Jag gillar det jag läser.

"Veckorna innan förlossningen är det viktigt att ha laddat kroppen med energi. Det går åt 500 kilokalorier i timmen när man föder barn! (Den normala kaloriåtgången för kvinnor är 2.200 kilokalorier per dygn).

Det är viktigt att äta rätt inför förlossningen. Vid intensiva kroppsansträngningar använder musklerna framför allt kolhydrater som bränsle. Om kolhydraterna i blodet tar slut tas glykos från blodet och mängden blodsocker minskar. Trötthet, irritation, yrsel och huvudvärk är ett tecken på lågt blodsocker.
Inför förlossningen bör man se till att äta sådant som innehåller rikligt med kolhydrater, en del fett, men inte så mycket protein.
Grönsaksgryta, pasta, ris, fisk, potatis, pizza, fil med müsli, fullkornsbröd och frukt är bra mat veckorna före förlossningen.
Bra att ha med till förlossningen, förutom dryck, är gott fiberrikt bröd med pålägg, frukt och godis. Det är viktigaste är att du sköter dig själv från allra första början av. Det är din skyldighet att se till att det växande barnet får en så bra miljö som möjligt och att vara rädd om dig så att du har goda utsikter att vara frisk och full av energi under graviditeten."
  -Gravid.se


Jag tror vi har några kolhydratsfyllda bullar i frysen. ;)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0