Fullmoon..

Ja så var det fullmåne och Moa är konstig och klarvaken. Klockan är 04.19. Till råga på allt vaknade jag prick 04.00, då den s.k vargtimmen entrar.

"Begreppet mångalen är inte så lösryckt som man kan tro. Enligt Schweiziska forskare sover man sämre vid fullmåne och får humör därefter."  -SvD


"Månen har alltid varit magisk inom folktron. De som har svårt att sova vid fullmåne kan egentligen skatta sig lyckliga, eftersom det är i månens sken som varulvarna visar sig – och dessa väsen bör man noga akta sig för. Det engelska ordet “lunatic” med betydelsen galning eller dåre härrör från Luna, namnet på den romerska mångudinnan och från tron att månen kan förorsaka störningar i sinnet. Även vetenskapen har intresserat sig för månens kraft på olika naturfenomen, som havets höjning och sänkning vid flod respektive ebb.

Olika effekter av månens faser på människans beteenden är väl dokumenterade och tillika omdebatterade. Kriminalitet, mänsklig aggressivitet, uppkomst av krissituationer och trafikolyckor är exempel på företeelser, där månens kraft kan tänkas ha en ökande inverkan."  -Fråga Lund

Jag har många mer humanistiska vänner som förmodligen tycker att jag är tossig. Men vad spelar det för roll. Livet blir mer spännande om man tillåter sig att tro på saker som inte är bevisat. :)






Säga vad man vill om fullmånen, men himla vacker är den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0