7. Your best friend(s)

Det här är svårt. Jag har så många vänner som jag är ungefär lika nära fast på lite olika sätt. Jag känner ändå att jag måste skriva några rader om de närmsta.. Utan inbördes ordning..

Pontus är helt klart min bästa vän. Jag är av sådan natur att jag tror att hållbar kärlek grundar sig på djup vänskap. Han är den enda jag kan vara mig själv till 100 procent med.



Nisse är min bästa killkompis. Vi är nästan som syskon många gånger. Han får mig alltid att skratta, hur nere jag än må vara!

HannaMaria, Lisa och Lovisa är mina fina barndomsvänner, som jag kanske inte står lika nära idag som en gång i tiden. De har trots detta en stor plats i mitt hjärta och vi har väldans trevligt när vi ses!

Elisabet är en av de raraste och finaste som finns, hon är en sådan som alla tycker om och vill stå nära. Jag är tacksam att jag får vara en nära vän till henne! Dessutom är jag helt förälskad i hela hennes familj, som man kan likna med familjen Andersson med pappa Rudolf (Lars) i spetsen!

Anna och Lina är mina kumpaner här hemma i Skellefteå. De är ganska lika varandra, och jag gillar deras lite tuffa och rakframma sätt. De är bra lyssnare och väldigt kloka båda två, och jag är väldans glad att jag har dem! Även fast det ibland blir lite för mycket interna sjuksköterske-termer dem emellan.. ;)

Ida är en av mina nyare vänner, och hon är den av alla jag känner mig mest lik! Det känns som att vi kan prata i timmar, orden tar aldrig slut! På julafton fick hon och hennes fästman Mattias en liten Astrid som jag ännu inte har träffat. Längtar massor!

Det finns en hel del fler fina vänner, men jag vet som inte vart jag ska dra gränsen, hur många jag bör skriva om... Så jag gör det nog enkelt för mig drar gränsen här! 

Kärlek vid första ögonkastet..

http://www.hemnet.se/beskrivning/1121719?r=3


ps. nu funkar länken!


6. Your day

Eftersom jag nyss klev upp och har inte hunnit göra nåt nämnvärt idag, så skriver jag om igår. Och igår var det ju självaste julafton!

Jag vaknade tidigt, vid åtta. Trots mina "mogna" 24 år kan jag inte alls sova på julaftonsmorgon! Efter att ha legat och snurrat i nån timme så gav jag upp och hoppade in i duschen.
Vi har lånat bort vårt sovrum nu under julhelgen till Pontus kusin med sambo och barn, så jag var ganska öm i ryggen av att legat på en madrass på golvet i vårat gästrum. Dessutom genomfrusen eftersom jag låg intill en dörr till ett kallförråd som drar nå vansinnigt. Jajja. Tre nätter på ett år kan man faktiskt stå ut för husfridens skull. Jag tycker det är lite mysigt att sova på olika ställen också.
Efter duschen var jag tvungen att stå och beundra solen.

Klockan 11 begav vi oss till syster Åsa där jag blev nominerad till julens "ung & bortskämd", eftersom jag fixade håret medans de andra slet i köket. Till mitt försvar kan jag säga att detta aldrig hade hänt om jag inte haft borta min plattång hemma och måstat låna systerdotterns i sista stund! Systersonen Arvid tyckte dock att titeln "30 & bortskämd" passade bättre.. Skulle aldrig ha berättat att jag börjat få lite rynkor på ögonlocken. 

Efter en jullunch i ultrarapid på grund av mitt och Pontus tajta schema öppnade syskonbarnen paketen från oss och jag och P öppnade våra. 

Förutom en slant fick jag denna fina pyjamas och dessa mysiga tofflor, dock med högre skaft

 
Blev superglad! Precis vad jag hade önskat mig! Tror barnen blev nöjda över sina klappar från oss också.

Därefter trampade vi gasen i botten för att inte missa tomten i Kåge där Pontus familj på sin fars sida höll hus. Vi hann precis!
Och döm om min förvåning när jag började förstå att jag måste ha varit from som ett lamm det här året. Tomten gav mig nämligen en alldeles egen systemkamera! Jag satt i chock rätt länge för att sedan måsta torka bort en tår. Vilken fantastisk julklapp! Förutom denna fick vi bra köksknivar. Kändes väldigt aktuellt med tanke på att våra är slöare än smörknivar nästan allihop.



Efter Kalle begav jag mig till Mamma där systrarna väntade. Vi åt laxmackor, drack julmust och såg lite på "Kan du vissla Johanna". Det gick rätt bra. Hon var på ett helt okej humör om man bortser från lite tårar då jag skulle dra vidare. Men då var systrarna kvar ett tag, skönt att slippa lämna henne ensam när hon blev ledsen. Hon hade varit på julfest på avdelningen mitt emot, och berättade om en tant som sjöng med så högt till uppträdandet av julsånger att man fick säga åt henne flera gånger. Hon hann glömma bort sig hela tiden. Dementa är rätt söta ibland. :)

Efter Mamma landade jag till sist hos Pontus mormor här våningen nedanför där hela släkten på mammans sida befann sig. Ett fullkomligt kaos för att citera BKO! Samma tomte besökte oss igen, och denna gången fick jag lite småprylar såsom en bok om julpyssel, sockar, en värmedyna i form av ett hjärta, och inte att förglömma! Bezzerwizzer underhållning!! Håll i hatten Lina och Robert, här ska spelas!!



Efter tomten och bortstökning av löjligt mycket julklappspapper var det dags för julgröt. Då var klockan drygt nio. Jag bar med mig min nya kamera överallt som passande nog hade lite batteritid i nytt tillstånd. Vilken skillnad på fotona! Jag är i sjunde himlen. Försökte knäppa lite fina bilder på småttingarna Georg, Sally, Tove och Nova. Fick ett par lyckade!
Till sist väntade julemys och sällskapsspel. Dock inte vårat nya utan "Europa". Det gick riktigt dåligt för mig och Pontus kusin Emma. Nåväl. Man kan ju inte vinna VARJE gång. ;)

Sammanfattningsvis en väldigt lyckad dag! Bilder kommer sen, för nu tjatar Pidde om datorn.

Hoppas alla haft en god jul!





5. Your definition of love

Det finns ju som bekant många olika sorters kärlek, men jag tror ändå att man här är ute efter definitionen av kärlek som i förälskelse..

Efter att ha suttit och grubblat länge utan att hitta ord som på ett kort och koncist sätt kan beskriva kärlek tog jag allas vår vän google till hjälp. Jag hittade två citat som verkligen satte huvudet på spiken för mig. Det första citatet fick mig nästan att börja gråta av rörelse...  

Love is…
Love is... #31 (1995)
carefully combing his hair over thinning patch.





Love is…
Love is... #11 (1995)
finding strength in each other when the disaster strikes.



4. What you ate today

Ja det var ju en av de mindre intressanta rubrikerna... Men har man gett sig in i leken. :)

Idag drack jag en allévo måltidsersättning till frukost/lunch, mest för att vi inte hade något annat hemma. Senare på dan fikade jag kaffe och en lussebulle nere hos Pontus mormor.
Tomtegröt och julskinksmackor hos min morbror till middag vid tretiden. Kaffe och lite julgodis på det.
Nu ikväll åt jag två till julskinksmackor hos svärföräldrarna, och några ahlgrens bildäck.

En onyttig dag. En av många i rad. Jag hade tänkt vara nyttig fram till jul, men det verkar gå åt pipan. Undrar verkligen när jag ska ta mig i kragen på riktigt. Att jag slutat snusa gör mig väl inte mindre sugen på onyttigheter..

Jajja. En väldigt vacker dag ska jag väl kunna ta tag i mitt liv på rikt. :) 



3. Your Parents


 

Vackra mamma hos mormors bror i Dalarna 1993          







 Mamma på besök i lägenheten där hon växte upp i Sthlm 2005
                                                                      


Birgitta Westermark föddes den 9e april 1945 i Stockholm. Hon växte upp i Vasastan, men flyttade upp till Skellefteå när hon var 9 år. Hon träffade min pappa vid 16 års ålder. Mamma och pappa gifte sig 1965.
Hon fick min syster Lena när hon var 21 år, och två år senare kom Åsa.
18 år senare kom jag, då var mamma 41 år. Hon skiljde sig från min pappa när hon var 47 år.

Mamma har jobbat med barn hela sitt liv. På fritids, dagis eller förskoleklass. Hela mitt liv har vi också varit stödfamilj åt olika barn som på ett eller annat sätt haft det jobbigt hemma.

För tre år sedan insjuknade mamma i Lewy Body Demens. Innan sjukdomen var mamma den snällaste av alla. Hon var aldrig sträng eller gav mig förbud, utan det var snarare hennes oro över mig som gjorde att jag kom hem i tid och skötte mig. Jag fick dåligt samvete så fort jag gjorde henne orolig.
Hon var lite klantig och klumpig, precis som jag. Hon var väldigt social och kände alla, om man gick på stan med henne fick man fint vänta medans hon stannade och pratade med så gott som varenda kotte. Hon träffade Christer 1994 och har levt ihop med honom sedan dess.

Idag är mamma inte alls sig själv på grund av hennes sjukdom. Men trots detta är hon den bästa mamman i hela världen, och jag är henne evigt tacksam för så mycket. Jag känner igen mig så mycket i henne, och jag är stolt över att vara hennes dotter.





 

Pappa våren 2005  


 

Fina Felix


Anders Westermark föddes 1943. Han har 8 syskon, vilket innebär att jag har över 30 kusiner. Han arbetade som vaktmästare innan han skadade ryggen och blev sjukpensionär när jag var liten. Han har alltid tyck mycket om djur. Det är därifrån jag fått mitt enorma djur- och naturintresse. Nu äger han luzernstövaren Felix. När mina föräldrar skiljde sig flyttade pappa ut i vår stuga som ligger i falmarksforsen där han bor än idag. Han är en riktigt skogsmulle, och är jätteduktig på att laga, fixa och trixa. Men att skicka ett SMS vet han inte hur man gör. :) 
Pappa tycker om att driva med folk. Även med sig själv. Liksom jag.


2. Your first love

Det var helt klart Jens. Vi gick på dagis och i förskoleklass tillsammans. Vi var bästa vänner, hittade på en massa bus och hade väldigt roligt ihop. Det starkaste minnet var när vi fick förtroendet att gå på kiosken och köpa mjöl till dagis eftersom det skulle bakas. Vi fick stränga order att BARA köpa mjöl och komma tillbaka med växeln. Det gjorde vi inte. Vi spelade upp pengarna i en spelautomat istället. Jösses vad skäll vi fick!:)
När vi sedan började i olika klasser då vi började skolan slutade vi att leka. Dock slutade jag inte att vara betuttad i honom förrän ett par år senare.

Han är en trevlig prick än idag! Jag har en tendens att vilja börja prata minnen så fort vi springer på varandra på krogen eller dylikt, och han håller god min. :)


1. Introduce yourself.

Jag heter då alltså Moa Evelina Westermark och bor tillsammans med min fine pojkvän Pontus Åkesson på Sörböle i Skellefteå. Jag är ett sladdbarn och har sorgligt nog en mamma som lider av den obarmhärtiga sjukdomen Lewy body demens. Jag har två fantastiska storasystrar, nio underbara syskonbarn och en pappa som bor i skogen med sin kärlek, hunden Felix.
Tyvärr har jag inget eget djur nu pga allergi. Om det var möjligt skulle hela hemmet krylla av djur. Nåja. En hund vore trevligt i alla fall. Var tvungen att omplacera min älskade katt pga mina allergiska besvär.

Jag är en grubblare, tänker ibland alldeles för mycket. Funderar mycket över livet, döden och allt däremellan. Är fascinerad av personlig/mental utveckling, har testat det mesta inom detta område. Hypnos var det senaste. Jag kallar mig inte för religiös, mer för troende. Jag tror på något mer än det vi människor fysiskt kan märka av och bevisa. Vi är liksom för små jämfört med universum. Det är så ologiskt att vi är det enda som finns.

Jag brände ut mig i de sena tonåren, och har fortfarande men kvar, är sjukskriven pga viss ångestproblematik och äter medicin. Det har varit en lång och snårig väg tillbaka, men jag har blivit både starkare och klokare med tiden. Jag väljer att tro att jag snart är helt på fötter igen. Tankens kraft är oändlig!!

Jag har arbetstränat på Fritidskontoret nu i sex månader, och efter nyår ska jag ta nya tag att hitta en arbetsplats där jag kan arbetsträna, och så småningom kunna börja arbeta på på riktigt. Gillar administrativa jobb har jag upptäckt. Konkreta och kreativa uppgifter. Känns skönt att ha kunnat släppa visionen om "Moa: läraren", som jag haft i många många år. Bara för att hela min familj jobbar med barn behöver det inte betyda att jag också nödvändigtvis behöver göra det.

Jag dras till människor som inte är så uppenbara. Alltså som inte gör så mycket väsen av sig, utan som tar tid att lära känna på djupet.
Jag försöker att undvika människor som tar energi av mig genom att vara negativa, gnälliga och som klagar på allt och alla. Jag har väldigt svårt att förstå de människor som väljer att leva sitt liv på det sättet. Jag är helt övertygad om att livet blir som man väljer att se på det.
Tyvärr är jag ofta för snäll och kan inte säga ifrån när jag egentligen borde, även om jag ibland försöker. Men då slutar det ofta med att jag trasslar in det och får det att låta som att det är jag som gör och tänker fel. Jag försöker bli bättre på att sätta ner foten.
Jag har också väldigt lätt för att inbilla mig saker, speciellt att människor inte tycker om mig. Min största skräck är att känna mig bortvald. Den rädslan är också något jag försöker jobba bort. Jag försöker istället fokusera på de människor som faktiskt visar att de vill finnas i mitt liv.

Jag älskar att skapa i alla former; musicera, fota, måla, pyssla, sy, göra smycken, inreda, skriva m.m.
Djur och barn tycker jag om så mycket så att det ibland gör ont i hjärtat.

Vi har en "studio" hemma, där jag när andan faller på sitter och sjunger in lite olika saker. Jag tycker inte alls att jag är speciellt bra, men jag tycker det är roligt.

Det roligaste jag vet i livet är att bugga. Tyvärr gör jag inte det just nu, eftersom jag inte har någon danspartner. Och att dansa på olika parker m.m är inte min grej. Jag har lovat mig själv att ta tag i buggen igen en vacker dag.

Jag skrattar mycket. Finner humorn i mycket, vilket gör att jag ofta hamnar i väldigt humoristiska situationer.
Jag har lätt för att driva med mig själv, ibland lite för mycket.

Jag tror på astrologi. Inte egentligen så mycket horoskop; vad som ska ske i framtiden, utan mer att man är en viss personlighet beroende på när man är född. Kan ofta lista ut vad folk är för stjärntecken genom att studera deras beteende.
Jag själv är våg. En solklar sådan. Här nedan kan man läsa lite om "mig".

Den som är född i Vågens tecken trivs i glada och festliga sammanhang. En social, utåtriktad natur med god förmåga att knyta kontakter. I relationer och samarbete är Vågen diplomatisk och hänsynsfull, rättvis och välmenande. Vågen är mån om att göra ett gott intryck och är svag för smicker. Uppmuntran och gemenskap är viktigt för denna tillmötesgående, charmiga karaktär.

Skönhetsplaneten Venus styr över tecknet. Vågen har en dragning till festligheter av olika slag, glitter och nöjen. En livsnjutare med ett glatt sällskapsliv. Vågen är angelägen om att det ska väga jämnt i vågskålarna, inget får bli fel, å ena sidan men å andra sidan. Ambivalens och ibland dubbla budskap hör till bilden. Vågen kan ha svårt för att fatta beslut och är angelägen om att inte trampa andra på tårna.

Vågen har ofta god smak och intresse för kläder eller inredning. Att dekorera och pyssla faller sig naturligt för denna estet. Vågen tycker inte om bråk och stridigheter utan föredrar balans och harmoni. Det finns inte så många singlar födda i detta romantiska tecken. Om Vågen känner sig ensam dröjer det inte länge förrän tomrummet är fyllt. Tvåsamhet och gemenskap är viktigt för samarbetsvilliga, mjuka Vågen. En smula fåfänga hör till bilden. Vågen söker uppskattning och bekräftelse och har ofta ett fördelaktigt yttre.

Smidighet och anpassningsförmåga finns i stora mått. Vågen är lättsam, humoristisk och underhållande, men blir lätt rastlös och uttråkad av den grå vardagen. Vågen har gott om list och taktik, och inga svårigheter med att linda andra runt sitt finger. En flexibel natur med glimten i ögat!


Ett kul sätt att blogga.

Jag snodde denna bloggplanering på en väns blogg. Eftersom jag älskar både listor och att skriva började det klia i fingrarna när jag läste detta. Små skrivuppgifter varje dag i en månad. Inte helt otippat att jag måste testa!

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment

...

Nu är det tungt.

Riktigt riktigt tungt.

När jag blir stor ska jag komma på ett botemedel mot sjukdomar. Allihopa. Så ingen behöver vara med om det här..


Tills vidare får jag fortsätta försöka göra det jag mår bra av, träffa dem jag blir glad av, och ta ett steg i taget för att inte rasa ihop.

RSS 2.0