär hemma! haha.)

Söndag 22/6 -08

Hejhej. Idag är det exakt ett år sedan jag och Pidde förlovade oss. Vi har firat det med jobb (Pidde), tapetsering (jag) och städning efter midsommarfirandet (båda). Men det blev väl lite mer firarstämning igår. Då åt vi gott och såg stardust, underbar film! Jag älskar sagor, och detta var saga på hög nivå.

Tapetseringen ja... Lovisa var en klippa och hjälpte mig att tapetsera om våran hemska mörkgrå vardagsrumsvägg som jag hatat sedan den dagen vi satte upp den. Hela rummet blev så litet och mörkt med den väggen. Men nu är det ljust och luftigt! Lägger förresten in "före och efter", så förstår ni vad jag menar!
    

Vi ska sätta upp en tavellist och tavlor ovanför ( heter det tavlor..? Smaka på ordet, det låter jättekonstigt) så då blir det nog bra.

Direkt Lovisa hade åkt hem så blev det kaos. :) Jag skar mig på båda pekfingarna när jag skulle skära tapeterna så det blev blodbad... Så nu är alla tapeter oskurna.. ( som ni kan se uppe vid väggen om ni klickar på den högra bilden) Typiskt mig att låta det vara så :) Nämen Pidde kanske har lust att fixa det någon gång.. (.......)

Hej svejs

21/6 -08

Det är som jag alltid anat.. Jag MÅSTE vara ca 5 - 10 år äldre än vad jag egentligen är.. Eller så är de andra yngre än vad de utger sig för att vara... Jag blir så less. Nu ska jag skriva upp allting som jag vill med mitt liv, och tamefan genomföra det också. Nu lever jag ett liv jag inte vill leva. Jag vill så mycket mer.

Tisdag 17/6 -08

Inatt har jag inte sovit många timmar. Det blev en riktig urladdning. Huvva. Idag mår jag därefter. Känner mig bakis. Konstigt att man kan känna sig bakis utan att ha druckit en droppe.

Idag ska vi hälsa på Pontus mormor. Skulle egentligen träffa Majsan ikväll men hon blev upptagen. Såå.. Jag får försöka hitta på nåt annat. Håller på att ladda ner massa filmer ( so, sue me..) så om inte annat så kan jag ligga framför tvn hela kvällen.

Nu ska jag spela lite betapet och sedan diska.. Visst är det konstigt, disken tar aldrig slut.. Höhö.

Nu ska jag lära mig att sätta ner foten och säga nej. Japp.


Söndag 15/6 -08

Jag är sjuk. Har vansinnigt ont i halsen.. =/ Typiskt, just när jag bestämt mig för att börja springa. Var ut för första gången igår, och visst fan ska man bli sjuk med en gång. Det är alltid så.

Så vad gör jag en dag som denna då? Jaaa... Är inte nog sjuk för att bara ligga hemma, men jag vette katten vad jag ska ta mig för alltså.. Ingen att prata med på MSN, telefonen är ovanligt tyst, Pidde har sjungning i Finnfors, inget på TV..

Trist.


Lördag 14/6

Nu har verkligheten kommit ifatt mig. Har ont i magen.

Fredag 13/6

Jag måste säga att denna dag inte varit alltför pjåkig för att vara fredag den trettonde. Jag har inte skadat mig, inte varit arg, inte gråtit. Tänk om det är så att det bara är påhitt...? Jag som är otroligt skrockfull måste isåfall få tid att smälta det.. Jag har alltid haft lite extra otur på fredag den trettonde. Speciellt förra året. Jag minns inte exakt vad som hände, men jag minns att jag SMS:ade till Hannamaria varje gång det hände något utöver det vanliga den dagen. Och jag minns att det blev en hel del SMS.

Jag är väldigt nöjd över mig själv. Som ni ser så har jag lyckats designa min blogg. Är inte klar än, men är på god väg. Så nu behöver jag inte leja Emma längre. Måste meddela henne så hon inte sitter och jobbar i onödan.

Har varit på systers 40årsfest ikväll. Det var riktigt trevligt.

Oj, nu är klockan snart halv tre. Måste sova.

Lite senare..

Jag har fått en vision! Jag har ett projekt jag ska sätta igång med! Först ska jag bara lära mig hur man gör hemsidor.... Så steg nummer ett blir att skaffa mig tålamod att lära mig saker jag inte alls kan. Det här blir bra.

Torsdag 12/6 -08

Nu är jag proppfull av blandade känslor. Har nu försökt att arbeta, men det gick inte. Jag klarade inte av pressen. Jag stressar upp mig själv så vansinnigt inför att få ansvar att jag slutar att fungera normalt. Det känns oerhört sorgligt. Och pinsamt. Det är ju inte direkt första gången.

Men, samtidigt så känner jag ett lugn och är glad över att jag försökte. Tänk att jag vågar försöka, och att jag vågar misslyckas. Det är inte helt givet efter alla negativa arbetserfarenheter. Jag har lärt mig att ta motgångar såpass bra, så att jag snabbt kan resa mig upp igen och gå vidare. Behöver bara hämta andan lite. 

De två sakerna jag tycker är jobbiga är att det känns som att jag gör omgivningen besviken. Vill inte att mina nära ska oroa och bekymra sig över mig. Men jag kan inte tänka så, jag vet. Jag går min väg, sen är det andras val om de ska känna oro eller inte. Det andra är att jag liksom skäms. Känner mig som en misslyckad människa. Eller jag är rädd att ses som misslyckad av andra. Men.. Alla människor har bekymmer. Det här råkar vara mitt, att jag inte klarar av att arbeta. Inte än. Inte på det här sättet.

Jag är även lite orolig över ekonomin. Men jag menar, så otroligt missflyt kan jag väl ändå inte ha, att jag blir stående utan ett öre? Det känns väldigt osannolikt. Det är inte direkt så att jag är en sån här som försöker utnyttja systemet.. Och ingen kan ju i alla fall påstå att jag inte har försökt. Nä, det här får lov att gå bra helt enkelt.

Så vad händer nudå? Jo.. Jag ska försöka hitta min väg. Jag ska tänka på allt det positiva runt mig. Jag har en makalöst fantastisk pojkvän. (Ni kan inte ens försöka förstå vilken klippa han är. Det är helt vansinnigt.) Jag har en fin familj, två jättefina systrar som betyder väldigt mycket, en massa syskonbarn som gör mig glad, jag har den finaste katten i världen. Jag har en lägenhet som jag älskar ( om jag bara får klart alla projekt..), jag har en massa finfina vänner som stöttar och får mig att le. Jag har det mesta man kan önska sig.
 
Jag tror jag ska ta och se "the secret", för att bli ännu mer boostad med positivitet. Inte just nu dock. Pontus ser fotboll.
 
Alla människor har ett val vad det än gäller. Jag väljer att tänka positivt. Och jag är stolt över mig själv över det valet.


Onsdag 11/6 -08

Nu hänger allt på en väldigt tunn tråd..

Måndag 9/6 -08

Nu är Pontus hemma igen :D Så nu kan livet återgå till det normala. :)

Jag har lejt Emma Hällgren att designa min blogg, så nu väntar jag med spänning på att hon ska bli klar :)

Idag blir en fixardag. Vi ska iväg på solbacken nu. Hej!


Torsdag 5/6 -08

Idag har det varit en bra dag. Fixade VG i samhälls i morse. SKÖÖÖÖNT. Nu är skolan ännnnnnnnnntligen över! Så vanvettigt härligt.
 
Jag har legat och stekt mig på beachen med Hannamaria hela dagen, sen handlade jag blommor till balkongen (på tiden) , sen åkte jag hem och städade och hade mig. Nu ikväll har Ida varit här. Hon är söt!  Och vi har varit med om skrämmande lika saker. Känner igen mig i det mesta hon berättar. Det är fascinerande.

Jag ska få lite pengasponsring av mor, så jag har råd med mat osv denna månad. Vad gjorde jag utan henne? Jag grubblar ofta över detta om när man egentligen blivit såpass gammal så man inte kan komma krypandes till mamma och pappa och be om pengar längre.. Det känns som jag borde vara där nu, men av någon anledning så fortsätter jag att få pengapåfyllning med jämna mellanrum... Haha. Jag har ingenting som kallas stolthet. Har inga "klara mig själv"-grejer för mig. Om nån sträcker ut en hand så ska man grabba tag i hela jäkla armen som jag brukar säga ;D

Sunes tass är fortfarande inte bättre... Stackars lilla skrutt.. På måndag bär det av till veterinären om det fortfarande inte blivit nå bättre.

Nu lyssnar jag på moon safari. (www.myspace.com/wespintheworld) De är grymma. Och det säger jag inte bara för att de är mina vänner ( + sambo). Jag blir så glad av dom :D Lyssna om ni inte gjort det! 


                                                                               


Onsdag 4/6 -08

Nu har jag massa bekymmer.. Trodde skolan var över för min del, men icket. Fick ett samtal av min sam.lärare som sa att för att jag ska kunna få VG i samhälls måste jag göra vissa kompletterande uppgifter.. Så har försökt plugga ikväll, men jag förstår inte det jag bör kunna. Och imorgon är förhöret. Skit också.

Sen har jag ett par hundra kvar att leva på denna månad. Och ja, månaden har alldeles precis börjat... Jag förstår INGENTING. Vart försvann mina pengar? Beror kanske på att jag inte får nå mer studielån, och att jag var till Italien. Fattar inte hur jag hade tänkt det här. Det är så typiskt mig. Och man tycker ju att man med livserfarenheten ska bli mer realistisk men jag blir bara mer och mer naiv för varje dag. Dessutom blir jag mer och mer tidsoptimist också. Kommer aldrig i tid numera.
Det värsta av allt är att jag bara får typ 1500 kr i slutet av juni. Och det hjälper ju mycket när man har räkningar på ca 4000. Not. Skit. Vad ska jag göra helt seriöst? Kan inte låna mer av Pidde nu, skulden bara ökar..

Skit skit skit skit skit skit skit.......

Måndag 2/6 -08

Sune är skadad! Han klämde sin stackars vänstertass i dörren i morse när jag skulle stänga den, jag hann inte upptäcka honom, utan hörde bara ett hjärtskärande jam. Nu kan han inte stödja på benet.. Men han reagerar inte det minsta när jag rör hans skadade tass. Så inget kan ju vara brutet.. Eller? Jag ska vänta och se om det börjar avta till imorgon, annars blir det ett besök hos veterinären.

Hade vikarieträff och delegering idag. Verkar vara trevliga vikarier! Skönt. Jag börjar jobba på onsdag nästa vecka. Är nervös.. Men ändå som peppad på nå vis.

Jag måste ha den sämsta självdiciplinen på jorden. Hade skrivit i min almanacka att jag från och med denna dag ska ut och springa alt. gå en långprommis varje dag, och äta nyttigt! HAHA säger jag. Ingen motion än så länge, men dock trådde jag lite godis med Hannamaria ikväll. Jag är sämst.

Jag flagnar som en orm som byter skinn. Kan slita loss långa hudremsor.. =/ Funderar på att skrubba bort all död hud och börja om att bygga upp en ny bränna. Det är så fult med torr och flagnig hy.

Jag fick just ett jättesött sms av Pontus. :) Han kan göra mig alldeles varm inombords. Det är mysigt.

Hej!


Lördag 31/5-08

Så var man hemma från Italien. Det var varmt, mestadels soligt och väldigt vackert. Det bästa med resor tycker jag att man uppskattar att komma hem igen. Jag ska inom snar framtid lägga upp bilder på min pixbox så håll utkik... (moaw.pixbox.se)

Nu är jag deppig. Det är så sorgligt, jag blir ofta det när sommaren kommer. Jag har hört talas om både höst-vinter- och vårdepressioner, men faktiskt inte vad gäller sommaren. Speciellt jobbigt på kvällarna. Gillar inte ljusa sommarkvällar ( jag vet, det är ju helt knäppt )  Får en jobbig känsla i magtrakten. Så har jag haft så länge jag kan minnas faktiskt. Det sitter ju inte i hela tiden, men det kommer och går ända tills det blir höst igen. Det suger. Jag vill ju så gärna tro på det här med tankens kraft och att man kommer hur långt som helst med positivt tänkande, men vissa saker går bara inte att styra över.
Det ligger kanske något i att jobbiga saker ofta har inträffat på sommaren för mig. Negativa erfarenheter läggs på hög, och då påminner sommaren om sånt. Eller nåt. När jag tänker närmare på det så har jag inte haft en bra sommar sedan -02. Men jag hoppas att trenden håller på att vända. Ska försöka göra denna sommar bra.

Pontus har åkt iväg. Jag hinner bara vara hemma två dar så drar han och åtta polare iväg på en tripp... De är i skrivande stund på en ålandskryssning. Det känns väl sådär kul med tanke på att sådana båtar går ut på att supa sig redlös och hitta sig en lite lagom lösaktig brud. Som jag förstått det i alla fall.. Men jag försöker tygla min svartsjuka. Fick veta att första ölen sprättades kl 07.00 i morse. Resan började endast en timme tidigare........ Dessa punkter får tala för sig själv..............
Sedan ska de vidare på nå casino och sedan slutgiltigen till Sweden rock festival. Han kommer hem nästa måndag....... Jag hatar att sova själv....... Jaja. Jag hinner väl vänja mig. Har ju ett antal dagar på mig. Men jag missunnar honom inte resan. Bara det att jag har saknat honom i en vecka, sen kommer jag hem, sen försvinner han i 10 dar. Det är JOBBIGT att sakna. Fast jag tycker iofs själv att det är rätt gulligt att jag fortfarande efter fem år med honom saknar honom så vansinnigt mycket när vi är ifrån varandra. Eller så är det bara patetiskt.

Nu har jag kattbesök. Molly och Minna, Saras katter bor här tillfälligt. Det är liv i luckan vill jag lova! Fast nu börjar de komma lite bättre överens. Fast jag kan än inte avgöra om de bara busar eller verkligen försöker döda varandra. Haha. Nu hör jag ett morr ifrån köket. Jag gissar att det är Molly. :) Hon har många olika ljud för sig. Idag trodde jag att det var en motorcykel utanför fönstret, men nej, det var Molly. :D Katter är så söta. 

Nu ska jag lägga mig. 

Gonatt!





 



 


RSS 2.0