hujedamej

Idag har jag inlett vintern med att halka. Imorgon åker jag och köper broddar. Vinterkriget 2010 har börjat.

:D

Förra veckan var toppen! Med massa födelsedagsfikande och kanonpresenter. Det bästa var ändå det jag fick av Pidde, Anna, Simon och barnen: En Sthlmsweekend och en tid hos den kände hypnotisören Fredrik Praesto! Sicken grej!! :) Jag är så peppad så jag vet inte vad jag ska ta mig till. :)

Kolla in det här! Och ja, det är han jag ska träffa! :D



Syftet med mitt besök är väl inte riktigt att han ska få mig att tro att jag kan spela dragspel iofs men. :) Jag tänkte att han skulle få hjälpa mig med min oro och stress bl.a.

Tusen tack fina ni som gav mig den här presenten, var mycket mer än jag förtjänat!

Nya mobilen är ju bara helt underbar, även om det är mycket jag ännu inte begriper.

Imorgon är det ny vecka, och med andra ord är då alltså sabbatsveckan över. Då drar träning och "diet"  igång igen!

En helg som inte riktigt blev som den skulle

I fredags skulle jag, Lina och Anna ha tjejkväll med god mat, idol och lite vin. Men hips vips vaknade Sallygumman och var helt otröstlig, och eftersom hon i normala fall aldrig är ledsen, speciellt inte sådär länge, förstod mamma Anna att det var nåt fel. Vi hamnade till slut på akuten med den förtvivlade lilla korven. Jag agerade pappa eftersom Simon befann sig på utländsk mark. Läkarna hittade inte något fel på henne och till slut lugnade hon ner sig såpass att hon kunde somna. Vi pustade ut. Stackars lilla vän.

Helgen fortsatte i samma dramatiska anda. Igår då jag och Arvid hade kalas hann det bara gå en timme innan person nummer två denna helg var tvungen att åka in på akuten. Kalaset blev inte riktigt som det var tänkt eftersom oron låg över oss andra som stannade kvar. Den oroande historian slutade också lyckligt till slut, och än en gång pustade jag ut denna helg. Och vad spelar egentligen en tjejkväll och ett kalas för roll? Huvudsaken är förstås att mina kära mår bra!

Idag har jag gjort om i datarummet/studion. Det blev bra. I alla fall bättre än innan.

Veckan som kommer är fullspäckad. Ska bjuda olika nära och kära på födelsedagsfika så gott som hela veckan. Tycker det är så trevligt när man har en anledning att bjuda hem folk. :) Fast det är ju dumt att man ska måsta ha en anledning för att få ur tummen.

Förresten så har jag färgat håret. Mörkare. Blev rätt nöjd, förutom att jag nu istället ser rätt blek ut. Det får nog kompenseras med ett besök i solariet. För är det nåt jag inte gillar, så är det att vara blek.














ryggont och nyfikenhet

Är återigen gräsänka. MoonSafari befinner sig just nu i Tyskland på kalas (?), för att sedan fortsätta till Belgien för att spela. De kommer hem på måndag natt. 

Pidde ringde igårkväll och bad mig om en tjänst. Eller en icketjänst. Jag skulle INTE kolla i brevlådan förrän han kom hem.... Min födelsedag nalkas och jag gissar att det har med den att göra.. Och vad tror ni jag tänker på konstant nudå? Brevlådan såklart. Där den står och flinar hemlighetsfullt åt mig. Min nyfikenhet vet inga gränser. Men jag SKA inte tjuvkika. Gamla Moa hade gjort det. Nya Moa, som aktivt jobbar för att bli en bättre och sannare människa (se boken i förra inlägget) håller vad hon lovar! Yes box och jajjemen. Men för en sån som jag, som nästan varje jul tjuvöppnat sina julklappar och som blir fullständigt bananas när nån har hemligheter, är detta ett oändligt svårt löfte att hålla. Men jag SKA. Lix!

I måndags var jag hos naprapaten. Har haft ont i rygg och nacke ett tag nu. Kotorna längst upp i nacken var överbelastade och för korta pga fel sittställning. Den typiska ostkroks-posen ni vet. Att vara kontorist sliter på kroppen... Hur blir det när jag en dag börjar jobba heltid? Jajja. Ska börja ta hand om min kropp bättre. Träna ryggen mer. Stretcha. Avslappning. Massage. Kanske rentav börja om med yoga.

I morgon har jag och systersonen Arvid (som fyllde 13 förra veckan) gemensamt kalas. Jag står för efterrätten och jag grubblar på vad jag ska tillaga.. Tror det blir en ananaspaj och en special-kladdkaka. Nåt som alltid går hem!

Jag har önskat mig presentkort på TM så att jag kan köpa denna underbara tingest:




En Sony Ericsson X8





Hmmm.. Hur var det där med att minska på den onödiga konsumtionen för att bli en sannare människa då.. Ah, man kan ju inte bara ändra på allt i sitt liv i en handvändning.. Vi börjar med löfteshållningen.. :) Förresten fyller man ju bara som kvinna år i snitt 83 gånger i sitt liv.. ;)

Boktips

Omslagsbild: Drömliv


"Drömliv - lycklig på riktigt av Kajsa Ingemarsson och Karin Nordlander är boken som kommer att förändra ditt liv. På ett pedagogiskt och samtidigt underhållande sätt beskriver författarna hur du ska finna lyckan i ditt liv genom att hitta din inre potential. Att lyssna mera inåt genom att sätta själen i förarsätet. Det handlar om att skapa ett lyckligt liv på alla plan: materiellt, fysiskt, andligt och mentalt.

Det är meningen att vi ska vara lyckliga, och vi besitter alla verktyg som behövs för att vara det. Ändå upplever alltför många av oss tillvaron som torftig och innehållslös. Vi stressar, jobbar, äter och konsumerar mer än någonsin, ändå är vi själsligt undernärda.
I Drömliv ger vi näring åt själen. I detta utgår vi från den vardag vi alla lever i. Drömliv är fast förankrad i verkligheten och visar med inspirerande exempel på nya perspektiv och förhållningssätt som alla kan ta till sig. Det handlar om att hitta sin inre kraft, att ta ansvar för sitt liv, att lära sig lita på intuitionen, att undanröja inre och yttre hinder, att finna glädje och att förverkliga sina drömmar."


     



 

En fredag

Nu sitter jag, proppmätt och aptrött, i Lina och Roberts soffa och väntar in Idol. Det programmet gör hösten så mycket trevligare.

Annars då? Jo jag och Pidde tränar som dårar. Näst intill var dag. Och om jag inte tränar så går jag en långpromenad. Känner mig helt fantastiskt duktig. Har gått ned 4 kg på en månad.

Jag längtar tills jag får ett jobb. Har gjort studiebesök på efyran, men det verkar inte vara någonting för mig. Dels för att man ska kunna bygga hemsidor och kunna med wordpress och sånt, och dels för att jag av nån anledning inte känner mig bekväm bland ungdomar. Märkligt jag vet. Jag som nyss var en. Om jag inte är en fortfarande. Sägs att gränsen går vid 28. Sen är man vuxen på riktigt.

Ska besöka skatteverket, hoppas att de har en plats åt mig där. Skelleftekraft, arbetsförmedlingen och försäkringskassan har sagt nej. Är det nån som har tips på nåt annat lite större kontor?

En föredetta klasskompis till mig har gått bort, och det har tagit hårt på mig. Inte för att jag kände henne speciellt väl, men jag känner verkligen för familjen. Så vansinnigt fruktansvärt. Har börjat fundera mer över livets skörhet. Döden får mig att grubbla över livet. En oerhörd tacksamhet har också infunnit sig.

Nu börjar idol.

RSS 2.0