2010!?

Jaha så väntar sista dagen på året.. Det kommer att kännas helskumt när man ska skriva datum, typ 1/1-10,
plus att alla barn som föds blir -10:or. Knasigt! :)

Idag har jag haft främmen av systrarna plus flick-syskonbarnen. Det är kul att visa upp en lägenhet man känner sig nöjd med och stolt över. :) Än så länge har bara några av vännerna/släkt varit hit, och jag kan passa på att säga att det är fritt fram att komma och kika om man vill! Har nekat några som velat komma tidigare, för jag pallar inte att folk kommer när det är kartonger, stök, smutsigt och ofärdigt överallt. Hör dock av er före, jag blir jättestressad av oväntat besök... :) Haha anar ni lite kontrollfreakstendenser..?
Ett litet sidospår... Jag önskar att jag kunde ha frysen fullproppad med gofika som man kan ta fram då det kommer besök.. Men det GÅR inte! Då är jag där och nallar hela tiden tills frysen är tom igen.. Nån tipsade att baka sånt som jag inte tycker om.. Det hur roligt känns det?

Jag har jätteont i ländryggen.. Tror det beror på all snöskottning. Det luriga är att rygg-ontet började då jag lånade svärmoras spikmatta.. Det vore ju himla typiskt mig, att få ONT av spikmattor..!

Morgondagen för mig ser ut som följer; Middag hos Anna och Simon med oss fyra (sex med barnen) samt Thory och Leif. De sistnämnda står för förrätten, "värdparet" för middagen (vi ska dock hjälpas åt alla), och jag för efterrätten. Det blir min favvo, Gino! Helt sjukt gott! Sedan beger sig jag och Pontus till Tuvans byagård som bara ligger några hundra meter från Anna och Simon, där några vänner (+ troligtvis många okända) befinner sig och firar in det nya året. 



 

Gott nytt år!!




Uppdatering

Imorgon får vi äntligen internet, så då kan jag börja socialisera som vanligt igen!

Var på mellandagsrean med Sara idag. Fast vi såg knappt röken av varandra, jag var inne på Gina i 1,5 timma, eftersom jag fått presentkort där i julklapp och inte har ekonomi att handla någon annanstans, så jag letade igenom affären tre gånger tills jag hittade något att ha på mig på nyårs. Jag vet dock inte vad som riktigt händer på nyårs, troligtvis blir det storfest i södra tuvans byagård. Det är inte så många av mina vänner som ska dit, men.. Det får bli som det blir, vill fira nyårs med Pidde i år. Förra året var vi ifrån varann och det var lite trist.



Sitter nu hos Robert och väntar på att grabbarna grus ska se klart AIK-matchen så att jag kan kicka ass i sällskapsspel! ;)

Nu slutade visst matchen. Hoj!

Orosklump och mindervärdeskomplex

Jag har klantat till det med sjukanmälan och sånt. Big time. Och när jag skulle ringa försäkringskassan och csn för att rätta till det möts jag av två sura och dryga tanter som nu förstört min dag. Snacka om att jag blev dumförklarad.. Kan jag inte bara få ha lite flyt nu?! Kom igen nu medvinden, jag sitter här och väntar på dig!

Ord till dig

Ännu en jul utan en frisk dig är snart förbi. Jag klarade det den här julen också. Det är en klyscha, men jag trodde att sånt här bara kunde hända andra, aldrig att det kunde hända dig. Jag trodde att du var odödlig. Jag trodde att du alltid skulle vara den mamman som oroade sig för mig, som ringde mig varje dag bara för att fråga vad jag hade för mig, som strök mig över kinden och sa att du älskade mig. Jag längtade till den dagen då jag skulle ge dig ett barnbarn. Du var en fantastisk mormor åt mina syskonbarn, och jag ville så gärna att mina barn skulle få lära känna den fantastiska människan du var.. De sista friska åren du hade mådde jag dåligt, och att jag då orsakade dig ett liv fullt av oro kommer jag aldrig att förlåta mig själv för. Men mamma jag hoppas att du kan förlåta mig. Idag hälsade jag på dig. Det är konstigt, människan som ligger där i sängen ser ut som du, men du är inte där. Det som var du lämnade oss förra sommaren. Kvar är bara ett skal som ser bekant ut. Du vet inte vad det är för dag, du vet inte att det är jul. Men jag tror rätt säkert att du vet vem jag är, och så länge jag tror det kommer jag att fullt ut bete mig som din dotter. Jag kommer att berätta om mitt liv, även om du troligtvis inte förstår innebörden av mina ord. Men jag hoppas att synen av mig kan ge dig någon slags frid. Längtar du till himlen? Vill du att kroppen ska släppa dig fri? Du kommer att vara den vackraste av änglar. Jag har alltid känt mig säker på att allt inte bara blir svart när man dör, och det är bäst för mig att jag har rätt. Du vet att jag alltid har varit rädd för spöken, men mamma du måste lova mig att då du försvinner från jordelivet finns vid min sida närhelst jag behöver dig. Det finns inga sjuka änglar, där är du fri. Tills dess ska jag se till att du ligger bekvämt, hålla din hand, stryka din kind såsom du brukade stryka min, och berätta för dig att jag älskar dig. För mamma, jag älskar dig nåt vansinnigt. Det kan inte ens den värsta av sjukdomar eller den största av änglahimlar ändra på.

Morr

Jag blir så arg! Måste skriva av mig lite, för Pontus som vanligtvis är min ventil är på jobbet och har avstängd mobil.. Jag klarar inte av att vissa människor ska ha en åsikt om allting! Vad man än gör finns det alltid någonting att påpeka. Antingen är man slarvig eller så hälsar man på för sällan (även fast personen i fråga hälsar på lika sällan), eller så har man en dålig bil, eller så har nån åsikter om ens nya lägenhet.. Åh! Det är alltid nåt fel med det jag gör! Jag måste lära mig att ryta ifrån direkt. Inte bli ledsen i smyg. Jag kan inte låta folk köra över mig på detta sätt. Jag vet att dessa människor egentligen inte menar att vara elaka men jag blir ändå stött. Nä, nu får det vara slut med kuvningen. Jag måste sträcka på mig och våga säga till då jag blir arg eller ledsen.

En skitdag

Fick klagomål ikväll att jag aldrig uppdaterar min blogg nuförtiden. Inget konstigt egentligen eftersom vi inte har fixat internet än! Jag hoppas att det kommer snart!

Det har varit en jättetuff dag idag. Det började med att vi försov oss till halv tolv (!).. Jag tror att jag behöver sova, är så himla slut.. Vi fick bara 3,5 timmar på oss då, eftersom Pidde började jobba. Men då blev jag så himla stressad eftersom vi skulle hinna med massor idag  så då fick humöret lida. Idag skulle vi nämligen låna släp och hämta ett skrivbord och en säng som står hos en släkting i Lund, köpa en plywoodskiva och en stor vardagsrumsmatta samt slänga släp på tippen. Synen av snön ute gjorde mig inte mer peppad, men vi var tvugna att ägna denna dag åt släpkörning eftersom Pidde var tvungen att köra några barstolar från MB-kyrkan till MIO där voicebox hade lånat dom till konserten i söndags. Så det var bara ta tjuren vid de snöiga hornen. När vi kommer ut till gården står våra garageportar vidöppna. Vi förstår ingenting. De var iofs inte låsta (fy på oss), men ändå... Pidde tror att de har blåst upp men det kan jag verkligen inte tro, de kan ju liksom inte blåsa upp inifrån, dörrarna är jättetunga.. Så vi verkar ha nån tomtenisse som hittar på bus..
Det fortsatte med att vi inte hittade själva resårmadrassen när vi skulle hämta sängen. Jag ringde några samtal och fick veta att den var slängd... Så nu måste vi köpa en ny resårmadrass... Typiskt. Sen körde vi fast i snön en massa gånger dessutom, och jag fick stå och putta på...
När vi skulle slänga skräp klämmer jag mig i släpen och börjar stortjuta. Har så mkt som måste ut, så varje gång jag gör mig lite illa mig rinner allt över. Pontus tycker som tur bara att jag är söt, han blir inte förskräckt längre. Han är väl van, jag gråter väldigt ofta. Tycker det är skönt att gråta.
Hur som haver, sen när jag kom hem efter jag skjutsat Pidde till jobbet har jag glömt att ta hemnyckeln av Pidde så jag är utelåst.. Tårarna kommer igen.. Tur att jag kunde gå ner till momme och vänta.
Jag orkar inte berätta mer om den jobbiga dagen... Så tack och bock för mig. Återkommer en gladare dag.

Guldbröllop?!

Jag och Pontus har väldigt knäppa sovvanor.. Han har jättesvårt för att somna på kvällarna och jag är jättelättväckt och kan inte sova om Pontus ligger vaken bredvid.. En vanlig natt kan till exempelvis se ut så att jag lägger mig typ kl 23, han lägger sig typ kl 01, jag vaknar då han lägger sig av nåt ljud eller att sängen rör sig. Vi båda ligger vakna nån timme innan jag ger upp och lägger mig i soffan. Eller om Pontus ska upp tidigt.. Då får jag knappt andas utan att han beordrar mig till soffan.. Så var det nyss då jag la mig.. Så nu ligger jag här i soffan, och jag som var så sugen att sova i sovrummet inatt, eftersom värmen äntligen funkar! (Min gamla klasskompis Fredde är rörmokare och han var här idag och fick igång de trasiga elementen.) Det bästa för båda sömnmässigt är om vi hade separata sovrum.. Men det känns ju sjukt trist och som om vi hade vart gifta i 50 år.. Nä då fortsätter jag hellre att ha det såhär.. Gonatt från soffan på sörböle.

Voicebox!




Se Voicebox på söndag kl 15 i A-torpsaulan! 150 kr för vuxen, 100 för ungdom/student och gratis för barn!
Biljett köper man i entrén.




Tungt.

Nu sitter jag och Anna och Simon och lånar datorn en stund. Vi har fortfarande inget internet.

Vi har fått ytterligare ett tråkigt besked... Min mormor har skelettcancer. Jag tror inte jag har skrivit något om min mormors tillstånd förr, vet egentligen inte varför...Hon blev dålig i somras, och då visade det sig att hon hade lungcancer. Hon fick strålning, cellgifter och antibiotika och blev bättre. Hon blev sämre för ett par veckor sedan igen, och blev inlagd för ett par dagar sedan för att hon hade så ont i ryggen. Beskedet kom igår. Det är en aggressiv form, och hon har nog inte så länge kvar. Hon är 85 år och har alltid varit frisk som en nötkärna. Hon är jätteklar i huvudet, har stenkoll på omvärlden, och man vinner sällan en diskussion med henne. Men nu är det alltså hennes tur.. Hon är ju gammal, men ändå så är det förstås jättesorligt. Familjen Westermark/Bergbom har det väldigt väldigt tungt nu, med två svårt sjuka familjemedlemmar. Tur att vi har varandra, och även om många av oss kämpar för att hålla huvudet ovanför vattenytan så försöker vi stöttar varandra allt vi kan..
Det blir en kämpig jul i år, men vi får försöka göra det bästa av situationen.




Jag föröker i så stor mån som möjligt göra sådant jag tycker är roligt och umgås med människor jag tycker om och blir glad av.

Flytten går bra, även om mitt sinnesstillstånd genomsyras av oro.
 Det är mycket att göra, flyttkartongerna verkar aldrig ta slut. Men slutresultatet verkar kunna bli mkt bra. Vi har problem med att få igång vissa element, tex i sovrummet, så inatt har jag sovit med massa kläder och dubbla täcken.

Imorgon styr vi kosan mot IKEA tillsammans med Lina och Robert. Jag kommer förhoppningsvis kunna lämna det jobbiga hemma för en stund och bara njuta av en jättetrevlig dag. 


 


oooops..

Nu har jag trasslat till det för mig... Råkade deleta designen... Och hinner inte alls göra en ny nu, så bloggen måste tyvärr se ut på detta sätt ett tag..


En söndag utöver det vanliga..

På söndagar brukar jag göra typ ingenting. Den här söndan ska jag ta igen alla dagar jag gjort just inget.

Nu ska jag sätta igång att packa resten. Jag kommer inte att hinna allt, vi har inte ens kartonger så det räcker, men jag kör så länge jag hinner. Sen drar jag vidare till nya lägenheten för att städa den medans Pontus, Zappe och Kalli flyttar. Sen hjälper jag till att flytta då jag är klar med städningen. Vi får se hur långt vi hinner, vi kommer nog att måsta fortsätta imorgon också.

Om nån vill hjälpa till att bära så är det bara att ringa och anmäla sig! ;)

Julfest med kammarkören




























Det var en väldigt trevlig kväll med god mat, roliga lekar, larm som gick och singstar!



ögonuppdatering.




Efter jag hade skrivit förra ögon-inlägget i onsdags kände jag hur hornhinnan började svälla... Man ser det lite här, att den som buktar ut.. Det var precis som att jag hade en ögonlins lite på sniskan, alltså som en genomskinglig bubbla i ögat.. Jag ringde Nisse och han blev hispig och trodde det var hornhinneinflammation.. Jag ville inte lyssna på det ögat, nej jag menar örat, så jag ignorerade hans råd, eller snarare krav, att ringa sjukvårdsrådgivningen. Har ringt dit så mycket på senaste så jag tordes inte en gång till. Då kanske de tror att de har fått en hypokondriker på halsen och inte tar mig på allvar..



 
Efter ett tag såg ögat ut på detta vis, det som reflekteras är "hornhinnebubblan". Jag blev sjuuuukt sugen att spräcka bubblan med en nål, det finns ingen bättre tillfredsställelse att klämma/spräcka/göra hål i hudutbuktningar av olika slag, men så dum är inte ens jag så jag tror att det är en bra idé. (lärde mig en läxa då jag en gång klippte bort en skavsårsblåsa på stortån, fick galen värk i hela benet upp till höften i ca 2 veckor, kunde inte stödja på foten, och började allvarligt fundera på om jag var tvungen att amputera)  


När jag vaknade dagen efter såg ögat ut såhär:




Alltså helt okej bortsett från ett rött streck.. Typ en sprucken artär eller vad det nu är.  Undrar hur länge jag får har kvar det där märket.. Det kliar i alla fall inte nu, kanske beror på att jag har tagit en allergitablett.

Jag tror denna ögonåkomma beror på damm. Befinner mig för tillfället dagligen i slip/spackeldamm, och jag tror inte att jag tål det... Är dessutom blodig och sårig i näsan och nyser hela tiden.


För övrigt... När jag såg ovanstående bild bestämde jag mig bums för att det var dags att sola solarium, eftersom min brun-utan-solkur inte fungerade. Fick bara massa utslag. HATAR att vara blek! Så idag har jag solat och blitt lite brunare.. Och börjat lukta lite bacon... Måste kanske duscha! Hoj!


Oflyt och balsam

Idag hade jag tänkt tapetsera garderobsdörrarna med en jättefin tapet (för övrigt exakt samma som på den bild jag hade på tapetserade garderober, vit med fjärilsmotiv) som jag fått av Lina Söderberg. Hon hade en rulle som låg och skräpade. Jag blev väldigt tacksam och glad, men min glädje försvann idag då jag skulle tapetsera.. Det fattades ca en meter... Det var himla synd. Så imorgon måste jag bege mig in på stan och hitta nån ny tapet..
Dessutom tog golvet slut när Pidde hade typ nån m2 kvar att lägga.. Så vi måste köpa ett helt paket för en jätteliten yta, oväääärt!


Förresten. En till grej. Jag har så länge jag kan minnas använt balsam til håret. För nån månad sedan tog det slut och jag hade missat att köpa nytt, så jag använde bara schampo. Resultatet blev ett mkt finare, glansigare och lättskött hår! Så nu har jag helt slutat med balsam. Om du har flygigt, frizzigt hår, så prova skippa balsamet.
Testade nu i veckan både med och utan.

Bildbevis:



Nyduschat med balsam:               Nyduschat utan balsam:      
 



Ett öga rött

För en liten stund sedan började det klia i mitt öga nåt alldeles vansinnigt. Jag gick för att titta mig i spegeln och möts till min fasa av denna syn:






Vad kan detta bero på? Kan man bli allergisk i bara ett öga?

Grannfejden

Jag vaknade med ett ryck för ca 30 minuter sedan, och tänkte "jaha, nu har det slutligen hänt, jag har blivit officiellt tokig...".... Jag hörde nämligen röster. Så starkt så att jag trodde att det befann sig en pratglad samling inne i mitt huvud. När jag vaknat till lite mer förstår jag att de är de nya grannarna som står på balkongen och lever rövare. Kl halv fyra en onsdagmorgon. Och hur många är dom? Femtio!? Till saken hör att jag tidigare inatt gått och lagt mig i soffan i försök att fly den rytmiska trumma som hela tiden slår. Sovrummet är nämligen vägg i vägg med grannen. Men inte hjälper det. Inte heller att jag nu har pluggat in öronproppar. Ljudet tar sig ändå in i min skalle och jag formligen kokar av vrede! Detta är kanske tionde natten de har hållit oss vakna! Har sagt till dem en gång tidigare och jag går inte dit igen! Pontus jobbar så han den lyckosten slipper denna tortyr för en natt. Imorgonbitti blir det jag som ringer Skebo och klagar utav bara fan. Tur att vi flyttar snart! Jag tycker fruktansvärt synd om de stackars hyresgäster som tar över vår lägenhet efter oss, de har ingen aning om vilket helvete som väntar dem. Jag håller kanske på att bli tokig ändå, för jag ligger här och gungar fram och tillbaka med händerna över öronen. (och samtidigt mobilbloggandes.. Där har ni simultanförmåga) Kan se rubriken framför mig: "högljudd granne gjorde ung kvinna tokig, fördes inatt till isoleringscell i tvångströja!"

En ekvation som inte riktigt går ihop..

Det blir dyrt när man flyttar. Förutom diverse möbler från IKEA som värderas till ca 10 000, så är det fler grejer vi behöver.. Och inga billiga saker heller..



En diskmaskin... Efter att ha diskat för hand i typ sju år är jag lite less.



Våran nuvarande dammsugare är sämre än sämst. Det blir nästan skitigare efter än före. Inte riktigt kanske men..


En laptop. Vi har en dator, men slåss om den ofta, och nu ska vi ha den gamla i studion mer som sån dator.
Det är iofs inte kris, vi klarar oss med en.. Men det vore himla trevligt med en bärbar..




En lillteve till gästrummet, så vi kan se varsitt program när det lider. Inget måste där heller, men ja... Vore himla trevligt det med..



Vi får väl se hur vi prioriterar.. Men vi tänker nog önska oss en dammsugare i julklapp i alla fall. Diskmaskin kan man ju hitta på blocket, och de andra två sakerna får vi nog vänta med..



Nu börjar det snart vara klart i lägenheten. Det som saknas att göra är att lägga golv i hallen och tapetsera garderobsdörrar, samt sätta fast lister. Förhoppningsvis kan vi börja flytta i helgen!

Gonatt.


Jättenöjd med fondväggen!






Det blir sååå fiiiiint... :)

Bilder från min helg

Jag har återigen blivit en kameranörd. Var det förr i världen då jag (Pontus) fick min (sin) första digitalkamera. Nu då jag köpte en ny kom fotosuget tillbaka. Känner mig dock lite lagom rolig då jag slänger upp kameran i nyllet på folk i tid och otid, men jag älskar verkligen att samla foton.. Så jag kan nu be om ett offentligt FÖRLÅT till alla dem jag fotat ofrivilligt, och dem jag kommer att fota i framtiden. Säg bara till om ni inte vill vara med på bild, då respekterar jag det. Oftast. ;)


Fredag:



Vi spelar helt hysteriskt.






Idol-dags!



Gurra är ett äkta AIK-fan.



Lördag:



Jag och Georg hälsar på syster Åsas familj.



Georg har blivit jätteduktig på att gå!



Söta Sally som har blivit så stor!

Söndag:



Har målat det blåa vitt. Blev skitnöjd! Nu är det ju dock tejp kvar som ni kan se..



Pontus lägger golv i köket. Han är så duktig så. Golvet är dock jättedammigt..



Jag målade med glasögon på.. Smart drag...


Pop goes my heart.

Tänkte sätta igång och packa nu... Men vart tusan börjar man? Kanske smart att börja med att rensa bort sånt man ska slänga..

Vid två kommer Pidde och hämtar upp mig från sitt voiceboxrep och då beger vi oss till lägenheten för att fortsätta lägga golv/måla.

Har haft en bra helg. Idol och spel med syskonbarna på fredag. Barnvakt åt gosevännen Georg, läxhjälpning, gomiddag, Robinson och filmkväll med Anna på lördag. På tal om idol. Blev förvånad att Calle satt säkert inför finalen. Jag gillar honom, men trodde inte han var en typisk tonårsidol, som människor ringer och röstar på. Jag var stensäker på att det var Erik och Tove i final. Hade nog velat se dom två där istället för Calle. Han passar som inte in i sammanhanget på nå vis, även fast han är bra, och himla söt då han dansar. :)
Men Tove fick ju så pissiga låtar valda till sig.

Förra veckan såg jag "music and lyrics", en av Hugh:s sämre filmer enligt mig faktiskt. Men jag älskar Hugh Grant. :) ( Är det tantvarning?) Men i alla fall, så har jag ända sedan dess haft följande låt på hjärnan.. Hur sjutton blir jag av med den?? Refrängen sätter sig verkligen! Och det är så bra parodi på 80-talet också. :)




En må bra dag!

Igår var en riktigt dålig dag, bestående av ihopbrytande under en läkartid, migrän och kräkningar. Ska försöka göra den här bättre. Tänker ägna hela dagen åt egna må bra-saker, eftersom Pidde är upptagen hela dan och jobbar natt. Så jag börjar med en (rätt töntig, medger jag själv) lista över dagen, eftersom jag mår bra av listor:

¤ Ta en sovmorgon
- Sömn är helande.

¤ Ta en promenad och samtidigt lyssna på bok 3 i Twilightsagan.
- 2 flugor i en smäll, man skapar endorfiner av motion så man känner sig bättre till mods, och en bra ljudbok är trevligt.

¤ Handla mat, och samtidigt tillåta mig att köpa ett må bra-kit som skall innehålla: badskum, en hårtoning och en trevlig veckotidning.
- Goda lukter, som i tex badskum, skapar välbehag.
- Har en råttfärgad utväxt som jag låtit gå för långt, man mår bra av att bli fin i håret.
- Att läsa en bra veckotidining är lite vardagslyx för mig.

¤ Ta ett varmt bubbelbad med tidningen i högsta hugg. Peela hela kroppen, raka benen, fila fötterna, färga håret.
- Man mår bevisligen gott av att pyssla om sig själv.

¤ Se 2 desperate housewives samt 1 Grey's anatomy som jag missat.
- De två bästa serierna nånsin. Sjukt härligt att ha dessa innestående.

¤ Ta en timmes tupplur.
- Råhärligt.

¤ Äta middag med syster Lena och hennes goa pojkar.
- God mat i gott sällskap är i princip aldrig fel.

¤ Vara barnvakt och ha pyjamasparty med 4 av 5 syskonbarn. Förträra godis, chips, ostkrokar, popcorn och läsk  samtidigt som vi ser Idol och har fredagsmys.
- Kvalitetstid med syskonbarnen är guld värt.


Jag tror detta är ett vinnande fredagskoncept. Nu ska jag somna om, klockan är ju bara 06.42.






Ps. Pidde har lagt klart golv i gästrummet nu! Det gjorde han själv på ca 3 timmar. Jag är riktigt imponerad. Jag börjar ha en riktigt händig karl. :)







Vad händer?

Jag var orolig för vad som skulle hända om man förträngde alla jobbiga känslor. Nu vet jag.


Zombietrött..

Somnade vid 01.00 inatt. Vaknade vid 04.00. Var uppe till 06.00. Sov till 08.00.. Har med andra ord sovit väldigt dåligt.. Har tvättid nu på morron och kan därför inte lägga mig och sova mer. Tvätten är klar kl 11 och kl 12.15 kommer bovärden för att besikta lägenheten. Så nu måste jag städa också.. Pontus ligger och sussar sött, och jag skulle slita upp honom för att hjälpa mig om det inte vore för att det är ett VÄLDIGT stort projekt att väcka honom. Det kan ta flera timmar..


Igår på dagen målade jag klart studion, och på afton tapetserade jag och Åsa köket. Dvs; jag tragglade med två korta vådsnuttar som skulle sitta ovanför fönstret och mätte fel så jag fick göra om 4-5 gånger tills jag till slut knycklade ihop tapeten och gav upp, och medans jag gjorde detta tapetserade Åsa klart hela jädra köket. 
Det är klart förutom en våd eftersom det hänger en elgrej på väggen där som vi inte vågar röra.. Men hennes Palle är elektriker och han ska hjälpa oss på lördag.

Idag lägger Pontus golv medans jag målar badrummet.

Ikväll blir det bio med några trevliga brudar! Vet inte riktigt vilka än.. Men Majsan och Eva iaf. Najs najs!


Fullmoon..

Ja så var det fullmåne och Moa är konstig och klarvaken. Klockan är 04.19. Till råga på allt vaknade jag prick 04.00, då den s.k vargtimmen entrar.

"Begreppet mångalen är inte så lösryckt som man kan tro. Enligt Schweiziska forskare sover man sämre vid fullmåne och får humör därefter."  -SvD


"Månen har alltid varit magisk inom folktron. De som har svårt att sova vid fullmåne kan egentligen skatta sig lyckliga, eftersom det är i månens sken som varulvarna visar sig – och dessa väsen bör man noga akta sig för. Det engelska ordet “lunatic” med betydelsen galning eller dåre härrör från Luna, namnet på den romerska mångudinnan och från tron att månen kan förorsaka störningar i sinnet. Även vetenskapen har intresserat sig för månens kraft på olika naturfenomen, som havets höjning och sänkning vid flod respektive ebb.

Olika effekter av månens faser på människans beteenden är väl dokumenterade och tillika omdebatterade. Kriminalitet, mänsklig aggressivitet, uppkomst av krissituationer och trafikolyckor är exempel på företeelser, där månens kraft kan tänkas ha en ökande inverkan."  -Fråga Lund

Jag har många mer humanistiska vänner som förmodligen tycker att jag är tossig. Men vad spelar det för roll. Livet blir mer spännande om man tillåter sig att tro på saker som inte är bevisat. :)






Säga vad man vill om fullmånen, men himla vacker är den.


Struktur + planering = ingen stress.

Vaknade kl 05:30 med galopperande hjärta. Tack och lov har jag börjat lära känna mig själv så pass bra att jag vet att det handlar om stress över att inte ha en strukturerad och planerad närmsta framtid. Så därför satte jag mig och gjorde ett schema:


Onsdag 2/12: Pontus jobb 11:30-21:15, Moa målar klart studion samt börjar tapetsera med Åsa.

Torsdag 3/12: BESIKTNING 12:15, MÅSTE VARA HEMMA! Pontus lägger golv, Moa målar badrummet.

Fredag 4/12: Pontus Voiceboxrep 13:00-16:00, Jobb 16:00- 09:00. Moa fixar flyttlådor samt säger upp abonnemang och adressändrar.

Lördag 5/12: Pontus Voiceboxrep 13:00-17:00. Moa packar.

Söndag 6/12: Pontus Voiceboxrep 11:00-15:00. Moa packar. Pontus lägger golv 15:00-21:00 och Moa målar varv 2 i badrummet.

Måndag 7/12: Pontus jobb 07:45-22:00. Moa tapetserar klart i köket, förhoppningsvis med hjälp av Lena.

Tisdag: 8/12: VISNING I LÄGENHETEN 11:00, EJ VARA HEMMA! Pontus lägger golv 11-15:30. Moa målar lister och element. Pontus jobb 15:45-09:00. Moa Kammarkören.

Onsdag: 9/12: Pontus jobb 11:30-21:00. Moa packar.

Torsdag: 10/12: Pontus lägger golv. Moa målar det som ej är klart samt tapetserar garderobsdörrarna.

Fredag 11/12: Pontus rep 10:00-14:00. Pontus lägger golv 14:00-19:00. Moa städar nya lägenheten.

Lördag 12/12: Pontus 2 Voiceboxsjungningar. Moa packar.

Söndag 13/12: Pontus lägger golv. Moa får förhoppningsvis hjälp av Åsa med att tapetsera fondväggen.

Måndag 14/12: Börjar flytta. Extra rep med Kammarkören 19:00-21:30

Tisdag 15/12: Flyttar. Konsert med Kammarkören i Lövånger.  

Onsdag 16/12: Packar upp.

Torsdag 17/12: IKEA




Nu sitter detta schema uppe på kylskåpet och hjärtat slår i sitt normala tempo igen. Och fråga mig inte hur detta skulle gå om jag hade haft skola/jobb.... Iofs så hade inte schemat kunnat se ut på detta sätt då. Men jag vill flytta in och få det ombonat innan jul! Så då är det bara att lägga på ett kol.


Update

Idag har jag målat blivande studion ett varv, samt taket, som var samma färg som väggarna, dvs ljusblått.. Måste även måla elementet, men det gör man inte med vanlig färg va? Det är ett såndärnt gammaldags vattenelement.
Pontus har slipat på toan, så nu är det bara att börja måla där också när tid finns. För nu känns det hips vips väldigt stressigt! Jag hinner inte riktigt med i mitt eget tempo.
Pontus skulle även lägga golv idag men då var bocken (eller heter det det?) på vift, så det blidde inte så mkt mer än att lägga lumppapp. Imorgon jobbar han så jag ska vara där och dola på själv.
Skulle behöva göra så mkt annat.. Städa, tvätta, packa, fixa med papper, säga upp allt, adressändra osv osv... Men det hinns som inte med...

Imorgonkväll ska Åsa hjälpa mig att tapetsera i köket. Iaf börja.

Borde nog ta en renoveringsfri dag snart, så vi hinner ikapp vårt vanliga liv.


Snö

När jag vaknade i morse möttes jag av denna syn:



När jag la mig igår var det regn och inte snö så långt ögat kan nå. Vad det vänder snabbt alltså!

( Det är våran granne med sin hund Henke som är ute på prommis)


Nu drar vi och trixar i lägenheten! Hoj!

RSS 2.0