Vill ju göra om ju.... Igen..

Nä nu är jag less på lantligt, gammaldags, "shabby chic" eller vad man vill kalla det. Och fan också säger jag. Tänk vad skönt, och billigt, det vore om man hade en och samma smak jämt! Suck... Är så less på att bli less....Jag vill fortfarande ha mkt vitt, men mer modernt blandat med lite 60-tal, och mkt mer färger! I stil med:

   


















Nu har jag verkligen inget ekonomiskt svängrum att börja göra om... Men, ja, jag kommer nog sakta men säkert förvandla hemmet.. Och Pontus är nog rätt nöjd, han har aldrig gillat gammaldagsa stilen.

Första steget är nog att måla över fondväggen.... Och köpa lite tyger och sy kuddar. Det gör stor skillnad.. Den beiga lurviga mattan har redan rykt. Gillar verkligen inte beige alltså. Har som alltid vetat det.. Men du FÖRSTÅR jag det äntligen! ;)

Ska nån på IKEA snart, hojta! ;)



Kosläpp!

Min kärlek till kossor bara växer och växer. Och efter jag missat kosläppet två år i rad hade jag bestämt mig. Jag skulle dit, om jag så var tvungen att gå över lik!  Nu gick det ju smidigt, med två peppade småbarn och två barnvaktspeppade systerdöttrar, så det var kul. :) (obs, ofixade bilder, så vissa är lite dåliga)























All respekt till småbarnsföräldrar..

Efter några dygns barnpassning ensam till en 1 1/2 åring och en 2 1/2 åring är jag totalt utpumpad. Barnen har så mycket energi, och att roa dem hela tiden är mer än ett heltidsjobb! Jag förstår inte att man en dag ska orka? Nu hoppas jag att det är annorlunda med ens egna barn.. Att man kan slappna av i den rollen mer, än i "lektant/barnvaktsrollen". Visst är det väl ändå så.............. ?:o
Simon kommer hem imorgon och ska ha barnen själv i ca en vecka innan Anna kommer hem, och jag gruvar mig lite för hans skull.. För som sagt, ensam med två livliga barn under några dygn, då har man häcken full!
Tur att alla skratt och allt mys väger upp det hela. Barn är underbara, men jag är nu villig att hålla med om att de är rätt söta när de sover.. :)
Jag sitter och är lite nervös pga ovissheten vad den nya vulkanen ställer till med. När man har en stor del av familjen och vännerna på andra sidan Atlanten (visst är det väl Atlanten? Hade G- i Georgrafi..) som MÅSTE flyga för att överhuvudtaget få sig till Europa, samtidigt som ett enormt askmoln brer ut sig över norra halvklotet är det lätt att bli lite nervös.. Än så länge har inte Pidde hört av sig och kommit med tråkiga flygbesked, och jag håller alla tummar och tår att de ska få sig hem som vanligt. Även Anna och Elin som ska åka hem om en vecka. Det är nog tyvärr så att askan hinner ställa till med mer och mer problem ju längre tiden går...
Vetskapen om att kontinentalplattorna nu är under stort tryck som måste befrias genom vulkaner och jordbävningar, och att det är helt normalt att det blir så vart 20:e, 50:e eller 100:e år (minns inte) gör en väl lite lugnare. Men ändock så ställer det ju minst sagt till det för människor över hela världen, och då kan man ju tycka att inställda flyg är en baggis jämfört med Tsunamis och stora Jordbävningar... Men just nu längtar jag dels efter min karl nå oerhört, och även att få flytta hem igen, så nu i skrivande stund är det mest flygen jag håller tummarna för...

Jag har också en sambo som är grym på musik.

Om några timmar spelar det här bandet....




....här




Jasi, vad ska man säga. Jag är omgiven av underbarn. Tur man har andra att vara stolt över!:)

Ps. Såhär skriver Trästock om Moon http://www.trastockfestivalen.se/artister/moon-safari/

fniss!

Jag har en vän som är grym på att dansa!



Förra veckan styrde jag och Nisse passaten mot Umeå för att se HannaMarias slutföreställning. DEN VAR GRYM.
Jag hade inte behövt vara nervös, allt gick som en dans! hehe.. Jag är stolt över att ha en vän som är så snuskigt bra på att dansa! Du var king Helle!<3





Filmer att älska

Nu har jag hittat ytterligare en film förutom de två här nedan, som utspelar sig i mina drömmars Italien. 





Även denna film gav mig gåshud som satt kvar hela filmen, och ett tag efteråt.
Att den är klyschig på det sättet bara ett romantiskt drama kan vara spelar ingen roll. Jag älskar den, för att jag älskar Italien. Nu blev jag ännu mer sugen att övertala Pontus att sommarens resa ska gå till Verona, Florens eller nånstans i Toscana. Eller varför inte Neapel, eller rentav Sicilien eller Sardinien? Oj oj oj. Jag vill överallt!




Jag har ännu inte sett Livet är underbart, som jag vet är en Italienrulle, men jag är rädd att andra världskriget ska förta Italiens skönhet.. Fast jag ska se den. En vacker dag. Eller en regnig dag snarare.


Kom gärna med tips på fler bra Italienrullar!

Komsi komsi sommar!

Jag vill gärna skynda på tiden nu så att det blir sommar. Av lite olika anledningar, men mycket för att jag längtar efter grönt gräs, blommor, gröna löv, hallon, jordgubbar.
Har jobbat på i trädgården idag. Nu när momme inte bor hemma utan på boende, så känner jag att det är vårt ansvar mer än nånsin att ta hand om gården. Tur att jag tycker det är roligt. Eller inte alla moment men. Som lövkrattning, det kan jag gärna skippa.

Tulpanerna i hennes rabatt har slagit ut, och jag tog tag i ogräsrensningen, så blommorna kan få mer utrymme.






Idag har jag även rensat bort de gamla döda jordgubbsplantorna och satt igång med att lufta jorden. Veckan som kommer ska jag nämligen ägna åt all möjlig plantering! Jag ska få ta jordgubbsplantor av Simon och Anna (jag fattar inte huuuur man kan ge bort dom, men jag klagar inte;), sen ska jag sätta sallad, morötter och massa blommor. Att jag fortfarande knappt kan ett skvatt om plantering är en annan femma. Man kan ju googla. ;)

Nu ska jag hoppa in i duschen för att sedan bege mig på "viktminskningsfest" för Anna och Sarah. Jag önskar att jag var en av dom, som kan stoltsera med viktminskning på ca 20 kg VAR.. Men.. Jag ska... Så småningom..



Pontus 25 år!

Dessutom så fyller ju världens bästa 25 år idag!



Grattis älskling! Och förlåt mig för min omöjlighet ibland.


Vår present till oss själva i 50-årspresent (eftersom jag blir 25 i oktober) blir en resa till varmare breddgrader i slutet av juni. Sjukt härligt!


Valborgsmässoafton


Jag hade en väldigt trevlig valborgs i år, som invigdes med Alice's dop på dagen för att sedan övergå i grillning, besök på två olika brasor (en "pinsam" som vi lärde Georg säga, vid A-torpskyrkan, och en stor och fin, vid Landskyrkan) och till sist efterrätt, Mario Kart-turnering och sällskapsspel.  









RSS 2.0