Äntligen är tummen urdragen..

Såja. Nu har jag köpt tremånaderskort på edda. Så nu ska jag börja om och simma igen. Ska MINST simma en gång i veckan. Helst två, gärna tre. Simturen idag var välbehövd.

Har vart ledig idag, jävligt najs. Har gjort sånt som jag skjutit framför mig alltför länge, samt hälsat på mamsen. Rätt pigg idag. 

Imorgon går jag förmiddag i skolan, sen på kvällen ska jag hänga med Nisse! Var länge sen nu. 

På lördag har vi kändismaskerad! Har efter många om och men bestämt mig för att klä ut mig till Whitney Houston. Har kvar foundation för mörkhyade sen jag jobbade för Mary Kay, samt har jag en röd paljettklänning som nog blir bra. Sen är det bara att burra upp håret, smacka på lite rött läppstift, kränga på sig lite bling bling, klarrt och betarrt!  



Gonatt!

Coola ner, de kommer fler...

Igår hade jag bestämt mig. Jag hoppar av skolan. Men imorse satte jag mig ändå på bussen och begav mig av. Jag ändrade mig. Som jag gör jämt. Det finns nog ingen som ändrar sig så många gånger som jag.. Konsten är att ha is i magen och inte ändra sig för snabbt, så man inte ångrar sig.. :)

Jag skulle vilja skriva mer, men dels så vet jag inte riktigt vad jag ska skriva, det finns som för mkt att skriva om, dels så ska jag upp om 7 timmar, så det är kanske bäst att jag avrundar här och går och lägger mig.

Nån som har nåt tips på nån bra ljudbok? Har nu läst (lyssnat) klart min senaste, och jag känner mig genast halv utan.
Jag blir ganska begränsad eftersom jag inte alls gillar deckare.. Men tips på romaner och dyl är varmt välkommet!

Gonatt

Varför ska det vara så svårt att bara stänga av all tankeverksamhet..?

HJÄLP!


Jag tänker och känner efter för mkt!

Betapetberoende..

Jag bara spelar och spelar.. Men blir som aldrig bättre.

Imorgon har jag sovmorgon! Eller tja......... Allt är ju relativt. Jag börjar nämligen 08.30, och behöver inte åka från Skellefteå förrän med 06.40-bussen, och inte med vanliga 05.50.. Nackdelen är att den inte stannar vid Sörböle så då måste jag åka buss/promenera in till stan som tar tid, så det blir ändå inte mer än typ en halvtimme längre jag kan sova. Men men. Bättre än ingenting.

Sen stannar jag i Umeå över helgen. Nollningen forstätter och imorgon har vi lagfest (lag blå) och på lördag har alla lärarstudenter fest med högtidstema. Vi i blå laget har valborgs. LÄTT!? Vad ska man ha på sig?!?

Jag får bo hos snälla Emil över helgen. Han säger att han typ lix aldrig sover hemma ändå så.... :)

Nä nu börjar det ju bli sent för mitt nya jag. Hej med er så länge.



Vilse på Umeå universitetsområde..

Attans vad stort det är alltså! Och jag med mitt lokalsinne känner mig väl inte riktigt säker på var jag befinner mig och vart jag ska... Klasskompisarna, som de flesta av dom inte gått längre än jag, dvs 3 dagar, har sjukt mkt bättre koll än mig, så de får peka ut minsta lilla vrå till stackars jag.. Nästan så att de får följa mig in på toaletterna så jag ska hitta toastolen.. :)

Hittills trivs jag som student. Jag har INTE tagit mig vatten över huvudet, jag känner nämligen att jag fixar det här. Och jag får en massa stöd och peppning från alla runt omkring mig de få stunderna jag tvivlar.
 
Det är så spännande med alla nya människor.. Jag som är så intresserad av människor och psykologi tycker det är så himla fascinerande att betrakta vad olika människor går in i för olika roller. 
Klassen är bra, vi är ca 40 st nu som läser tillsammans två terminer, sen splittras förskollärare, fritidspedagoger och tidigare år-lärare, och då är vi 16 st som läser förskollärare. 
Lärarna är hittills också väldigt bra. Och ämnet är intressant. Men svårt och väldigt brett. Kursen heter "det didaktiska uppdraget". Alltså läran om att lära ut.   

Pendlingen går också bra hittills. Gick upp 05.00 i morse, och ska upp samma tid imorgon. Det känns konstigt nog helt okej. Jag ska bara försöka lära mig att sova effektivt på bussen. I morse lyckades jag nämligen inte alls. Dåsade till lite lätt då det var 5 km kvar till Universitetet, så det blev en power nap på typ 3 minuter..  

Det tråkiga tycker jag är alla fusknollor som ploppar upp lite då och då.. Nu vet jag hittills om 5 st som utgav sig för att vara rädda nollor men som egentligen är rutinerade studenter redan.. Jag förstår inte riktigt det roliga i fusknollor, men det kanske blir andra ljud i skällan den dagen det är våran tur att hålla i insparken. Då finner man nog det roliga i det hela.

Jaha då var det dags för mig att gå och knoppa då. I säng före 22. Det var ÅR sen sist. Gonatt.



Min älskade Nussekudde!



Skola

Nu har jag sedan sist hunnit med två dagars nollning samt första dagen i skolan. Det har i det stora hela gått bra, även om det har kommit stunder då jag fått panik och velat dra mig ur hela grejen. Men jag härdade ut dessa stunder, och är jävligt stolt över mig själv, än så länge. Jag tror pendlingen Umeå-Skeå kommer att gå bra också. Jag kommer troligtvis att sova bort alla busstimmar. Så nu gäller det bara att ha lite tålamod. Snart så är jag nog inne i det.

Det var ju fest både fredag och lördag, och pga av nervositeten tog jag nog i lite i överkant med dryckeskonsumtionen.. Men. Jag blev iaf kallad "den härligaste människan jag mött" av en tjej. Så, SÅ mkt kan jag ju inte ha skämt ut mig. :)

Det känns konstigt att vara hemma igen. Det är ju som två helt olika världar, och nu i början känns det som dom krockar med varandra. Men jag hoppas det går över också.

Hej så länge.

Ps. Ny layout. Och som vanligt så blir allting bara halvdant som jag tar mig för. Orkar inte peta med detaljerna. Så det får duga så länge.




Mitt lag. Lag blå.


"På rymmen" på stan.



Karaoketävling. Vi är Spice Girls!

No man is an island?

Det var en jobbig dag idag. Mammabesöket blev en riktigt stämningssänkare.. Dom har gett upp.. Hur kan man ge upp? Man ger aldrig upp, förrän det är över...!! 

Hur ska jag nu finna ro och glädje inför helgen? Jag ska till Umeå eftersom insparken startar. Stannar till på måndag, eftersom vi har första dan då. Jag vill ju vara peppad! Men det här svarta molnet blockerar alla happy thoughts... Men jag får tänka såhär.. Mamma vill mest av allt att jag ska må bra. Det har hon kämpat för hela mitt liv. Så jag ska ha kul för hennes skull..
Om jag tänker så, går det lite lättare.


Nu muntrade Majsan upp mig med några foton som hon skickade. Speciellt glad blev jag av detta:



Historian bakom är att Majsan skulle ställa in kameran på auto, så hon själv kunde vara med på kortet. När hon skyndade sig tillbaka till oss i soffan så ramlade hon, och hamnade med näsan ner i hennes vinglas. :) Det är länge sedan jag skrattade så mkt, och nu när jag skriver sitter jag och fnissar för mig själv.

Vi gjorde ett nytt försök:



Alla lyckas samla sig hyffsat utom Moa. Jag bjuder på att jag är råful på bilden..

Tack Majsan för att du gjorde mig på bättre humör!

Nu lägger jag mig nog. Gonatt.


Typiskt.

Nu har skolnervositeten sköljt över mig. Kunde inte sova igår natt, fick massa paniktankar och känslan att jag tagit mig vatten över huvudet.. Jag blir så arg på mina nerver. Att dom ska stå i vägen för mig så ofta.
Jag vill ju plugga. Jag vill utvecklas, träffa nya människor och ha en meningsfull uppgift. Jag vill ju verkligen det här. Hur gör jag då? När min nervositet knäcker mig, och gör så jag glömmer bort varför jag vill in the first place. Det händer ofta. Mer regel än undantag faktiskt. När jag får dessa känslor så vill jag ingenting. Då vill jag ligga i sängen och sova bort tiden. Så det är inte direkt en sporrande nervositet. 

Hur gör jag nu?  

Mår konstigt..

Har ont i huvet, fryser och mår illa... Säg inte att jag ska bli sjuk igen. Jag har ju nyss blitt frisk. Snälla gode gud, låt mig få slippa vinterkräksjukan.

Har nu på några dagar sett hela elfte säsongen av ANTM. Och den som jag minst ville skulle vinna, jo nog vann hon.. Typiskt. Men vad gör det om hundra år? Eller typ imorgon?

Blä. Deppdag. Har dock fått mkt gjort. Skönt att få bocka av några saker från min att göra-lista. 

Nu lägger jag mig. Gonatt. 

Selfanalyzing

När man hakar upp sig på andra människors beteende så tycker jag att det är väldigt intressant att analysera detta. Att ställa sig frågan: "Vad är det hos denna människa som provocerar mig? Vilken svaghet hos mig gör så att jag påverkas så här av dennes beteende?" 
För att så är fallet är jag helt övertygad om. Och den synvinkeln gör allt så mkt mer dynamiskt.

Jag hakar upp mig på fyra typer av människor kan man säga. 

Nr 1: Den bittre människan. Som har en generell negativ inställning till livet, sig själv och andra människor, och lever som ett offer.  "Nån är ute efter att jävlas med mig"-tänket.
Nr 2: Den ytlige, konkurrerande människan. Vars yttre attribut är viktigast. Som tävlar om upplevelser, utseende, förmåga, framgång.
Nr 3: Den osympatiske och o-ödmjuke människan. Som kör över andra utan att förstå att saker ibland sårar, som inte kan ta kritik. Som man måste tassa på tå runt. Som direkt hamnar i försvarsställning om man kommer med synpunkter. Som inte lever efter "såsom du vill att andra ska göra för er, det ska ni också göra för dem". Som själv kan vara känslig mot kritik, men kritiserar och tillrättarvisar andra trots detta.
Nr 4: Människan som tar upp allt för stor plats. Som vill bli sedda och hörda hela tiden. Som törstar efter uppmärksamhet och bekräftelse. Typ: om jag inte hörs och syns, så finns jag inte.

( Jag vill, innan jag skriver vidare tillägga att med dessa människotyper menar jag alltså de som lever och andas just ovanstående. Inte människor som ibland kan känna sig bitter, ibland kan känna sig ytlig eller bekräftelsetörstig. Det är ju för tusan mänskligt. Osympatisk har jag dock svårt att förstå att man kan vara, vare sig det är lite eller mycket. Men det finns ju alltid en anledning till allting.)

Dessa fyra typer av människor går mig på nerverna. Så. Vad säger det om mig? Nu är man själv kanske sämst på att analysera just sig själv, men. Jag ska göra ett försök.

Orsak till nr 1:
Jag antar att det beror på att jag växt upp med en människa i min närhet som är just bitter. Någon som jag älskar mycket, men vårt förhållande har varit långt ifrån komplikationsfritt. Denne människas beteende gjorde delvis att jag när jag var 16 år kraschade totalt. Jag är idag ännu inte reparerad, sex år senare. Men jag ger inte upp. Jag ger aldrig upp. Följelsevis så krockar väl den här bittra synen på livet med min egen livssyn, eftersom jag har gett mig fan på att inte bli som denne människa.
Där har vi nog orsaken.

Orsak till nr 2:
Därför att jag själv egentligen är rätt konkurrerande. Att ha växt upp med duktig-stämpeln sätter sina spår. Vilket jag är LÅÅÅNGT ifrån ensam om att ha gjort. Vill bara poängtera detta. Vill även poängtera att jag inte är bitter för att jag blev uppmuntrad för att jag var duktig när jag var liten. Det är då fan så mkt bättre än att inte bli uppmuntrad alls. Jag bara klargör saker och ting. Jag känner mig lätt oduglig. Jag har låga tankar om mig själv. Därför har jag haft det kämpigt med att försöka tuta i mig själv att jag är betydelsefull, att jag är NÅN, när jag i många år har varit sjukskriven pga depression och panikångest, och av den anledningen inte lyckats med egentligen någonting "meningsfullt". Jag har inte rest, jag har inte tjänat pengar, jag har inte lärt känna nya människor, jag har inte utbildat mig, jag har inte flyttat från min hemort.  Därför har jag svårt att möta människor som lägger huvudvikten på prestation och framgång. Som pratar vitt och brett om vad de upplevt, vart de rest, var de tänker härnäst, hur mkt pengar de tjänar mm. Då börjar jag ofta må illa.
Så orksaken till nr 2 i sammandrag: Låg självkänsla i samband med "duktig-syndrom".

Orsak till nr 3:
Min oerhörda känslighet. Jag är väldigt dålig på att ta kritik. Jag får en klump i magen då jag blir tillsagd. Om nån skriker åt mig börjar jag oftast gråta. Om någon klagar på mig börjar jag vackla. Om någon poängterar min svaghet tappar jag förtroende för den människan. Om jag kunde skaka av mig saker, rycka på axlarna mer, så skulle jag kanske inte ta åt mig när osympatiska människor kör över mig. Då skulle jag kanske kunna säga något fyndigt för att sprätta människan på nosen, och sedan gå vidare med hedern, och humöret i behåll. Då skulle jag kunna visa mina gränser och förmedla att ingen kan sätta sig på mig.
Just denna känslighet tror jag har gjort mig mer ödmjuk. Eftersom jag själv inte kan ta kritik, så kritiserar jag inte andra så att det sårar. Jag försöker att stå för den jag är, samtidigt som jag låter andra människor få ta den plats de behöver. Jag har lärt mig att man kan ifrågasätta människors tankesätt och handling utan att låta osympatisk. Att man med ett leende på läpparna kan fråga "hur tänkte du nu riktigt?" om man verkligen undrar.

Orkar till nr 4: Tycker jag själv är mest intressant att analysera, eftersom jag stämmer in rätt mkt själv på påståendet. Har i alla fall gjort. Medans jag blivit äldre har jag stött på vissa insikter på vägen. Att man inte alltid behöver märkas. Att total bekräftelse från alla runtomkring inte är det viktigaste. Jag vet många människor som jag har svårt för just för att de tar så ofantligt stor plats, men det finns säkert människor som har haft svårt för mig JUST för den anledningen. Jag finner det mycket intressant och nästan komiskt. Jag har dock förändrats rätt mycket på de senaste åren. Plats är inte viktigast. Ständig bekräftelse är inte viktigast. Det vet jag nu. Därför retar människor utan denna insikt ibland gallfeber på mig. Som fortfarande, i vuxen ålder, tar upp allt syre i ett rum. Som vill synas och höras hela tiden för att må bra.


Såhär i slutet av mina låånga utläggning vill jag lägga in en bild på två nära vänner som jag helt och hållet tycker är totalt obittra, noll konkurrerande och som är de mest ödmjuka människorna jag vet. De ger andra människor all plats istället för att ta den själv. Nästan ibland lite för snälla. 

 Elisabet och Louise.





 


Aaaah huvudet sprängs!

Jag tänker så det knakar. Bokstavligt. Det knakade just till bak i bakhuvet...

Det är soffor som ska köpas/säljas, släpar som ska ordnas, skolor som ska börjas, insparkar som ska sätta igång, pengabrist som ska lösas, träning som ska börjas, matrutiner som ska ändras, julgranar som ska plundras, tvätt som ska hängas (nej har inte gjort det än), sockersug som ska dämpas, mammor som ska besökas, kontantkort som ska laddas, sjukintyg som ska hittas, människor som ska kontaktas osv osv. Ojojoj.

Och allt detta, men ändå händer det som inget. Har nån haft den känslan? MASSOR som bör göras, men INGET som blir gjort... Trots att jag skriver lista efter lista. De förblir oprickade. 

Det här är soffgruppen vi förhoppningsvis ska köpa:






Jag vet ,jag vet. Det är vansinnigt opraktiskt med vita soffor. Men det gäller att passa på att ha det innan man skaffar barn, så vi gör som bort det nu. :)





Nu är min helg planerad i alla fall.

Fredag dag: Stan med min Nisse
Fredag kväll: Hänga med Sara
Lördag: Hänga med Majsan

Skönt att det är gjort. Om jag har en helg oplanerad så blir jag alldeles stressed out. Jag kan dock planera in att göra ingenting. Det är okej. Åh jag är så komplicerad.

Vad hände?

Idag skulle vara en fixardag hade jag tänkt. Men jag är alldeles för trött... Har iofs diskat, och det var inte lite heller, eftersom jag var tvungen att diska om det Pidde diskat i tisdags förutom all ny disk.. Allt var alldeles flottigt. Han är bra på mkt, men inte på att diska.

Nu har jag massa tvätt som måste hängas in, men det känns ungefär lika ojobbigt som att bestiga mount everest... Jag vet inte vad som hände men jag blev ba galet trött. Har sovit rätt dåligt inatt. Har så mkt att grubbla på nuförtiden. Men som vanligt när man ligger och grubblar i vargtimmen så får man inte så mkt utrett.

Nu när de flesta vännerna har begett sig iväg igen efter att ha varit hemma över jul, känner jag mig som rätt handlingsförlamad. Orkar som inte styra upp nåt. Pontus far iväg till Umeå över helgen, undrar vad jag ska ta mig för då egentligen... Ska kanske först och främst försöka komma ur den här förlamningen. Måste ju hälsa på Nisse som har flyttat till Norrböle.

Har inga pengar på telefonen, och snacka om att jag känner mig isolerad. Man får ju inte tag på nån! internet är överskattat då det gäller att få tag i folk rätt omgående.
 Har inte råd att fylla på mobilen heller, så jag får väl ta och vänja mig. Nu ger jag upp. Måste vila lite..

Varför går jag inte till sängs??

Jag tycker inte om när jag fastnar uppe, fastän jag är jättetrött. Som nu. Nu letar jag nya soffor på blocket... Vi gillar inte våran. Det ryms så få och så är det så lågt ryggstöd. Så vi tänkte sälja den och köpa ny. Om vi hittar en lämplig dvs.

Blocket fastnar jag ofta på. Är det inte hundar jag trånar efter är det soffor, eller kattungar, eller div andra möbler. Ibland rentav bilar.

Nä nu måste jag sova. Annars kommer jag att bli jättegnällig imorgon. Ja jag är som en bäbis..


Restless

Min plan sprack. Hade ju tänkt bli hälsoguru imorgon, men insåg nu att det inte är vardag förrän på onsdag! Jag KAN helt enkelt inte börja på trettondagsafton. Speciellt inte då vi ska ha middagsgäster..

Men på onsdag, då jävlar. :)

Nu har jag alltså sovit i princip hela dagen. Vaknade 13.00, somnade i soffan 15.00, vaknade igen 19.00.. Så jag kan som helt enkelt inte lägga mig nu. Det värsta att jag är trött. Skulle säkert somna. Men då vaknar jag garanterat där vid tre inatt och är klarvaken.

Har sett Elisabethtown idag också. Jag gillade den järnet. Sist jag såg den minns jag att jag tyckte den var konstig.. Det var kanske 5 år sedan.. Men nu föll den mig på läppen! Men då har jag ju som iofs gått och blivit konstig jag med. Så. It all make sense.




Jaha.... Nudå? Ska jag kanske börja se en ny film.... ? Här är jag då less att sitta..

Festande

Varför är det så att jag får en existentiell kris varje gång (därmed inte speciellt ofta) jag beger mig ut på krogen..? Efter mkt påtryckningar, bjudning på entrékonstnad samt kirrad skjuts hem kunde jag ikväll liksom inte säga nej.
 
Men åjo. Så fort jag kom dit kände jag samma känsla jag alltid känner. 
"Varför är jag här, ibland en massa fulla människor som begett sig ut för att A: hitta en tillfällig/konstant partner, B: supa sig redlös och dansa sig svettig eller C: Både alternativ A och B?" 
Jag hade inte kul ute på krogen sen Linda Bengtzing var i stan och jag dansade bugg till "jag ljuger så bra". Och det var minst ett år sedan. Kanske två.  Och enda anledningen att jag hade kul är för att jag ÄLSKAR att bugga.

Så där går jag omkring, oftast ensam, eftersom jag inte har tålamod att stå och vänta medan mitt sällskap hittar människor de känner och står och pratar alldeles för länge, och tänker hela tiden: "Vad gör jag här? Jag vill ju inte ens vara här.. Jag vill ligga hemma i min säng och sova". VARJE GÅNG! Det slår liksom aldrig fel. Och dessa tankar gör så att jag osökt börja tänka saker som "vem är jag? Vad vill jag med mitt liv? Vad är det som gör att jag befinner mig på ett ställe jag inte vill vara på?"

Så, vad beror detta på? Övermognad? Att jag helt enkelt är en sjukt tråkig människa? Men det tror jag liksom inte på, eftersom jag ofta har jättekul på förfesterna. 


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Imorgon är min sista dag som en onyttig och fläskig människa. På måndag börjar allvaret. Så därför ser min morgondag ut som följande:

Vaknar vid ca 12.00

Lägger mig i soffan och ser på tv till typ kl 15

Somnar i soffan, sover till ca kl 18

Vaknar, är hungrig, äter nå bakismat. Gärna pizza. Framför tvn.

Dåsar återigen till pga paltkoma

Vaknar lämpligt till nån dålig film på tv

Äter godis. Det sista på ett tag.

Lägger mig till slut, vid ca 01.00, lagom nöjd med dagen.




Nu ska jag krypa ner med Pidde. Han är fortfarande sjuk. Stackars liten...


2009

Det var en lyckad nyårsafton. Bilder kommer senare.

Nu har känslan kommit till mig, som den gör varje år vid den här tiden. Den här melankoliska och tomma känslan. Nudå? Vad händer nu, när jul och nyårs har passerat? Ska man återgå till någon slags vardag...? Ja, det bör man ju kanske göra..

Min skola börjar inte förrän den 19e, så nu har jag alltså 18 dagar av ledighet. Det känns inte skönt utan jag blir mer rastlös av tanken..

Nåt jag iaf ska börja styra upp nu är min hälsa. Jag ska, för en gångs skull, försöka tänka på beachen 09 och gå ned i vikt, träna, få bättre kondition och bli starkare, äta bättre osv. Bli en hurtis med andra ord. Jag känner mig motiverad och har lagt upp en bra plan.

Men jag kan ju inte börja en torsdag.... Haha. Så på måndag, då börjar mitt nya liv. :) Känner nån igen sig i resonemanget? :)

Fortsättning följer...


RSS 2.0