munsår, vagn, och en liten pojkes födelse!


Den smärtsamma och eviga läxan av att låna en gymnasieklasskompis läppglans.. Nu vet jag bättre. Men vad hjälper det?
I dagarna tre har jag slitit mitt hår och gråtit blod pga den här sjukliga smärtan. För dem som inte upplevt munherpes går det inte att förstå (att jag inte har preparat hemma att smörja direkt det börjar "pirra" för att förkorta utbrottet är förvisso idiotiskt av mig).
Att dessutom haft smärtsamma sår i mungiporna sedan graviditetens början som spricker vid varje måltid/gäspning, samt kliande eksem/blåsor runt hela munnen lika länge, gjorde liksom dessa munsår att bägaren rann över. (graviditeter har en tendens att utveckla munbesvär hos vissa kvinnor)

Det hjälper inte att Pontus imponerat påpekar då och då att det ser ut som jag använt botox. 

En egengjord salva innehållande krossad alvedon och en droppe vatten, samt bedövande Xylocainsalva har gjort att jag överlevt. Men att antingen ha en vit stelnad gegga över hela läpparna som gör att man inte kan prata överhuvudtaget (alvedon) alternativt bedöva hela läpparna samt tunga så man börjar sluddra (Xylocain) är inga trevliga behandlingsalternativ.. Tack gode att smärtan är påväg ned.
Så, nu har jag fått gnälla offentligt. Nu känns det genast bättre. Och om det är värt mödan? Givetvis.





Nu lite gladare nyheter! Vi fick ett kanonerbjudande på barnvagn! Vi fick köpa Pontus kollegas Emmalunga edge duo combi med mjuklift inkl vinteråkpåse för 2000 fantastiska kronor! Den är använd till ett barn och i kanonskick. Den står nere i hallen och jag måste ta en stund och beundra den varje gång jag går förbi. Jag har frågat Pontus om jag får ta en provtur med den runt kvarteret, men han har förbjudit mig. Och han har rätt i att det skulle vara fruktansvärt pinsamt om det kommer någon och vill kika ner på det obefintliga underverket i vagnen.... Så jag ska hålla mig. Försöka i alla fall. :) Kanske smyger ut någon natt när folk sover... :)
 

Nu till de gladaste nyheterna!

Min vän Bea fick inatt en liten pojke! Allt hade gått snabbt men bra, och jag kan tänka mig att 3-åriga storasyster Thea är nådigt stolt. :) Jag längtar massor att få snusa på lillparveln! Så kul med en kompis till vår lillskit! :)




Kommentarer
Postat av: Frida

Såå fin vagn och visst är det mysigt att bara få längta ännu mer när man vet att det snart ska ligga en liten knodd i den!! Hoppas vi ses snart - hoppas det blir bättre med munsåret, jag har aldrig haft problem med det själv men jag har hört av andra att det inte är kul=(! kramisar

2011-08-28 @ 20:09:41
URL: http://tokiz.blogg.se/
Postat av: Anna Å

Härligt att ni fick tag i en vagn till ett så bra pris eftersom vår börjat ge upp. En liten fråga bara. Vad är det för hjul på den?

2011-08-28 @ 22:36:47
URL: http://tosan83.blogg.se/
Postat av: Bea

Ååå tack för gratulationen :D Han är sååå fin (fast det tycker väl alla om sina barn ;) ) Nu är det snart eran tur!!! :D Nu måste vi ta en fika snart :) Kramar

2011-08-29 @ 21:02:56
Postat av: Anette

Jag har också brukat besvärats av munsår, men väldigt sällan. Senast jag hade det var feb 2010. Då var jag gravid och jag minns att jag var ledsen för jag trodde att jag skulle få munsår som ett brev på posten vid kommande förlossning (och den eventuella stressen som är kring det). Ville ju inte ha munsår då man ska pussa ihjäl en egna lilla bebis ;) Men tack och lov kom aldrig något munsår och jag hoppas det aldrig kommer tillbaka heller!



MEN... mitt stora tips till dig är att använda Compeed munsårsplåster! Det är helt underbart! Sätter man på det så fort man får känning att det ska bryta fram så gör det jättemycket! Plåstret "bedövar", såret syns mindre, det blir ingen skrorpbildning utan såret läker ut under plåstret och man känner knappt att man har munsår! Så har det varit för mig iaf! I och med att man inte känner av såret på samma sätt så är man där mindre med fingrarna och pillar med risk för att föra det vidare till te.x ögonen. Jo, du läste rätt - man kan få herpes i ögonen också. Ska inte va så kul kan jag tänka mig.



Nämen, det var bara ett tips. Om du väljer att testa så hoppas jag att det funkar lika bra för dig som för mig! Kom ihåg att byta plåster regelbundet när dom börjar vilja lossna. Låt det sitta på dygnet runt...från början till slut. Lycka till!

2011-09-06 @ 22:30:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0