Pust!

Idag hade vi vårdmöte gällande mamma.
Hennes kontaktperson, hennes sjuksköterska, hennes sjukgymnast och en arbetsterapeut. Också jag och ena syrran. Mamma var av naturliga skäl inte med. Hon har fått en ny kontaktperson som jag inte riktigt gillar. Hon är klumpig och totalt ocharmig. Mamma gillar henne inte heller. Mammas favorit har tyvärr slutat, vilket känns som en stor förlust. Solveig som hon heter hade börjat specialisera sig på mammas sjukdom LBD, och jobbade med henne på ett väldigt framgångsrikt sätt. Mamma har t.om sagt till Solveig att hon älskar henne. Sötnöten. Så det är himla sorgligt att hon slutat. 

Mötet var väldigt jobbigt. Det som tas upp är ju jobbigheter, och försämringar. Nu måste de möblera om hela hennes rum för att de ska in med nån ny bår som ska underlätta när hon ska komma upp ur sängen. Sen måste hon även åka in på lassa till nån tandspecialist. Det känns sjukt jobbigt, eftersom jag vet vilken fruktansvärd upplevelse det blir för henne. Hon vill aldrig lämna sin trygga zon som är hennes rum. Hon vill helst inte ens lämna sängen. Ingen av oss döttrar känner att vi orkar följa med, det är för jobbigt. Det känns hemskt att inte kunna göra det, men samtidigt vet vi att det förmodligen inte hjälper att någon av oss är med. Ibland kan det nog rentav förvärra situationen. Usch.

Efter mötet hälsade jag på henne. Det var, trots att jag var rätt deppig, ett mysigt besök. Hon hade en bättre dag och berättade om hennes tokiga svägerska som hälsat på (jag kan intyga att hon är lite tokig), och vi pratade mycket om bäbisen. Hon berättade om när jag var liten, och hon sa att hon längtade tills hon fick hålla vår lilla skrutt, men sa att hon undrar hur det ska gå eftersom hon är lika liten som honom. Det fnissade vi lite åt. Hon kan ibland fnissa åt sina tokigheter, vilket är skönt.  

Jag älskar min mamma så vansinnigt mycket. Hon är verkligen världens sötaste. Och ett leende från henne gör att jag för den stunden mår bra i hela kroppen. Ett snabbt leende gör att all hennes gråt känns lite lättare att hantera. 





 

Kommentarer
Postat av: HannaMaria

<3

2011-11-17 @ 22:27:55
Postat av: M

<3

2011-11-17 @ 23:04:35
URL: http://indivisible.blogg.se/
Postat av: Frida

Krama om!

2011-11-21 @ 09:38:58
URL: http://tokiz.blogg.se/
Postat av: ida

många kramar till dig Moa. Du är så stark, fortsätt så!

2011-11-24 @ 12:56:00
URL: http://lillasysterida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0